Ghid comparativ pentru biciclete copii - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Ghid comparativ pentru biciclete copii

Ghid comparativ pentru biciclete copii

Acest ghid este special realizat pentru persoanele care doresc să achiziționeze biciclete copii ieftine sau mai calitative și nu știu exact după ce să se uite. Vei găsi mai multe clasamente, realizate pe baza prețului de achiziție al modelului de bicicletă, dar în special, în funcție de vârsta celor mici. Astfel, vei putea face o alegere informată, pentru a-i putea oferi copilului tău cea mai bună variantă, adaptată nevoilor sale, dar și bugetului tău.

Principalele caracteristici pe care ar trebui să le aibă toate bicicletele pentru copii

În continuare, vor fi trecute în revistă principalele caracteristici pe care ar trebui să le aibă toate two-wheeler-ele, indiferent că vorbim despre biciclete copii ieftine sau scumpe. Datele vor fi prezentate succint, dar dacă dorești să afli mai multe informații tehnice sau despre ceea ce ar trebui sau nu să găsești pe modelele de biciclete copii ieftine, nu ezita să vizitezi ghidul de achiziție de pe site-ul nostru.

În primul rând, înainte de toate, ar fi bine să ții cont de Regula de Aur în materie de biciclete copii: Nu cumpăra niciodată un model neadecvat pentru înălțimea celui mic.

Chiar dacă alegi dintre biciclete copii ieftine sau din cele scumpe, întotdeauna modelul trebuie să fie pe mărimea prichindelului. Cu toate că mare parte a părinților vor fi tentați să achiziționeze variante cu cadre mai mari, pentru a nu trebui să le schimbe după doi ani, lucrul acesta se poate dovedi a fi dăunător celui mic.

Chiar dacă în trecut mai toți învățam să pedalăm pe biciclete care erau date din mână în mână de la frați, surori, veri, la cât de multe variante există în ziua de astăzi pe piață, este și păcat să nu alegi modelul preferat de către copil. În special până la vârsta de 12 ani, poți opta pentru biciclete copii ieftine, care nu vor trebui să ofere cine știe ce performanțe.

Așa cum probabil îți poți imagina, cu toate că mare parte a componentelor existente pe biciclete adulți vor fi întâlnite și pe variantele mici, ele vor diferi din mai multe puncte de vedere.

Dar haide să vedem în continuare cum alegem corect piesele de pe o bicicletă copii.

 • Cadru

Partea cea mai importantă în optarea pentru un cadru este reprezentată de rezistența acestuia, al fel ca în cazul bicicletelor de adulți. Până și pe modelele de biciclete copii ieftine, cadrul trebuie să fie suficient de dur încât să nu poată fi îndoit de către un adult cu putere moderată, atunci când își folosește doar mâinile. Acesta este și unul dintre modurile prin care poți testa rezistența cadrului. Desigur, dacă ești un campion la culturism, se poate să fie nevoie să utilizezi doar parte din forța ta, pentru a nu fi nevoit să plătești eventualele stricăciuni.

Fii sigur că alinierea cadrului este dreaptă, stând la câțiva metri în fața sau în spatele bicicletei și uitându-te să vezi dacă ambele roți se găsesc pe același plan. Mare grijă înainte de achiziționarea unor biciclete copii ieftine, deoarece de multe ori aceste nu sunt perfect aliniate și îi vor crea probleme celui mic.

Ai grijă ca pipa și seat post-ul să fie bine prinse de cadru și că nu se răsucesc. Totodată, verifică dacă au fost gresate, pentru a evita riscul de a se bloca după câteva ploi. Nu ar fi rău ca din când în când să le scoți chiar și tu și să le ungi cu vaselină, pentru a le asigura o funcționalitate perfectă pentru mai mult timp.

 • Suspensie

De cele mai multe ori, este bine să eviți variantele de biciclete copii ieftine care vin dotate cu suspensii. Mare parte a lor nu vor face altceva decât să îngreuneze bicicleta și să îl oblige pe cel mic să tragă după el o greutate inutilă, care nu are nicio utilitate în ceea ce privește amortizarea șocurilor. Ca și în cazul modelelor de biciclete adulți, cele mai bune suspensii sunt cele pe aer, cu toate că vor fi mult mai costisitoare decât variantele pe arc.

Cu toate acestea, cele mai multe biciclete copii ieftine este bine să vină cu cadru fix, care le va face mult mai performante și mai rezistente ca cele cu suspensii de proastă calitate, dar și mai ușoare.

 • Roți

Cu toate că poate știi că, cu cât roata este mai mare, cu atât poate prelua șocuri mai puternice, acest lucru nu se aplică neapărat și în cazul modelelor pentru cei mici.

Motivul este simplu: o roată mai mare implică automat și o greutate crescută, dar și o manevrabilitate mai scăzută. În același timp, din cauza dimensiunilor mari ale roților, va crește și reach-ul, din cauză că se va mări distanța dintre angrenaj și axul din față. Astfel, cel mic se va vedea nevoit să se întindă foarte tare, pentru a putea prinde ghidonul, fie că este în șaua unei biciclete copii ieftine sau scumpe.

 • Sistemul de transmisie

Există trei tipuri de transmisie, și anume:

 1. Cu o singură viteză, care este întâlnit pe modelele de biciclete copii ieftine și pe cele care au roțile mai mici de 20 inci, din cauză că la acestea chainstays-ul este prea mic pentru a putea încăpea pe el o casetă cu pinioane. Astfel, sistemul este compus dintr-un angrenaj cu o singură foaie, legat prin lanț de un singur pinion, cel mic neavând alte opțiuni din care să poată alege.
 2. Viteze pe butuc – în cazul acesta, bicicleta vine tot cu o foaie și un singur pinion, dar butucul din spate, pe care este montată roata va putea controla intensitatea cu care cel mic pedalează, oferindu-i trei sau opt rapoarte diferite (sau viteze), pentru care el poate opta. Aceste variante, însă, nu vor fi prea des întâlnite pe biciclete copii ieftine, deoarece sunt destul de costisitoare.
 3. Cu deraior, care reprezintă cea mai cunoscută variantă de transmisie și cel mai des întâlnită. Le vei găsi începând cu bicicletele ce au diametrul roții mai mare de 24 inci, dedicate celor ce au vârsta mai mare de 9 ani. Astfel, pe față vor avea un angrenaj compus din una, două sau trei foi, iar pe spate se va regăsi caseta cu 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 sau 11 pinioane, care sunt niște discuri cu o dințare specifică. Dacă te uiți după biciclete copii ieftine, atunci ar fi bine să optezi pentru sisteme al căror angrenaj să aibă o singură foaie, iar caseta cel puțin 7 discuri.
 • Brațe pedalier

Brațele pedalierului sunt foarte importante în ceea ce privește confortul pe care cei mici îl vor avea atunci când pedalează. Măsura corectă a lor ar trebui să fie, la fel ca la modelele de biciclete adulți, în jur de 20% din lungimea interioară a piciorului utilizatorului sau, după alte standarde, 10% din înălțimea totală a acestuia.

Așa cum vei observa și în continuare, mulți producători, în special cei care fabrică biciclete copii ieftine, nu țin cont de aceste proporții, lucru care îi va crea ceva probleme prichindelului.

 • Frâne

Nu încape îndoială atunci când afirmăm că frânele reprezintă cele mai importante componente de pe modelele velo dedicate celor mici. Fie că vorbim despre biciclete copii ieftine sau scumpe, prichindeii trebuie să poată încetini în condiții de siguranță, pentru că în caz contrar, pot apărea accidentări sau se pot speria și nu vor mai dori să pedaleze niciodată în viața lor.

Așadar, vei observa existența următoarelor sisteme de frânare:

1. Coaster, care era cel mai întâlnit sistem de frânare atunci când eram noi mici. Se activează în momentul în care pedalezi spre înapoi și reprezintă standardul pentru modelele ce au roțile mai mici de 16 inci și pentru variantele de biciclete copii ieftine.

Sistemul de frânare este compus dintr-un butuc capsulat amplasat pe triunghiul din spatele bicicletei și prezintă următoarele avantaje și dezavantaje:

Avantaje:

 • Este la fel de eficient, indiferent de condițiile meteorologice;
 • Fiind capsulat, mentenanța de care are nevoie este foarte redusă;
 • Cel mic nu va avea nevoie de cabluri sau manete pentru a încetini; doar pedalează spre înapoi și va opri bicicleta;
 • Nu sunt scumpe, motiv pentru care sunt foarte frecvente pe biciclete copii ieftine.

