Mărimi biciclete - www.review-biciclete.ro

Mărimi biciclete

Pentru ce tip de bicicletă vrei să folosești calculatorul de cadru?

Biciclete de Șosea

Când vine vorba de principalele tipuri de biciclete, bicicleta de șosea iese în evidență prin faptul că probabil este cea mai utilizată variantă dintre toate tipurile de biciclete.

De la curse de anduranță, care se desfășoară pe distanțe mari, până la navete spre muncă și tot ce este cuprins între aceste două stiluri de deplasări, variantele de biciclete șosea sunt foarte utile și incredibil de populare.

Bicicleta de șosea este un model care nu s-a schimbat prea mult de-a lungul anilor și încă mai are aspectul care a consacrat-o acum câteva decenii. În vreme ce tehnologia s-a schimbat, ideea și utilitatea unei astfel de biciclete au rămas aceleași, motiv pentru care look-ul nu a suferit modificări majore, iar cursierele reprezintă în momentul de față tipul preferat de bicicletă pentru mulți cicliști din mai multe motive.

Calculator cadru biciclete de sosea

Biciclete hibride

Bicicletele hibrid (sau biciclete trekking, așa cum mai sunt ele numite) sunt considerate cam cele mai versatile modele de biciclete și reprezintă unul dintre cele mai adaptabile moduri de deplasare disponibile în ziua de azi.

Acest mijloc de transport se mișcă datorită pedalării realizate de tine, astfel că e bine să iei în considerare faptul că va trebui să faci efort fizic serios pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Desigur, nu va fi niciodată la fel de rapid ca RATB-ul sau ca o mașină personală, pe linie dreaptă. Dar dacă iei în considerare faptul că poți ocoli destul de repede vehiculele care stau blocate la semafor la ora de vârf, se poate să ajungi la destinație mult mai repede decât cu oricare altă variantă de transport.

Poți folosit biciclete trekking pentru a pedala pe asfalt, pe drum mai puțin bun, cu gropi sau chiar și off-road, dacă dorești.

Calculator cadru biciclete hibride

Biciclete de munte

Biciletele mtb sunt destinate, în special, mersului pe teren accidentat. Acestea au unele asemănări cu alte tipuri de biciclete, dar incorporează caracteristici specifice, care sunt destinate creșterii durabilității și a performanței pe off-road.

O bicicletă de munte este proiectată pentru a fi rapidă, agilă și să răspundă imediat la comenzi. Totodată, are incorporate anumite caracteristici care îi permit să depășească diverse obstacole pe care le poate întâlni pe traseu. Aici sunt incluse gropi, șanțuri, pietre, crengi sau chiar copaci, orice lucru de care poți da pe o cărare nemarcată.

Deși unele tipuri sunt mai bine echipate decât altele pentru a face față unor trasee mai dificile, toate bicicletele de munte impărtășesc similarități în ceea ce privește tracțiunea mai bună, absorbția șocurilor și confortul pe teren accidentat.

Calculator cadru bicicleta de munte

Biciclete de copii

Atunci când alegi din mai multe variante de biciclete copii, asigură-te în primul rând că micuțul tău se simte confortabil în șa, dar, poate și mai important, fii convins că îi place acel model de bicicletă. Indiferent de dotările tehnice, în cele mai multe cazuri, fie că are de ales între biciclete ieftine copii sau modele mai scumpe, dacă nu îi va plăcea cum arată, nu o va folosi. 

Ultimul lucru pe care îl vrei este ca fetița ta să ajungă să urască să pedaleze din cauza faptului că tu ai ales să îi cumperi cel mai scump și performant model din magazinul în care ați intrat, în loc de varianta aceea roz cu bulinuțe, de care ea se îndrăgostise pe loc.

Mare parte a celor mici vor folosi varianta lor de biciclete copii pentru orice tip de plimbare, fie ea off-road, la vale, la deal sau pe plajă. Așadar, se poate ca tu, un ciclist cu multă experiență în spate să îți faci griji în special legat de tipul de cadru, să alegi unul rezistent, sau de suspensii, care să facă față tuturor șocurilor la care vor fi supuse, în timp ce pe minionul tău nu îl interesează decât culoarea.

Calculator cadru biciclete copii