Dezavantaje:

 • Va fi destul de greu pentru cei mici să se obișnuiască să pedaleze pe modele dotate cu astfel de sistem, pentru că atunci când se dezechilibrează, vor avea tendința de a pedala spre înapoi, cu intenția de a recâștiga controlul; din păcate, în momentul acela bicicleta se va opri, din cauza frânei, iar ei se vor dezechilibra de tot și cel mai probabil vor cădea;
 • La fel se va întâmpla și atunci când vor încerca să urce o pantă: vor avea tendința de a trage pedala spre înapoi, pentru a putea apăsa cu piciorul dominant pe ea, dar acest lucru nu este posibil;
 • Dacă vor încerca frânarea unei biciclete copii ieftine de la viteze mari și pedalează cu putere spre spate, roțile bicicletei se vor bloca, lucru care va duce la o alunecare a părții din spate a bicicletei.

Începând cu vârsta de trei ani și jumătate, mare parte a copiilor vor avea suficient de bună coordonare ochi – mână pentru a putea folosi frânele de mână. Așadar, pentru modelele de biciclete dedicate celor ce au mai mult de patru ani, vei găsi astfel de sisteme de frânare, cu excepția variantelor de biciclete copii ieftine, care vor avea doar frâne stil coaster. Principalele frâne de mână, care vor fi identice cu cele de adulți, cu diferența că vor avea manetele adaptate pentru mânuțele mai mici ale copiilor, sunt:

2. Frâne de mână cu saboți, care sunt de două feluri: U-brake-uri sau V-brake-uri.

Principiul de funcționare este identic pentru ambele variante: există doi saboți, montați pe două brațe, ce sunt poziționate de o parte și de alta a jantei. În momentul în care cel mic acționează maneta de frână poziționată pe ghidon, brațele strâng janta, încetinind-o.

U-brake-urile sunt ceva mai slabe din punctul de vedere al calității, motiv pentru care vor fi mai des întâlnite pe unele biciclete copii ieftine. În același timp, V-brake-urile reprezintă un sistem clasic de frânare, fiabil și rezistent.

Din păcate, ele vin cu câteva dezavantaje, printre care scăderea puterii de încetinire în momentele în care este umiditate crescută afară și atunci când janta este îndoită.

3. Frâne de mână mecanice pe disc – acestea nu vor fi întâlnite decât pentru modelele de biciclete copii specifice celor cu vârste mai mari de 12 ani.

Oprirea bicicletei are loc datorită unei acționări mecanice, printr-un cablu de frână, asupra unui disc prins în butucul roții. De o parte și de alta a discului există două brațe, care la acționarea manetei de frână, strâng discul, fapt care va duce la oprirea roții. Eficiența unui astfel de sistem este mai ridicată ca în cazul unuia cu saboți, încetinirea nemaifiind influențată de vremea de afară, cu toate că și costul de achiziție va fi mai ridicat. Din acest motiv, prea îl vei întâlni la modele de biciclete copii ieftine.

Printre dezavantaje se poate enumera faptul că acționarea frânei se face printr-un cablu care poate ceda destul de repede.

3. Frâne de mână hidraulice pe disc, care sunt cele mai performante sisteme de frânare existente pe biciclete copii. Principiul de funcționare este identic cu cel prezentat anterior, cu o singură mare diferență: acționarea este hidraulică și nu mecanică.

Avantajele acestor frâne sunt multiple: ele funcționează perfect indiferent de vreme; acționarea este hidraulică se realizează printr-un tub și nu vei mai risca secționarea cablului care face legătură între maneta de frână și discuri, ca în cazul celor mecanice; putere de încetinire mare și foarte eficientă.

Singurul dezavantaj al acestui sistem este prețul de achiziție, care va fi unul ridicat, fapt pentru care incidența lor în cazul modelelor de biciclete copii ieftine va fi aproape nulă.

 • Frânele speciale

Există și așa-numitele frâne speciale, ce vor fi întâlnite doar pe modelele de biciclete copii. Astfel, avem următoarele sisteme:

 • SureStop de la Guardian Bikes – permit activarea ambelor frâne în același timp (și frâna de pe spate și cea de pe față se vor activa trăgând de o singură manetă);
 • Cei de la Woom Bikes au observat că mulți copii mici confundă dreapta cu stânga, prin urmare și frâna față cu cea spate; în consecință, au venit cu ideea de a o vopsi pe cea din dreapta cu verde;
 • Tot din aceeași cauză, unii designeri nu montează decât cu o singură frână de mână, cu acționare doar pe roata din spate, chiar dacă pe modelele lor deja există varianta de frână coaster; astfel, prichindeii se pot obișnui cu manetele de frână, chiar dacă frânează aceeași roată și pedalând spre înapoi.

Alegerea dimensiunii corecte a bicicletei

Așa cum a fost prezentat și în introducere, cel mai important pas în optarea pentru un model velo dedicat celui mic, fie că mergi pe mâna unor biciclete copii ieftine sau scumpe, este alegerea dimensiunii corecte a acesteia, în funcție de înălțimea copilului. Dar cum știi care ar trebui să fie mărimea bicicletei?

 Ei bine, află că atunci când vine vorba despre biciclete copii, diametrul roții dictează dacă un model este sau nu potrivit unei anumite vârste sau înălțimi. În continuare, vei găsi tabele, ce te va ajuta în determinarea dimensiunilor ideale ale bicicletelor, în funcție de aceste două variabile.

Diametrul roții (inci)

Vârstă (ani)

Înălțime (cm)

12

2 - 3

85 - 100

14

3 - 4

95 - 110

16

4 - 5

110 - 120

20

5 - 8

120 - 135

24

8 - 11

135 - 145

26

11 +

145 +

Totodată, poți determina dimensiunea ideală a bicicletei, în funcție de lungimea interioară a piciorului celui mic. Detaliile le vei putea observa în tabelul următor:

Diametrul roții (inci)

Vârstă (ani)

Lungime picior (cm)

12

2 - 3

35 - 42

14

3 - 4

40 - 50

16

4 - 5

45 - 55

20

5 - 8

55 - 63

24

8 - 11

60 - 72

26

11 +

70 +

Cu toate că aceste reprezentări grafice se vor dovedi a fi extrem de folositoare, ele nu vor fi definitorii în alegerea unei biciclete. În schimb, testarea ei va fi extrem de importantă. Chiar și modelele de biciclete copii ieftine ar fi bine să fie probate de către cei mici, pentru a vedea cum se simt ei în șa, dacă reușesc să ajungă cum trebuie la ghidon, dacă nu cumva cadrul este prea înalt etc.

În continuare vor fi prezentate mai multe clasamente cu cele mai bune două sau trei modele de biciclete copii ieftine disponibile pentru fiecare categorie de vârstă în parte. Tot aici vor fi trecute în revistă și principalele caracteristici pe care bicicletele ar trebui să le îndeplinească, în funcție de clasa din care fac parte.

Ca un criteriu de selecție va fi prețul, în limita căruia se vor încadra bicicletele selectate și care va fi specificat. Bineînțeles că nu poate fi pusă o limită superioară egală pentru fiecare categorie în parte. Dacă la 150 Euro vei găsi modele de top pentru biciclete cu roți de 12 inci, variantele de biciclete copii ieftine decente de 26 inci vor depăși lejer suma de 300 Euro.

Preșcolari

Primele contacte ale celor mici cu lumea velo vor putea începe de îndată ce ei pot sta în șezut, prin acele modele cu trei roți, care sunt fabricate din plastic și care sunt controlate de către părinți. Pe două roți, ei pot începe să învețe în jurul vârstei de trei anișori și cu siguranță până la cinci ani.

Astfel, pentru început se pot folosi acele biciclete fără pedale, care fie sunt cumpărate ca atare, fie sunt achiziționate ca biciclete standard, cărora li se vor demonta pedalele și li se vor lăsa cât mai jos șaua, pentru ca cei mici să poată atinge solul cu ambele tălpi.

În cazul bicicletelor, acestea pot fi și biciclete copii ieftine, dar foarte importantă este dimensiunea roților. Aceasta trebuie să fie de 12 sau 14 inci, în funcție de înălțimea celui mic. Totodată, brațele pedalier ar fi bine să aibă între 90 și 100 mm.

În continuare va fi prezentată o bicicletă cu pedale, una fără pedale și o tricicletă. Toate se încadrează în suma de 100 Euro.

Tricicleta DHS Enjoy Plus

DHS este o companie românească cu capital străin, care a luat naștere în Petroșani, în anul 1999, cu ajutorul unor investiții chineze. Mulțumită succesului pe care mare parte a modelelor lor l-au avut, infuzia de capital a continuat, iar de câțiva ani, fabrica s-a mutat în Deva și s-a mărit, pentru a-și putea satisface cererea. Politica celor din conducerea companiei este de a scoate cele mai bune biciclete în ceea ce privește raportul preț/calitate, lucru care de multe ori le iese.

Tricicleta prezentată aici face parte din categoria modelelor de biciclete copii ieftine, prețul mai mic de 80 Euro recomandând-o ca atare. Cu toate acestea, se prezintă bine, este fabricată din materiale bune, rezistente, care îi vor asigura o utilitate cât mai îndelungată.

Enjoy Plus este o tricicletă multifuncțională. Aceasta poate reprezenta cadoul ideal pentru copiii cu vârste ce încep de la un an și datorită fiabilității sale, ar putea fi folosită până la cinci anișori. Dacă atunci când o achiziționezi cel mic nu ajunge la pedale, vei putea monta un suport special pentru picioare. Acesta, odată cu creșterea copilului, se scoate, pentru ca prichindelul să învețe să pedaleze de unul singur.

Ca orice tricicletă destinată preșcolarilor, vei avea la dispoziție și un mâner cu ajutorul căruia vei putea controla direcția și viteza de deplasare. Acesta este detașabil și reglabil pe înălțime, confirmând faptul că designerii celor de la DHS au ținut cont și de confortul părinților în timpul plimbărilor.

Cadrul este realizat din metal, fapt îmbucurător ținând cont că mare partea a modelelor de biciclete copii ieftine sau triciclete din același segment de preț sunt fabricate din plastic. El se prezintă bine, este rezistent și vine, pentru toate variantele, cu o culoare neutră, gri închis.

Tricicleta are un sistem de transmisie foarte simplist. În primă fază, propulsia se realizează cu ajutorul părinților care împing de mânerul fixat de cadru. Ulterior, când copilul mai crește, prin pedalare va învârti roata din față (pedalele sunt prinse direct în roată) , punând tricicleta în mișcare.

Totodată, modelul vine fără frâne. Oprirea este controlată tot de părinți când copilul este mic, sau de el însuși odată ce crește, în momentele când pune piciorușele jos, pe pământ.

Roțile sunt realizate din spumă EVA, sunt destul de rezistente și au următoarele dimensiuni: 9 inci pe față și 7 inci cele de pe spate.

Extra-uri: tricicleta vine ceva mai dotată față de multe dintre modelele de biciclete copii ieftine, regăsite în același segment de preț.

Astfel, pe lângă mânerul detașabil despre care am vorbit puțin mai devreme, vei mai avea la dispoziție:

 • un parasolar foarte drăguț, care vine în diferite culori și care este reglabil și detașabil;
 • șezut moale și foarte comod, ideal pentru posteriorul celui mic;
 • coș pentru jucării sau cele necesare plimbării;
 • centură de siguranță bună, cu prindere în 5 puncte;
 • copertină impermeabilă, pentru momentele în care vă prinde ploaia pe drum.

Preț

Cel mai bun preț pentru tricicleta DHS Enjoy Plus poate f consultat aici

Rating

Așadar, după cum a fost prezentat și mai devreme, pentru categoria de preț din care face parte, aceea a modelelor de biciclete copii ieftine, tricicleta se prezintă bine și este foarte utilă și rezistentă; o investiție înțeleaptă pentru părinții ce doresc să nu cheltuiască o avere pe variante scumpe, care de multe ori vor fi inutile în această perioadă.

Bicicleta fără pedale Muna Mappy

Cu toate că ne place să îți oferim câteva informații despre fiecare producător al cărui model de bicicletă este prezentat, în parte, despre Muna nu a putut fi găsit niciun detaliu. Nici din ce țară provin, nici anul în care s-au lansat, cu toate că site-ul lor arată foarte bine, iar produsele oferite sunt unele de calitate.

Varianta prezentată aici, Mappy, face parte din gama modelelor de biciclete copii ieftine, prețul de achiziție fiind situat sub suma de 50 Euro. Piesele cu care vine în dotare sunt unele de calitate, iar aspectul este foarte plăcut. Dar haide să vedem în continuare mai multe detalii legate de acest produs.

Muna vine cu un cadru realizat din oțel, care este dotat cu o furcă fixă, fabricată din același material. Construcția este una robustă, rezistentă și se vede din start că a fost gândită să facă față fără probleme tăvălelilor și trântelor. Culoarea cadrului este foarte frumoasă și atrăgătoare pentru prichindei. Combinația de negru cu verde aprins le va sări imediat în ochi și le va capta atenția.

Cu toate acestea, încă din start putem observa existența unor minusuri, cum ar fi brațele de prindere a roților din spate, care, din păcate, sunt puțin cam joase. Copiii cu piciorușe ceva mai lungi își vor lovi gambele în ele, atunci când vor dori să meargă cu viteză mai mare.

Totodată, din cauza faptului că tuburile care compun bicicleta sunt groase și realizate din oțel, greutatea generală va fi una mare. Cu toate că pe instrucțiuni este indicat să nu fie folosită de către copiii sub doi ani, recomandarea noastră ar fi să o cumperi doar dacă cei mici ai tăi au trecut de trei anișori, pentru a o putea manevra cum trebuie.

Transmisia este reprezentată de piciorușele copiilor. Vei putea observa cum, pe măsură ce se învață cu echilibrarea bicicletei, vor începe să facă pașii din ce în ce mai mari, pentru a prinde din ce în ce mai multă viteză.

Un plus pe care acest model îl are în fața altor biciclete copii ieftine este acela că vine cu un sistem de frânare pe tambur, cu control de pe ghidon, care funcționează foarte bine. Este perfect faptul că pentru a controla oprirea, cei mici trebuie să tragă de o manetă de frână care este bine aleasă, special adaptată mânuțelor mici ale prichindeilor. Aceștia vor învăța încă de mici cum să controleze frânele, iar trecerea la biciclete cu pedale clasice va fi mult mai simplă, ca atare.

Roțile sunt alcătuite din jante de oțel cu spițe, peste care vine un cauciuc pneumatic, un alt punct în favoarea lui Muna, față de alte biciclete copii ieftine, care au anvelopele realizate din spumă. Cauciucul are un profil noduros, dar nu suficient de ieșit în relief pentru a le crea celor mici probleme atunci când se plimbă pe asfalt. Cu toate acestea, față de slick-uri, vor oferi o aderență superioară pe zonele de off-road.

Șaua este una perfectă pentru începători: este suficient de moale, cât să fie confortabilă și de lată, încât să le permită micuților să stea pe ea în timp ce dau din piciorușe. Un alt avantaj al șeii este acela că atunci când este lăsată la maximum în jos, partea din față a ei atinge cadrul, evitând astfel situațiile extrem de dureroase în care cel mic se lovește cu tubul central între picioare.

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta fără pedale Muna Mappy poate fi consultat aici

Rating

Așa cum le spune și motto-ul ”Biciclete mici cu atitudine mare”, Muna este unul dintre modelele de biciclete copii ieftine care face toți banii. Suficient de dură, pentru a fi folosită de copilașii mai mari, dar și delicată, ideală celor mai micuți, Mappy ne-a încântat pe toți cu calitățile ei.

Singurul lucru de care trebuie să ții cont este acela că din cauza greutății mai mari, varianta aceasta de bicicletă fără pedale nu este recomandată copiilor mai mici de trei anișori.

Bicicleta prescolari Pegas Soim

Istoria cu biciclete Pegas începe acum mai bine de 45 de ani, într-o fabrică de armament din Zărnești. Acolo a fost construit primul cadru de bicicletă, care apoi a făcut istorie în țara noastră. Acesta era inspirat de muscle bike-urile americane, iar șaua lungă și coarnele mari ale modelelor fabricate în anii 70 și 80 au marcat copilăria multor tineri, de acum adulți responsabili.

Desigur că după revoluție, la fel ca multe fabrici din țara noastră, și cea care producea biciclete Pegas a fost închisă. Dar, din fericire pentru mulți nostalgici ai acelor vremuri, brandul a fost resuscitat de un grup de tineri în anul 2012, iar de atunci se întâmplă niște lucruri minunate acolo.

Cu toate că mare parte a bicicletelor care le ies pe poarta fabrici, nu pot fi numite scumpe, modelul prezentat aici, Șoim, nu face parte din categoria de biciclete copii ieftine. Aceasta deoarece, spre deosebire de variantele prezentate anterior, prețul de achiziție este situat undeva la puțin peste limita de 100 Euro.

Cei de la Pegas prezintă această bicicletă drept cel mai avansat model al lor, datorită faptului că se transformă odată cu biciclistul. De altfel, în descriere apare faptul că Șoim este singura lor bicicletă modulară, cu patru sau două roți, care este inspirată de evoluția mersului la oameni. Nu știm ce să credem în legătură cu această afirmație, însă un lucru e cert: Pegas ne oferă o variantă de bicicletă pentru copii foarte frumoasă, care vine cu niște dotări realmente interesante.

Acestea vor fi prezentate în continuare.

 • Cadrul este realizat din oțel și vine cu o geometrie specifică pentru copii. Furca din dotare este fixă, fiind fabricată din același material precum cadrul. Din punct de vedere estetic, așa cum se întâmplă la toate modelele Pegas, acesta se prezintă foarte bine. 
 • Culorile cu care vine sunt frumoase, foarte puternice și poartă denumiri precum albastru azur, roșu bomboană sau roz gumă. În ceea ce privește aspectul, depășește toate modelele de biciclete copii ieftine.
 • Transmisia este alcătuită dintr-un angrenaj cu o singură foaie din oțel, dotată cu 32 dinți, plus o casetă cu un pinion. Brațele pedalierului sunt de 114 mm, putându-se dovedi a fi puțin cam lungi pentru piciorușele unora dintre copii.
 • Sistemul de frânare este compus din două tipuri diferite de frâne. Astfel, pe față, vei găsi o frână din oțel, pe jantă, cu un singur pivot. Acționarea ei se face printr-o manetă montată pe ghidon și special creată pentru a fi ușor de controlat de către prichindei. Aceasta nu este una foarte performantă, dar pe de altă parte, cel mic nici nu va avea nevoie de o putere prea mare de încetinire. Pe spate, Șoim este dotat cu o retrofrână, montată în butucul KT. Aceasta se activează atunci când copilul pedalează spre înapoi, la fel cum făceam și noi acum mai bine de 20 de ani.
 • Roțile sunt compuse din jante din aluminiu, un alt plus față de multe dintre modelele de biciclete copii ieftine, pentru că sunt mai ușoare, care vin echipate cu cauciucuri Pegas Baloon.
 • La capitolul extra-uri, Pegasul stă bine: vine dotat cu apărători din oțel, o șa foarte confortabilă, cu aspect clasic, portbagaj din oțel, vopsit în aceeași culoare precum cadrul, apărătoare de lanț, pentru a-i feri pantalonii celui mic, dar și degetele curioase, tijă ghidon din aluminiu, plus un ghidon foarte frumos din oțel, cu coarnele ridicate.
 • Greutatea totală cu care Șoim vine este situată la 9 kg. Cu toate că nu este mică și se poate să le pună ceva probleme prichindeilor, este mai bună față de multe dintre modelele de biciclete copii ieftine.

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Pegas Șoim poate fi consultat aici

Rating

Pegas ne aduce o variantă de bicicletă pentru copii foarte elegantă, rezistentă și care, în stilul caracteristic românilor, cu siguranță va atrage toate privirile. Performanțele ei sunt decente și în mod cert cei mici vor fi foarte încântați să dețină acest model.

Pentru cei cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani

Bicicletele vor avea roțile de 16 inci și multe vor veni cu roți ajutătoare. Dacă cel mic știe deja cum să pedaleze, aruncă-le, însă dacă nu, el poate învăța cu ajutorul lor cum să își țină echilibrul. Asigură-te la început că acestea sunt lipite de sol, iar pe măsură ce copilul își ține din ce în ce mai bine echilibrul, ridică-le până când observi că nu mai are nevoie deloc de ele.

Cam toate variantele, fie ele biciclete copii ieftine sau scumpe, vin cu o singură viteză din cauza chainstays-ului prea mic și frâne tip coaster. Brațele pedalierului vor avea între 100 și 120 mm, cu cât sunt mai scurte, cu atât vor fi mai bune.

La această categorie de vârstă, mărim puțin limita de preț, bicicletele ce vor fi analizate în continuare încadrându-se în suma de 200 Euro.

Bicicleta copii DHS 1602

Iată-ne prezentând un al doilea model DHS în clasamentele noastre. Motivul este unul simplu: românii cu capital străin produc biciclete copii ieftine, de calitate bună. Acestea sunt rezistente, arată destul de bine, iar la capitolul performanță, chiar dacă nu impresionează, se prezintă decent.

Modelul 1602 este unul special dedicat fetițelor. Chiar dacă cele prezentate până acum vin cu variante pentru ambele sexe, deja de la această vârstă vor apărea biciclete special create pentru băieței sau pentru fete.

Așadar, DHS-ul de față vine cu o geometrie specifică pentru biciclete fete și anume are top tube-ul ceva mai lăsat spre partea posterioară a bicicletei. Această caracteristică a fost inventată astfel încât doamnele și domnișoarele să poată pedala fără probleme și atunci când poartă fuste sau rochițe, fără să riște ca acestea să fie luate de vânt.

Din punct de vedere al componentelor, 1602 este construit dintr-un cadru de oțel care se prezintă bine. Acesta, cu toate că nu este fabricat dintr-un material ușor, cântărește mai puțin ca mare parte a modelelor de biciclete copii ieftine din acest segment de vârstă. Furca fixă pe care o are în dotare este tot din oțel.

Vizual, cadrul se prezintă destul de bine: culoarea albă perlată se îmbină plăcut cu inserțiile de culoare de pe șa și de pe tubul central, în vreme ce punctele de sudură sunt foarte bine realizate, fiind greu de observat.

Transmisia este una simplă, compusă dintr-un angrenaj mono-disc de 32 dinți, plus o casetă cu un singur pinion, care are 18 dinți. Este clar că raportul pe care îl va dezvolta va fi unul slab, dar ținând cont de necesitățile copiilor cărora le este dedicată bicicleta, este mai mult decât suficient.

Sistemul de frânare este unul clasic pentru mare parte a modelelor de biciclete copii ieftine, dar și scumpe. Astfel, pe spate este montat un butuc dotat cu frână stil torpedo, care se activează atunci când fetițele pedalează spre înapoi, în vreme ce pe față vei întâlni un V-brake, marca DHS, cu maneta special adaptată mânuțelor copiilor, montată pe ghidon. Performanțele sistemului de frânare sunt destul de slabe, dar suficiente pentru vârstele fragede.

Roțile sunt compuse din jante de oțel marca DHS, peste care sunt montate cauciucuri de la Kenda de 16 inci.

Si la capitolul extra, 1602 stă binișor. Astfel, vei observa că bicicleta este dotată cu protecție integrală de lanț, care este perfect atât pentru a feri prinderea hăinuțelor copiilor, cât și pentru a-i scuti de neplăcerea de a-și introduce degețelele între lanț și discuri, fapt care s-ar putea dovedi incredibil de dureros și de traumatizant. Totodată, modelul vine și cu aripi de protecție împotriva mizeriei, sonerie, plus un coșuleț în care fetițele își pot pune păpușelele, pentru a le scoate la plimbare.

Greutatea totală a acestei biciclete copii ieftine este situată undeva la 10.15 kg și nu este deloc mare, comparativ cu multe din modelele întâlnite în acest segment de piață.

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii DHS 1602 poate fi consultat aici

Disponibilitate după preț, crescător

sportaddict.ro

emag.ro

Rating

Una peste alta, dotările lui 1602 sunt decente. Chiar dacă nu impresionează la vreun capitol, ținând cont de greutate acceptabilă și de multitudinea extra-urilor cu care vine în dotare, putem afirma că DHS-ul prezentat aici face parte din categoria de biciclete copii ieftine care merită achiziționate. Și ținând cont de faptul că prețul de achiziție este situat fix sub suma de 100 Euro, nu va fi o cheltuială prea mare pentru părinți.

Bicicleta copii Romet Diana

Polonezii de la Romet sunt destul de cunoscuți pe piața velo din Europa. Istoria lor începe acum mai bine de 65 de ani, când au venit cu primul model de bicicletă. Dacă inițial erau axați pe biciclete profesioniste, cu care se participa la concursuri, cu timpul și-au dat seama că pot avea destul de mult de câștigat și din modelele clasice sau din variantele de biciclete copii ieftine. Așa au luat naștere Romet-urile accesibile pe care le poți găsi astăzi pe rafturile magazinelor.

De atunci, ei și-au perfecționat încontinuu linia de producție și tehnologia folosită. În prezent, firma este una inovativă, iar pentru toate modelele de top ale lor și nu numai, folosesc în procesul de proiectare inclusiv modelarea și printarea 3D a prototipurilor de biciclete, pe care se fac teste de rezistență, confort etc.

Varianta prezentată aici, face parte din categoria de biciclete copii ieftine, care sunt realizate din materiale de calitate, ideale pentru traseele urbane sau cele de pe aleile parcurilor. Cu o furcă fixă și un cadru fabricat din aluminiu, Diana se prezintă bine și face ca suma de sub 150 Euro la care se găsește să pară a investiție bună.

În continuare vor fi trecute în revistă principalele caracteristici ale acestui Romet.

Cadrul este realizat dintr-un aliaj 6061 de aluminiu, care îi oferă bicicletei o rezistență crescută și o greutate acceptabilă. Geometria acestuia este una specifică pentru biciclete de fetițe, iar culorile, de asemenea, indică faptul că va fi folosit de către domnișoare. Furca este fixă, fabricată din oțel.

Din punct de vedere vizual, Diana stă destul de bine. Sudurile sunt foarte bine făcute și mascate; se vede calitatea tehnologiei folosite în executarea lor. Are un design atractiv iar culorile, un roz aprins combinat cu alb, sar în ochi de la distanță, însă nu deranjează și din contră, vor fi alegerea multor fete.

Transmisia este una simplă, dar clasică pentru biciclete copii ieftine. Este compusă dintr-un angrenaj ce vine cu o singură foaie de 32 dinți, plus o casetă cu un pinion de 16 dinți. Raportul oferit este unul slab, dar așa cum a fost specificat și la modelul de mai devreme, la vârsta aceasta copiii nu vor avea nevoie de mai mult. Ținând cont de faptul că sunt încă mici, cel mai probabil vei ieși cu ei la plimbare și cu siguranță nu îți dorești să poată pedala în viteză și să îi pierzi.

La fel ca transmisia, și sistemul de frânare este unul clasic pentru biciclete copii ieftine. Astfel, acesta este unul compus dintr-un V-brake pentru roata din față, cu rol mai mult de frână de urgență și un torpedo, pe cea din spate, care se activează atunci când cea mică pedalează spre înapoi. Performanțele nu impresionează pe nimeni, dar ținând cont că nici viteza de plimbare nu va fi mare, ele își vor face treaba.

Roțile de 16 inci sunt alcătuite din jante din oțel, care sunt echipate cu cauciucuri marcă proprie de 1.95 inci lățime.

Ca extra-uri, trebuie amintite roțile ajutătoare, destul de rezistente, portbagajul, care poate fi montat pe suporții pe care cadrul îi are în dotare, plus catadioptrii, care fac Diana un model de bicicletă ce poate fi scos și seara prin parc. Totodată, vei găsi direct din cutie o protecție integrală pentru lanț.

Greutatea acestei biciclete copii ieftine este de 11.5 kg, putând fi considerată destul de mare, în comparație cu alte modele care fac parte din aceeași gamă de preț.

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Romet Diana poate fi consultat aici

Rating

Acest model de bicicletă Romet este unul interesant. Arată bine, culoarea fiind cu siguranță îndrăgită de toate fetițele, se comportă decent, iar prețul de achiziție nu este deloc mare. În mod cert ar fi o alegere bună dacă vrei să îi faci un cadou drăguț micuței tale.

Acestea fiind zise, dintre cele două modele de biciclete copii ieftine prezentate aici, cel al românilor de la DHS trebuie considerat câștigător. În primul rând este cu până la 50 Euro mai ieftin, și, în afară de cadrul care este din oțel, depășește la mai toate capitolele varianta celor de la Romet. Chiar și la greutatea generală, fapt care surprinde.

În general cadrele de oțel tind să fie mai grele, însă modelul 1062 este cu aproape 1.5 kg mai ușor ca Diana. Iar dacă ai citit ghidul nostru de achiziție știi cât de mult înseamnă aceste kilograme în plus, în special pe modelele de biciclete copii ieftine.

Pentru cei cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani

Roțile vor avea 20 inci diametrul și, cu toate că multe dintre modelele de biciclete copii ieftine vor avea o singură viteză și vor fi destul de bune, unele variante vor veni cu viteze multiple. Ideal ar fi ca schimbătorul să fie în butuc, dar lucrul acesta se poate dovedi a fi ceva mai costisitor, motiv pentru care multe dintre modele vor fi dotate cu angrenaj cu o singură foaie, casetă cu pinioane și deraior.

Brațele pedalier ideale vor fi între 110 și 130 mm lungime, cu toate că vei observa la multe biciclete mărimi de 140 mm sau mai mari. Acestea sunt ceva cam lungi, dar tot mai pot fi folosite de către cei mici. Nimic ce depășește 140 mm, însă, nu este recomandat.

Vei observa existența unor modele ce vin dotate cu furcă cu suspensie sau chiar full suspension, dar cu excepția modelelor care poartă sigla unor firme de renume și care se pot dovedi cam scumpe, de preferat ar fi să alegi biciclete copii ieftine, cu cadru rigid, care se vor dovedi mai bune pentru uzul de zi cu zi al celor mici.

Pentru această categorie de biciclete, am mai mărit puțin limita de preț, modelele prezentate încadrându-se în 250 Euro.

Bicicleta copii	Leader Fox Lassiea

Leader Fox este o companie nu foarte cunoscută la noi în țară, însă una care are niște biciclete ce au un cuvânt de spus în lumea ciclismului. Firma a luat naștere în 1996, în Cehia, din dorința de a produce modele velo acceptabile din punct de vedere financiar, incluzând biciclete copii ieftine. Datorită unui bun management, și-au permis luxul ca în plină criză economică să își mute linia de producție într-o locație nouă, mai mare și mai încăpătoare pentru noile tehnologii pe care voiau să le implementeze.

Cu toate că nu sunt un gigant în industria velo, celor de la Leader Fox le ies anual de pe porțile celor 4500 m.p. ai fabricii în jur de 35-40.000 de modele de biciclete clasice și electrice, cu toate că valoarea inițială la care se așteptau cei din conducere era de 15.000. Acest număr a fost depășit încă din primul an cu 15%, creștere care s-a păstrat an de an, ajungându-se în prezent la numerele prezentate anterior. Actualmente, sunt prezenți în magazinele din mare parte a țărilor Uniunii Europene.

Modelul Lassie vine cu un cadru din aluminiu și componente Shimano, iar la prețul de sub 250 Euro reprezintă un candidat puternic în alegerea unei biciclete copii ieftine, pentru segmentul de vârstă 6-9 ani.

Dar haide să vedem cu ce dotări se laudă.

 • Cadrul este fabricat din aliaj 6061 de aluminiu. Acest material îi oferă bicicletei o rezistență bună la impacturi, o durabilitate mai mare, dar și un confort suplimentar ciclistului, deoarece reușește să preia parte din șocuri. Acesta vine cu o geometrie specifică fetelor, cu top tube-ul prins ceva mai jos pe seat tube.
 • Furca din dotare este fixă și realizată din oțel Hi-Ten. Această variantă de oțel, deși denumirea îi vine de la High Tensile, nu este cu mult superior oțelului simplu și reprezintă forma cea mai slabă de îmbunătățire care poate fi adusă variantei clasice de material.
 • Vizual, nu impresionează și chiar poate fi considerată inferioară față de alte biciclete copii ieftine. Cu toate acestea, se prezintă decent: punctele de sudură sunt destul de bine realizate și deși se văd, nu sunt grosolane; cablurile sunt bine mascate, trase atent pe sub down tube; culoarea este OK și chiar dacă albul predominant, cu inserții de roșu nu evidențiază bicicleta, nici nu îi strică aspectul. Din păcate, pentru biciclete copii ieftine sau scumpe ar fi bine să se meargă pe culori mai vii, mai plăcute ochiului. Acesta este și principalul motiv pentru care spunem că Lassie punctează destul de slab la capitolul estetic.
 • La echipare, însă, se schimbă destul de mult datele problemei, Leader Fox venind cu componente care depășesc multe dintre variantele întâlnite pe biciclete copii ieftine:
 • Transmisia este alcătuită dintr-un angrenaj no name, din oțel, cu brațe pedalier de 140 mm și un singur disc cu 36 dinți, plus o casetă Shimano Tourney cu 6 pinioane ce au între 14 și 28 dinți. Deraiorul pe spate este, la fel ca și maneta schimbător, tot Shimano Tourney. Așadar, toate componentele mobile ale transmisiei au sigla identică și fac parte din aceeași gamă. Lanțul este unul rezistent, fabricat de KMC.
 • Tourney reprezintă cea mai slabă variantă de transmisie în serie, fabricată de japonezi, care este întâlnită pe biciclete copii ieftine. Ea face partea din segmentul entry-level al sectorului dedicat amatorilor. Acestea fiind spuse, trebuie ținut cont de faptul că purtând sigla Shimano, va avea o fiabilitate ridicată și te poți aștepta la performanțe decente din partea ei.
 • Sistemul de frânare este reprezentat de V-brake-uri din aliaj, marcă proprie, atât pe față, cât și pe spate, care reușesc să își facă datoria, cu toate că nu vor impresiona prea tare din punctul de vedere al randamentului.
 • Roțile sunt alcătuite din jante din aliaj de 20 inci, marca Remex, care vin echipate cu cauciucuri Rubena de 1.75 inci lățime.
 • Ca extra-uri, trebuie amintite apărătorile împotriva noroiului din polycarbonat, protecția de lanț, plus portbagajul montat pe spatele acestei biciclete ieftine copii.
 • Greutatea este decentă, modelul cântărind 11.2 kg.

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Leader Fox Lassie poate fi consultat aici

Rating

Leader Fox vine cu un model care nu impresionează deloc din punct de vedere estetic. Alegerea culorilor este cel puțin neinspirată, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un model de bicicletă dedicat copiilor. Dar odată ce reușești să treci de acest aspect, vei descoperi că echiparea este superioară multor variante de biciclete copii ieftine existente în segmentul de piață din care Lassie face parte.

Romet Rambler Fit 20 (2018)

Cum aceasta nu este prima variantă de bicicletă pentru copii de la Romet analizată aici, nu are rost să mai fie prezentate prea multe detalii legate de firma poloneză. Ceea ce trebuie menționat însă este că cei de la Romet fabrică biciclete bune, cu un bun raport calitate/preț.

Același lucru se poate spune și despre Rambler Fit 2018 care, la sub 200 Eurovine cu un cadru din aluminiu, frâne Promax și componente Shimano. În continuare vor fi prezentate în detaliu toate datele ce țin de echiparea acestei biciclete copii ieftine.

Specificații bicicletă Romet Rambler Fit 20 2018

 • Cadrul este realizat dintr-un aliaj de aluminiu ce îi conferă bicicletei o rezistență bună și o durabilitate ridicată, la o greutate ceva mai mică față de variantele cele mai des întâlnite pe biciclete copii ieftine, care sunt din oțel.
 • Furca este dotată cu suspensie și poartă sigla Rambler, care este o marcă proprie Romet, dar despre care nu au putut fi găsite prea multe informații tehnice.
 • Din punct de vedere estetic, Rambler Fit se prezintă destul de bine. Punctele de sudură sunt realizate foarte bine, fiind aproape imperceptibile. Cablurile, cu toate că sunt la vedere, sunt prinse destul de bine pe sub top tube, dar punctul forte al acestei biciclete copii ieftine este culoarea. Galbenul cu inserții de albastru și verde face o impresie puternică și te scoate rapid din anonimat. Modelul mai este disponibil, de asemenea, și pe roșu, cu inserții negre.
 • Transmisia este alcătuită dintr-un angrenaj Cyclone cu o singură foaie cu 36 dinți și brațe pedalier de 127 mm, plus o casetă Shimano Tourney cu 6 pinioane ce au între 14 și 28 dinți. Deraiorul este Shimano FT-35D, în vreme ce maneta schimbător este Shimano Revoshift. Sistemul funcționează bine și, cu toate că echiparea este una specifică pentru un entry-level, își face treaba. Schimbarea vitezelor este decentă, chiar dacă puțin greoaie și zgomotoasă, dar ideală pentru ca cei mici să se învețe cu biciclete dotate cu mai multe rapoarte.
 • Sistemul de frânare este reprezentat de V-brake-urile Promax TX-123D, montate atât pe partea din față, cât și pe cea din spate, pe jantă. Ele sunt unele chiar bune, care funcționează bine, oferind o putere mare de frânare, mai puțin pe vreme umedă.
 • Roțile sunt compuse din jante din aluminiu de 20 inch și anvelope marcă proprie.
 • Greutatea lui Rambler Fit este de 11.5 kg.

Preț

Bicicleta Romet Rambler Fit 20 2018 poate fi găsită la cel mai bun preț, aici.

Rating

Cu un preț mai mult decât atrăgător, cadru din aluminiu și componente Shimano, acest model de la Romet este o variantă foarte bună pentru cei care caută biciclete pentru copii cu un bun rapprt calitate/preț. Frânele sunt de calitate, transmisia de asemenea, iar aspectul cu siguranță îi va face pe cei mici să îl aleagă.

Alegerea unui câștigător pentru acest segment de vârstă nu este simplă, deoarece:

 • Romet stă mult mai bine la partea estetică;
 • Transmisia este superioară pe Leader Fox;
 • Fit are sistemul de frânare mai performant;
 • Lassie are o furcă fixă, net superioară variantei cu suspensie de pe Romet;
 • Brațele pedalier sunt mai mici la modelul Fit, cu toate că nici cei 140 mm ai lui Lassie nu sunt prea mulți.

Dar partea care ne face să declarăm modelul cehilor câștigător este siguranța. Fit nu are niciun fel de protecție pe lanț, lucru care se poate dovedi a fi periculos. La vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani, cei mici sunt încă destul de curioși și inconștienți față de repercusiunile pe care acțiunile lor le pot avea. Astfel, vor fi tentați să își bage degețelele între lanț și discuri, lucru care se va dovedi a fi extrem de dureros.

Pentru cei cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani

Bicicletele de copii vor începe să semene din ce în ce mai mult cu niște biciclete adulți, în miniatură. Astfel că prețul de achiziție va începe să crească, la fel ca și performanțele lor. Așadar, pentru un model de bicicletă performant, cu roți de 24 inci, prețurile vor sări de 400 Euro.

Ele vor fi dotate cu cadru din aluminiu, V-brake-uri ale unor branduri de renume, și viteze multiple. Cu toate acestea, nu este recomandat să alegi variante cu 18 sau 21 de viteze, chiar dacă ele există. Ține cont că mulți copii de până în 10 ani nu vor înțelege exact cum și de ce se schimbă foile angrenajului, motiv pentru care cel mai adesea vor utiliza discul cel mic, împreună cu pinionul cel mic, pentru toate tipurile de teren întâlnit.

Încearcă pentru biciclete copii ieftine să alegi variante cu angrenajul compus dintr-o singură foaie, plus o casetă cu șapte-opt viteze. Din nou, suspensiile se pot dovedi a fi inutile, motiv pentru care poți opta pentru un cadru rigid, ușor, care va funcționa mai bine decât un sistem de suspensii greoi, ineficient, da la un brand total necunoscut în domeniu.

Ca și în cazurile de mai sus, vei întâmpina probleme în ceea ce privește brațele pedalierului. Deși cele ideale ar fi de 140 mm, poți face un compromis și să alegi unele de 150 mm, dar multe modele vor veni cu lungimi mai mari de 160 mm. Acestea pot fi scurtate la un shop de specialitate.

Limita superioară de preț pentru modelele de biciclete copii ieftine din această categorie de vârstă a fost setată la 300 Euro.

Bicicleta copii	Neuzer Mistral

Firma Neuzer este una de tradiție pe piața producătorilor de biciclete, ea luând naștere în anul 1987. Actualmente, compania deține cea mai mare fabrică din Ungaria, anual ieșind pe porțile ei în jur de 150.000 de modele velo. De la biciclete copii ieftine, la variante de munte, de oraș sau pliabile, ungurii produc modele performante, fiabile care vin cu un raport calitate/preț foarte bun.

Același lucru poate fi spus și despre Mistral. Această bicicletă cu roți de 24 inci este dotată cu piese de la Shimano și Suntour, fiind considerată una dintre cele mai bune biciclete copii ieftine din categoria de vârstă 8 – 12 ani, ce costă mai puțin de 250 Euro.

De ce susținem acest lucru? Haide să vedem în continuare cu ce vine echipată și te vei convinge singur.

 • Cadrul este realizat dintr-un aliaj 6061 de aluminiu. Acest tip de material este foarte des întâlnit pe variantele velo cu performanțe decente, incluzând aici și unele modele de biciclete copii ieftine, deoarece oferă o rezistență și o durabilitate crescută, raportate la o greutate nu la fel de mare ca în cazul oțelului și la niște costuri de fabricare ce nu sunt imense.
 • Din punct de vedere estetic, Neuzer se prezintă binișor. Culorile sunt specifice băiețeilor, care cu siguranță vor îndrăgi negrul, combinat cu albastru și cu alb. Punctele de sudură sunt realizate destul de atent, cu toate că se mai putea lucra la ele, iar cablurile sunt prinse bine sub top tube și down tube, astfel încât să nu dea un aspect neîngrijit.
 • Furca Suntour M3020 este una decentă. Chiar dacă discutăm despre un model entry-level al japonezilor, faptul că poartă sigla lor oferă niște așteptări din punct de vedere al fiabilității și al performanței. Suspensia este pe arc și are o cursă de 50 mm.
 • Transmisia este formată dintr-un angrenaj Prowheel din oțel, cu trei foi, plus o casetă marcă proprie, cu șapte pinioane. Schimbătorul față este un Shimano Tz30, în vreme ce variante de pe spate este Tx31. Manetele schimbător sunt Shimano St-Rs31. Practic, este o combinație Tourney – Revoshift, care se prezintă decent și care reușește să schimbe destul de bine vitezele acestei biciclete copii ieftine.
 • Sistemul de frânare este reprezentat de frâne V-brake din aluminiu Logan, care vin atât pe roata din spate, cât și pe cea din față. Calitatea lor este destul de slabă și probabil ar fi fost mai bine să meargă pe mâna unor firme de renume în domeniu. Cu toate acestea, ele vor opri bicicleta, însă nu te aștepta la performanțe ridicate din partea lor.
 • Roțile sunt alcătuite din jante din aluminiu cu dublu perete de 24 inci, Altrix Warrior, ce vin echipate cu anvelope Kenda cu o lățime de 1.9 inci. Acestea vor prezenta un profil mai noduros, specific unor biciclete copii ieftine adaptate pentru turele off-road.
 • Greutatea acestei biciclete copii ieftine este de 14.5 kg, una destul de mare.

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Neuzer Mistral poate fi consultat aici

Rating

Mistral confirmă faptul că ungurii de la Neuzer creează modele velo ce vin cu un raport calitate/preț bun. Cu toate că un impresionează la niciun capitol, dotările cu care vine sunt unele decente. Este îmbucurător faptul că vei găsi furcă Suntour, ce va avea performanțe destul de bune, comparativ cu versiunile no name de pe mare parte a modelelor de biciclete copii ieftine. Totodată, deraioarele și manetele schimbător fiind Shimano, vor oferi un anumit standard de utilizare.

Merida Matts J.24 (2019)

Despre firma Merida în mod cert nu mai este cazul să spunem multe, pentru că este arhicunoscută. Ei reprezintă dovada clară că percepția populației despre un produs sau despre o țară, în general, se poate schimba cu seriozitate și respect față de client.

Despre modelul Matts J.24 nu putem spune că face neapărat parte din categoria de biciclete copii iftine, din cauză că prețul de achiziție este în jur de 400 de Euro. Însă el vine cu dotări care impresionează și un design plăcut, adaptat ambelor sexe. Alegem să-ți prezentăm în continuare modelul special creat pentru băieți, cu toate că există și variante pentru fete, însă nu modele foarte recente.

Specificații bicicletă copii Merida Matts J.24 (2019)

 • Cadrul este fabricat din aluminiu, o îmbunătățire față de modelele din anii anteriori, care aveau cadrul din oțel. Geometria acestuia este una specifică pentru modelele dedicate copiilor, pentru ca aceștia să poată pedala confortabil. In plus, designul este unul foarte atractiv, așa cu te-au obișnuit deja cei de la Merida.
 • Din punct de vedere vizual, bicicleta se prezintă bine: culoarea este una pe care fetelebăieții, în mod cert, o vor alege încă de când o văd în vitrină, dominând albastrul, în două nuanțe diferite, subliniat eficient de inserțiile de culoare roșie. Punctele de sudură sunt foarte bine realizate, iar cablurile sunt foarte atent trase pe sub down tube și top tube, oferindu-i un aspect îngrijit.
 • Transmisia, 2x8, este compusă dintr-un angrenaj marcă proprie cu două foi, de 32 dinți, respectiv 22 dinți, plus o casetă cu pinioane de la Sunrace CSM668, cu discuri ce au între 11 și 32 dinți.
 • Deraiorul de pe spate este un Shimano RD-M310, iar cel de pe față Shimano FD-TY700. Manetele schimbător sunt Shimano Revoshift 45. Combinația aceasta funcționează bine, vitezele se schimbă rapid și exact.
 • Sistemul de frânare este de tip V-brake, atât pe roata din spate, cât și pe cea din față. Marca este una proprie, iar calitatea frânării este acceptabilă, putând fi considerată chiar bună, în comparație cu multe dintre cele existente pe modelele de biciclete copii ieftine.
 • Roțile sunt compuse din jante Merida Junior de 24 inci din aluminiu, care vin echipate cu cauciucuri marcă proprie, cu grosime de 1.95 inch. Profilul acestora este unul ceva mai noduros, adaptat atât turelor prin oraș, cât și celor off-road.
 • Greutatea nu este una foarte mică, în comparație cu alte biciclete copii, situându-se la 13.9 kg.

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Merida Matts J.24 (2019) poate fi consultat aici

Rating

Merida vine și anul acesta (2019) cu un model cu performanțe bune: o transmisie mai performantă ca multe dintre variantele de biciclete copii ieftine, un sistem de frânare, care cu toate că este marcă proprie, este de bună calitate și cu un aspect care te face să întorci capul după bicicletă atunci când trece pe stradă. Este alegerea ideală pentru cei care doresc să cheltuiască puțin mai mulți bani pentru un model bun și nu caută doar biciclete copii ieftine, dar care să nu aibă cine-știe-ce calități tehnice.

Câștigătorul pentru această categorie de vârstă trebuie numit Matts J.24 (2019). Cu toate că vine cu un cadru fabricat din oțel HiTen, are o greutate net inferioară lui Neuzer, fiind cu mai bine de trei kg mai ușoară. Deraiorul Shimano Altus este superior lui Tourney regăsit pe Mistral, același lucru putându-se spune și despre angrenaj sau caseta cu pinioane. Cu toate că Neuzer este dotat cu o suspensie de la Suntour, acest lucru nu este suficient pentru a-l declara câștigător.

Pentru cei de peste 12 ani

Pentru această categorie de vârstă, deja te poți uita la mărimi mici, 14-15 inci, ale cadrelor pentru adulți. Bicicletele vor avea roți cu diametrul de 26 inci, brațe pedalier de 150 sau 160 ar fi ideale pentru cei de 12 ani și se poate ca din nou, să fii nevoit să le duci la scurtat, din cauză că nu vei găsi prea multe modele de biciclete copii ieftine cu lungimi adaptate celor mici.

Mare parte a producătorilor de renume vin cu biciclete fabricate din aluminiu și chiar fibră de carbon, dar pentru acestea, prețul de achiziție este extrem de piperat. Vei putea găsi pe unele biciclete copii ieftine sisteme de frânare mecanice sau hidraulice pe disc, transmisii de calitate și suspensii produse de firme consacrate în domeniu.

Desigur că prețurile pentru modelele bune vor fi ceva mai mari și vor depăși adesea suma de 600 sau 700 Euro, în funcție de calitatea componentelor și de performanțele fiecărui model în parte. Cu toate acestea, vei putea găsi variante de biciclete ieftine copii decente, care se încadrează în suma de 500 Euro, limită care a fost aleasă pentru această categorie de vârstă.

Merida Matts J Champion (2019)

Desigur că atunci când vorbim despre biciclete de adulți, cu cadre care vin în suficient de multe dimensiuni, astfel încât să poată fi folosite și de către cei mici, nu îi putem exclude pe taiwanezii de la Merida. Despre ei s-a discutat și puțin mai sus, așa că nu vor mai fi reluate detaliile legate despre modul cum au luat ființă. Însă trebuie specificat că datorită seriozității pe care o pun în fiecare de model velo ieșit pe piață, fie ele biciclete copii ieftine, ori variante de adulți scumpe, au ajuns unul dintre cei mai mari producători de mijloace de transport cu pedale, pe două roți din lume.

Varianta expusă aici, Matts J Champion este dotată cu elemente de la Shimano sau Suntour, sistem de frânare pe disc și se prezintă foarte bine pentru prețul de achiziție, care se încadrează în limita de 500 Euro setată.

Specificații bicicletă Merida Matts J Champion (2019)

Cadrul este fabricat dintr-un aliaj 6061 de aluminiu și vine cu o furcă Suntour SR 27 XCM HLO, pe arc, cu o cursă de 100 mm, care este bună în preluarea șocurilor de pe traseu. Geometria este una specifică unei biciclete hibrid, ceva mai adaptate pentru partea de off-road.

Stă excelent la capitolul estetic. Culoarea aleasă, un bleu strălucitor, o vor face cu siguranță preferata tuturor copiilor din cartier. Punctele de sudură sunt foarte bine realizate și se vede că taiwanezii chiar au avut grijă până și la cele mai mici detalii când a venit vorba despre producerea acestor modele de biciclete copii ieftine.

Mai mult decât atât, cablul care duce la frâna de pe spate este tras foarte frumos și atent prin down tube. Pentru a-i oferi acestei biciclete maximum în ceea ce privește partea vizuală, cablurile care au ca rol controlul deraioarelor atât față, cât și spate, sunt foarte atent trase pe sub down-tube. Una peste alta, aspectul general al acestei biciclete copii ieftine este unul foarte îngrijit.

Transmisia, 2x9, este compusă dintr-un angrenaj FSA Alpha Drive cu două discuri de 32, respectiv 22 dinți, plus o casetă Sunrace CSM cu 9 pinioane, ce au între 11 și 32 dinți. Deraioarele sunt Shimano FD-M310, pe față, și Shimano RD-M370, pe spate. Acestea sunt controlate de manete Shimano ST-M370.

Transmisia este una OK, iar calitatea schimbării vitezelor este decentă, destul de exactă și nu produce prea mult zgomot. Desigur, purtând sigla unei firme atât de mari, te poți aștepta la performanțe mai mult decât acceptabile, chiar dacă nu achiziționezi piese dedicate profesioniștilor.

Frânele sunt unele mecanice, pe disc, marcă proprie, cu discuri de 160 mm și funcționează bine. Acestea sunt controlate de manetele Shimano ST-M370. Cu toate că prezintă dezavantajul clar față de unele hidraulice – acela că au o acționare controlată mecanic, ele oferă o calitate ridicată de frânare și sunt net superioare V-brake-urilor.

Roțile sunt alcătuite din jante Merida Junior de 26 inci, peste care sunt montate anvelope marcă proprie, cu o lățime de 1.95 inch.

Greutatea totală este una destul de ridicată, cântărind aproape 15 kg.

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Merida Matts J Champion (2019) poate fi consultat aici

Rating

Acest model Merida Matts J este exact ceea ce îi spune și numele: un Campion. Vine cu dotări superioare față de ce întâlnești pe biciclete copii ieftine: sistemul de transmisie este performant, frânarea se face pe disc, suspensia este una bună, Suntour. Este probabil una dintre cele mai bune variante de biciclete întâlnite în acest segment de preț.

Bicicleta copii Cygnus Fat Bike

Despre Cygnus nu sunt prea multe de spus. Aceste modele de biciclete sunt fabricate de firma Kilimanjaro, care este destul de cunoscută pentru produse ce au prețuri mai mult decât acceptabile și calitate destul de OK.

Modelele Fat Bike sunt biciclete copii ieftine, care, cel puțin pe hârtie, se prezintă senzațional. Dotările sunt net superioare tuturor celorlalte biciclete din această categorie de preț și doar citind specificațiile tehnice îți vine să pui mâna pe telefon și să comanzi un model chiar și pentru tine. Păcat că vin doar cu cadru de 15 inci și sunt mari șanse să te lovești cu genunchii în piept încercând să pedalezi. Prețul de achiziție al unei astfel de biciclete copii ieftine este de sub 500 Euro.

 • Cadrul este din aluminiu, iar furca din dotare este fixă și este fabricată tot din aluminiu. De multe ori, în cazul modelelor de biciclete copii ieftine, este mai bine să aibă o furcă fixă decât una cu suspensie de la vreo firmă no-name, care să nu facă altceva decât să mărească inutil greutatea pe care cel mic este nevoit să o care.
 • Din punct de vedere estetic, Cygnus se prezintă decent. Culoarea predominantă este bleu, și are niște inserții de verde, combinație care dă destul de bine. Punctele de sudură sunt finisate binișor, cu toate că sunt cât de cât sesizabile. Cablurile, deși la vedere, sunt prinse de top tube, oferindu-i acestei biciclete copii ieftine un aspect îngrijit.
 • Sistemul de transmisie este compus dintr-un angrenaj Suntour XCM, cu două discuri din aluminiu de 36, respectiv 22 dinți și brațe pedalier de 175 mm (puțin cam lungi și se poate să fie nevoie să mergi la un shop și să ți le scurteze, dacă cel mic are în jur de 12 ani), plus o casetă generația Acera, Shimano HG200, cu 9 pinioane, ce au între 11 și 34 dinți. Acestea sunt controlate de deraioarele Shimano Deore/XT, atât pe față, cât și pe spate, iar manetele schimbător sunt Shimano Acera.
 • Dacă despre Shimano Acera putem afirma că se mai întâlnește pe biciclete copii ieftine, aparținând gamei mid-high dedicată amatorilor, Deore XT vei găsi doar pe biciclete de bună și foarte bună calitate. Cu toate că nu știm prea multe despre bicicletele celor de la Kilimanjaro, cel puțin la nivel de transmisie, bat orice competitor, fie el producător dedicat pentru biciclete copii ieftine sau unul ce fabrică doar modele profesioniste, pe gama de preț sub 500 Euro.
 • Cu toate acestea, Cygnus nu încetează să ne uimească. Ai fi putut crede că după ce au investit toți banii dedicați fabricării acestei biciclete copii ieftine pe transmisie, nu a mai rămas nimic pentru frâne. Ei bine, te-ai fi înșelat, pentru că vine cu două Shimano M355, care fac parte din gama Altus și care sunt frâne hidraulice pe disc. Din nou, depășesc toate modelele de biciclete copii ieftine sau scumpe încadrate în bugetul setat.
 • Până și cockpit-ul poartă sigla unei firme destul de cunoscute. Astfel, ghidonul, pipa și tija de șa sunt toate Promax.
 • Roțile sunt compuse din jante din aluminiu de 26 inci, peste care vin anvelope CST de 4 inci grosime.
 • Greutatea acestei biciclete copii ieftine este destul de mare, dar era de așteptat: roțile sunt grele, fiind un fat bike, totodată, cadrul pentru a fi unul rezistent, nu are cum să fie prea ușor, iar sistemul hidraulic de frânare cântărește mai mult decât un V-brake. Acestea fiind spuse, Cygnus cântărește 16 kg, putând fi considerată o bicicletă grea.

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Cygnus Fat Bike poate fi consultat aici

Rating

Una peste alta, chiar dacă modelele de biciclete copii ieftine ale celor de la Kilimanjaro nu sunt unele foarte cunoscute, Cygnus trebuie luat în considerare ca una dintre cele mai bune biciclete din segmentul de piață sub 500 Euro. Transmisia este una extraordinară, sistemul de frânare este foarte bun și până și cockpit-ul poartă sigla unui brand destul de cunoscut.

Ca o concluzie în alegerea unei biciclete copii ieftine, Cygnus trebuie declarat câștigător pentru acest segment de vârstă. Da, poate că la capitolul estetic, Merida stă mai bine, dar când te uiți la dotările cu care aceste biciclete produse de Kilimanjaro vin, nu încape îndoială de ce le alegem drept victorioase. Transmisia este excelentă, dedicată claselor de biciclete dedicate profesioniștilor.

Sistemul de frânare, de asemenea, uimește, fiind unul hidraulic, pe disc, lucru neîntâlnit sub 500 Euro, iar faptul că până și cockpit-ul este fabricat de o firmă destul de cunoscută, este ca cireașa de pe tort. Unde mai pui că achiziționând Cygnus vei și economisi peste 50 Euro.

Lasa un comentariu: