Recomandări biciclete de copii 20 inch – modele 2018 - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Recomandari biciclete de copii 20 inch – modele 2018

Recomandări biciclete de copii 20 inch – modele 2018

Alegerea unei biciclete de copii 20 de inch poate fi o misiune cu adevărat dificilă. Și nu neapărat în ceea ce privește dimensiunea corectă, materialele sau tehnologiile folosite pentru realizarea acesteia.

Având în vedere că bicicletele de 20 inch se adresează copiilor cu vârste între 6-9 ani, pretențiile vor fi cu siguranță mai mari. Deci alegerea nu va fi doar a părinților, ci și a copiilor. Astfel, bicicleta ideală trebuie să fie frumos colorată, dar și dotată cu elemente tehnice de calitate, așa cum un ciclist în devenire (de ocazie sau de cursă lungă) are nevoie.

Revenind la detaliile tehnice, chiar dacă cel mic are un cuvânt de spus, tot părintele ia decizia finală. De ce? Pentru că o bicicletă prea mare sau prea mică poate afecta postura copilului pe bicicletă și va face pedalatul o experiență nu tocmai plăcută. Pentru a evita o astfel de situație, este necesar să îi achiziționăm piticului o bicicletă potrivită înălțimii sale. Un calculator online pentru stabilirea dimensiunii ideale poate fi o unealtă de folos în acest sens.

Așa cum cum spuneam și mai sus, o bicicletă de 20 inch se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, cu o înălțime de 120-135 cm și o lungime interioară a piciorului de 55-63 cm. Asta este o regulă generală, însă fiecare producător vine cu recomandări proprii în ceea ce privește dimensiunile copilului, în funcție de modelul bicicletei, deși acestea nu variază foarte mult. Așadar, o atenție deosebită trebuie acordată acestui aspect și, dacă e posibil, ideal ar fi ca cel mic să testeze bicicleta înainte de a o achiziționa.

Dacă varianta testării bicicletei nu este posibilă, fie pentru că s-a ales comanda online, fie că bicicleta este un cadou, trebuie avut în vedere totuși ca înălțimea maximă recomandată de producător și cea a copilului să nu fie prea diferite. O ușoară abatere, în plus sau în minus, nu reprezintă o problemă. Însă o diferență de 10-15 cm poate face bicicleta inutilizabilă.

Așadar, este important de avut în vedere faptul că o bicicletă prea mică îi va crea dificultăți la pedalare copilului. Genunchii vor sta prea flexați și nu va avea loc să execute mișcarea completă de pedalare. În caz contrar, când bicicleta e prea mare, copilul nu va ajunge la pedale și asta îi va crea frustrări inutile pentru că va fi nerăbdător să meargă pe noua bicicletă chiar dacă aceasta nu îi este potrivită. În afară de asta, o bicicletă prea mare este greu de manevrat și va pune ceva probleme în ceea ce privește siguranța.

Acestea fiind spuse, concluzia este că o bicicletă trebuie să se potrivească precum o mănușă copilului, pentru ca acesta să se bucure de o experiență plăcută de pedalare.

În ceea ce privește bugetul alocat pentru achiziționarea unei biciclete de copii, în cele ce urmează vom prezenta câteva modele cu prețuri până în 200 de euro și unele până în 400 de euro. Prețuri rezonabile de altfel, având în vedere că o bicicletă de 20 inch se adresează unei grupe mai mari de vârstă și poate fi folosită timp de 3-4 ani.

Astfel, există și biciclete de 20 inch cu prețuri de 300 – 450 lei, dar ele sunt atât de slabe calitativ încât din primele zile vei începe să înlocuiești piese care se defectează, să refaci reglajele, să repari roți sparte etc.

Un preț care să reflecte un nivel minim de calitate începe de pe la 600 lei, din acest motiv pragul nostru de jos este până în 200 euro.

Cuprins recomandari biciclete de copii 20 inch - modele 2018

Biciclete de copii 20 inch până în 200 euro

În această categorie se pot găsi, contrar așteptărilor, biciclete destul de bune. Majoritatea au cadru din aluminiu și sunt destul de ușoare pentru a fi manevrate cu ușurință de un copil de 6+ ani, cu sistem modern de frânare și colorit atractiv.

Sunt ideale pentru părinții ce vor să își facă piticii fericiți, dar fără a-și da totuși bugetul peste cap. Bicicletele achiziționate vor fi durabile și suficient de sigure pentru a satisface chiar și mai exigenți părinți sau.. bunici.

În concluzie, chiar dacă sunt accesibile ca preț, bicicletele de copii de până în 200 de euro, reprezintă o alegere sigură și inspirată.

Bicicleta de copii 20 inch Romet SALTO 20” - 2018

Compania Arkus & Romet Group este unul din liderii pieței de biciclete din Europa, cu o puternică istorie și experiență în piață de peste 65 de ani. Brandul folosește cele mai noi tehnologii, într-un proces constant de inovare și perfecționare.


Filosofia de design a celor de la Romet este centrată pe a oferi o experiență unică de pedalat. Inovația este omniprezentă, iar echipa Romet este activ implicată în dezvoltarea de soluții eficiente, cum ar fi noua generație de suspensii Swift Link 2, tehnologia Boost și cauciurile premium, extra-aderente din gama Plus.

Designul și producția acestor biciclete se realizează în UE, garantând astfel un standard înalt de calitate.

Descriere generală

Bicicleta pentru copii Romet SALTO 20, are roți de 20 inch, cadru din aluminiu, furcă fixă din oțel și sistem modern de frânare.

Gama Romet Junior/Kids a fost creată pentru a satisface nevoia de distracție si aventură a micilor bicicliști. Designul acestor biciclete se bazează pe cel al bicicletelor de adulți. Dimensiunile alese cu grijă sunt potrivite pentru vârsta și înălțimea celor mici, iar schimbarea către un model cu o dimensiune mai mare se face lin și fără efort.


Gama cuprinde variante pentru toate vârstele, cu roți de la 12 inch (și cadre de 9 inch) până la 24 inch (de exemplu Rambler Dirt sau Panda) și culori diferențiate pentru fete și băieți. Există atât modele sportive, cu design aventuros (cum ar fi Rambler Dirt), cât și modele clasice, de oraș (cum ar fi Diana sau Panda).

Caracteristici bicicicletă copii Romet SALTO 20 - 2018

 • Cadrul bicicletei Romet SALTO 20 este din aluminiu și vine cu o garanție de 5 ani din partea producătorului; celelalte piese au o garanție de 2 ani.
 • Cadrul din aluminiu face ca această bicicletă să fie destul de ușoară pentru clasa din care face parte. Cântărind 11,5 kg, are aproape aceeași greutate precum unele biciclete de 16 inch.
 • Modelul SALTO 20 are furcă fixă din oțel și sistem de frânare cu acționare pe jantă, atât pe față cât și pe spate, ceea ce face din acest model o bicicletă sigură și ușor de manevrat de către copii.
 • Jantele, pipa, butucul față și spate sunt confecționate din oțel, deci sunt durabile și ușor de întreținut.
 • Șaua bicicletei nu este foarte lată, dar are un design ergonomic ce asigură suficient confort și susținere în timpul pedalării.
 • Este dotată cu roți ajutătoare.
 • Este recomandată copiilor de peste cinci ani, cu o înălțime cuprinsă între 135 - 145 cm
 • Bicicleta Romet SALTO 20 este diponibilă în două combinații de culori: Galben- Albastru și Albastru - Verde, are un design ce imită coloritul mașinilor de curse, deci micii bicicliști vor fi mai mult decât încântați să facă o întrecere pe un astfel de model.

Preț

Bicicleta Romet Salto 20 se poate achiziționa la prețuri foarte bune, de pe diverse magazine online.

Disponibilitate după preț, crescător

biciclop.eu

emag.ro

Rating și concluzii

Bicicicleta pentru copii Romet SALTO 20 reprezintă alegerea ideală atunci când vrei să îi faci copilului o surpriză, dar fără să îți dai bugetul peste cap. Este, deci, un model accesibil, bine construit, durabil, pe care cel mic poate pedala în siguranță. Raportul preț/calitate este foarte bun.

Bicicleta de copii 20 inch Romet DIANA 20” - 2018

Bicicleta pentru copii Romet DIANA 20 2018 este o bicicletă de oraș. Are roți de 20 inch, cadru din aluminiu, furca fixă și sistem de frânare v-brake, cu frâne pe jantă (față) și torpedo (spate).

Modelul Diana 20 de la Romet, vine într-o gamă variată de culori, potrivite pentru micile și marile prințese pasionate de pedalat. Deși este un pic mai grea decât modelul Salto 20, pentru băieți, bicicleta este sigură și stabilă. Este dotată cu roți ajutătoare, atât de necesare la începuturile mersului pe bicicletă, chiar dacă modelul se adresează fetițelor de peste 6 ani.

Cracteristici bicicletă Romet DIANA 20” - 2018

 • Cadrul bicicletei Romet DIANA 20 este din aluminiu (10 inch) și vine cu o garanție de 5 ani din partea producătorului; celelalte piese au o garanție de 2 ani.
 • Deși cadrul este din aluminiu, modelul DIANA 20 este destul de greu pentru o bicicletă de 20 inch și pentru fetițe.
 • Modelul DIANA 20 are furcă fixă din oțel și sistem de frânare cu acționare pe jantă, atât pe față cât și pe spate, ceea ce face din acest model o bicicletă sigură. Copilul poate frâna ușor atunci când este cazul.
 • Jantele, pipa, butucul față și spate sunt confecționate din oțel, deci sunt durabile și ușor de întreținut. Pedalele sunt din plastic.
 • Frâna de pe spate se acționează prin retropedalare (pedalare în sens invers) și este amplasată pe butuc.
 • Șaua bicicletei nu este foarte lată, dar are un design ergonomic ce asigură suficient confort și susținere în timpul pedalării.
 • Bicicleta DIANA 20 de la Romet este dotată cu roți ajutătoare.
 • Este recomandată fetițelor de peste cinci ani, cu o înălțime cuprinsă între 135 - 145 cm.
 • Poți găsi bicicleta pentru fete Romet Diana 20 în culorile Alb - Roz și Alb - Gri, cu un design aerisit, potrivit prințeselor pasionate de păpuși și... pedalat.

Preț

Bicicleta Romet DIANA 20, model 2018, este disponibilă pentru achiziționare la prețuri bune,  pe care le poți analiza AICI.

Disponibilitate după preț, crescător

biciclop.eu

emag.ro

Rating și concluzii

Deși este o bicicletă destul de grea (are 12,5 kg, așa cum am spus și mai sus) și poate fi destul de dificil de manevrat de către o fetiță de cinci ani, de exemplu, modelul DIANA 20 are avantajul de a fi o bicicletă sigură și stabilă.

Este construită din materiale durabile, are o garanție de 5 ani pentru cadru și doi ani pentru alte piese, deci se poate spune că reprezintă o investiție bună.

Bicicleta de copii 20 inch Romet TOLA 20”, 2018

Bicicleta pentru copii Romet TOLA 20, 2018, are roți de 20 inch, cadru din oțel de 10 inch, furcă fixă din otel și sistem de frânare cu frâne amplasate pe jantă, atât pe față cât și pe spate.

Modelul TOLA 20 este o bicicletă robustă, cu un colorit adaptat vârstei copiilor cărora se adresează. Vine dotată cu roți ajutătoare, pedale de plastic și șa confortabilă, specifică modelelor pentru copii de la Romet.

Deoarece cadrul este din oțel, bicicleta este destul de grea, aproximativ 12,5 kg. Este însă o bicicletă durabilă ce poate fi folosită fără probleme cel puțin 3-4 ani, în funcție de ritmul de creștere al copilului. Acest model se adresează fetelor de peste 5 ani, cu o înălțime cuprinsă între 135-145 cm.

Caracteristici bicicletă copii Romet TOLA 20”, 2018

 • Cadrul bicicletei Romet TOLA 20 este din oțel (10 inch) și vine cu o garanție de 5 ani din partea producătorului; celelalte piese au o garanție de 2 ani.
 • Deoarece cadrul este din oțel, modelul TOLA 20 poate fi destul de dificil de manevrat pentru o fetiță de cinci ani, dar în regulă totuși pentru una de 7-8 ani (asta dacă înălțimea copilului la acea vârstă mai permite utilizarea bicicletei).
 • Modelul TOLA 20 are furcă fixă din oțel și sistem de frânare cu acționare pe jantă, atât pe față cât și pe spate, ceea ce face din acest model o bicicletă sigură. Copilul poate frâna ușor atunci când este cazul.
 • Jantele, pipa, butucul față și spate sunt confecționate din oțel, deci sunt durabile și ușor de întreținut. Pedalele sunt din plastic.
 • Șaua bicicletei nu este foarte lată, dar are un design ergonomic, la fel ca și în cazul altor modele pentru copii de la Romet, ce asigură suficient confort și susținere în timpul pedalării.
 • Bicicleta Romet TOLA 20 este dotată cu roți ajutătoare și este recomandată fetițelor de peste cinci ani, cu o înălțime cuprinsă între 135 - 145 cm.
 • Modelul TOLA 20 de la Romet este disponibil în nuanțele Alb - Albastru și Alb - Roșu.

Preț

Bicicleta pentru copii Romet TOLA 20” 2018 este cea mai ieftină din cele prezentata până acum, un preț actual putând fi consultat AICI.

Disponibilitate după preț, crescător

biciclop.eu

emag.ro

Rating și concluzii

Modelul TOLA 20” 2018 de la Romet reprezintă cu siguranță o alegere bună chiar și pentru cei mai exigenți părinți.

Poate fi achiziționată la un preț mic chiar dacă este realizată din materiale durabile și de calitate, la fel ca în cazul modelelor mai scumpe.

Biciclete de copii 20 inch până în 400 euro

Această categorie de preț vine la pachet și cu îmbunătățiri majore. Cadrele din aluminiu și sistemul de frânare performant, precum și faptul că au 7 viteze, fac din modelele ce urmează a fi prezentate mai jos, adevărate bijuterii.

De asemenea, modelele analizate din această categorie de preț nu au roți ajutătoare, deci se adresează copiilor mai mari (peste 6 ani) care știu deja să pedaleze pe două roți. Și designul este unul superior ce vizează mai degrabă micii domni și micile domnișoare ce au trecut de faza personajelor Disney.

Astfel, chiar dacă prețul nu este chiar cel mai mic, aceste biciclete merită din plin investiția.

Bicicleta de copii 20 inch Cannondale Trail 20 2018

Desfășurându-și activitatea inițial ca producător de echipament outdoor, Cannondale a avut o ascensiune foarte rapidă încă din primii ani de activitate, făcându-și debutul în lumea ciclismului cu un produs absolut inovator, prima remorcă pentru cicloturism, legendarul Bugger.

În 1983, Cannondale a revoluționat domeniul ciclismului lansând prima lor bicicletă, un model de Touring cu cadru din aluminiu deosebit de ușor și mult mai rezistent decât cele care dominau piața la acea vreme.

În 2002, Cannondale lansează cea mai ușoară bicicletă cu suspensie dublă din lume, modelul Scalpel.

Astăzi, compania produce unele dintre cele mai versatile și performante biciclete din lume, fiind specializată pe cadre de aluminiu și carbon, domenii în care au fost și sunt pionieri.

Descriere generală

Noile modele Cannondale pentru copii au fost proiectate pentru ca cei mici să aibă de fiecare dată o experiență unică în timpul pedalării.

Noile caracteristici Kid-correct, esențiale pentru confort și manevrabilitate, fac din aceste modele cea mai bună alegere, atât pentru cei care au deja o minimă experiență în ciclism, cât și pentru cei care abia pun picioarele pe pedale.

Modelul Cannondale Trail 20 2018 are roți de 20 inch, cadru din Aluminiu, furcă cu suspensie, sistem de frânare V-brake linear pull din aliaj, 7 viteze (spate) și angrenaj Prowheel Pro-V30 cu braț pedalier de 110mm. Bicicleta este destul de ușoară având în vedere că este totuși o bicicletă de 20 inch, cântărind doar 11.6 kg.

Caracteristici bicicicletă copii Cannondale Trail 20 2018

 • Modelul Trail 20 de la Cannondale are, așa cum spuneam și mai sus, cadru din aluminiu (garanție 55 ani), ceea ce o face foarte flexibilă și ușor de manevrat.
 • Are furcă cu suspensie și sistem de frânare v-brake cu acționare pe jantă, atât pe față cât și pe spate. Maneta de frână este din aliaj, cu acționare liniară.
 • Bicicleta nu este dotată cu roți ajutătoare și este destinată copiilor mai experimentați în ale ciclismului. Este dotată cu cric.
 • Pedalele sunt din material compozit, tip platformă, cu bandă reflectorizantă.
 • Spițele sunt din oțel și de culoare neagră, iar jantele sunt confecționate din aliaj ultraușor.
 • Șaua bicicletei are un design ergonomic (Cannondale Ergo), ce asigură confort sporit și susținere în timpul pedalării.
 • Materialele și tehnologiile folosite la confecționarea acestui model sunt de calitate superioară.
 • Bicicleta Cannondale Trail 20 2018 are un colorit mai apropiat de ceea ce vedem la bicicletele pentru adulți, deci este potrivită pentru copiii un pic mai mari, ce au învățat să meargă deja pe două roți și au trecut de faza personajelor din desene animate. Este o bicicletă pentru micii bărbați sau micile domnișoare. Cannondale Trail 20 este disponibilă în culoarea albastru închis.

Preț

Bicicleta pentru copii Cannondale Trail 20 2018 poate fi achiziționată la prețuri mai mari decât bicicletele prezentate anterior, cele mai recente prețuri putând fi consultate AICI.

Rating și concluzii

Se poate spune, fără urmă de îndoială, că bicicleta pentru copii Cannondale Trail 20, model 2018, este o adevărată bijuterie.

Este ușoară, are un sistem de frânare performant, furcă cu suspensie și 7 viteze. Materialele folosite la fabricarea acesteia sunt de cea mai bună calitate, iar bicicleta este, per ansamblu, flexibilă și ușor de manevrat.

Reprezintă, deci, alegerea ideală pentru părinții care sunt dispuși să suplimenteze bugetul pentru a-și face copiii fericiți.

Bicicleta de copii 20 inch Merida Matts J20 Race 2018

Bicicletele Merida sunt recunoscute în întreaga lume pentru calitatea premium, fiecare model de bicicletă fiind conceput cu atenție în centrul de dezvoltare și cercetare Merida din Germania.

Descriere generală

Bicicletele Merida Matts Junior sunt robuste, durabile și cu o geometrie și specificații potrivite pentru copii. Acestea sunt produse într-o gamă largă de mărimi și culori, ceea ce face alegerea modelului dorit foarte simplă.

Modelul de față are roți de 20 inch, cadru din aluminiu (10 mm), furcă fixă din oțel, frâne V-brake și 7 viteze.

Materialele din care este construită sunt ușoare și de calitate, făcând ca bicicleta să fie foarte flexibilă, ușoară și simplu de manevrat.

Caracteristici bicicicletă copii Merida Matts J20 Race 2018

 • Modelul Matts J20 Race de la Merida are cadru din aluminiu (de 10 inch, cu garanție pe viață), ceea ce o face foarte flexibilă și ușor de manevrat.
 • Are furcă fixă din oțel și sistem de frânare v-brake cu acționare pe jantă, atât pe față cât și pe spate. Maneta de frână și plăcuțele sunt din aliaj.
 • Bicicleta nu are roți ajutătoare, deci este destinată copiilor care știu deja să pedaleze pe două roți (sau care vor să învețe).
 • Spițele sunt din oțel și de culoare neagră, iar jantele sunt confecționate din aluminiu. Butucul față și cel din spate sunt din aliaj, de tip quick release.
 • Șaua bicicletei are un design ergonomic (Junior 20) și asigură susținere optimă în timpul pedalării.
 • Modelul Matts J20 Race 2018 are 7 viteze, pe spate.
 • Bicicleta Merida Matts J20 Race vine într-o gamă variată de culori și are un design apropiat de cel al bicicletelor pentru adulți. Poți achiziționa modelul Matts 20 de la Merida în culorile Verde, Portocaliu sau Roz.
 • Chiar dacă este o bicicletă de 20 inch, este mai ușoară chiar decât unele modele de 16 inch. Cântărește doar 10,4 kg. Asta se datorează materialelor și tehnologiilor de înaltă calitate folosite la confecționarea ei.

Pentru a afla mai multe detalii despre echipare și componente citește un review mai detaliat al bicicletei pentru copii Merida Matts J20 Race

Preț

Bicicleta pentru copii Merida Matts J20 Race 2018 poate fi achiziționată la prețuri mai mari decât bicicletele prezentate anterior, cele mai recente prețuri putând fi consultate AICI.

Rating și concluzii

Faptul că bicicleta Merida Matts J20 Race 2018 face parte din categoria de preț de până în 400 de euro se simte.

Acest model este foarte bine realizat, cu atenție la detalii și din materiale foarte ușoare, dar durabile. Este de o calitate superioară și de ea se va putea bucura nu doar un copil, ci chiar mai multe generații.

Reprezintă, deci, o investiție bună, demnă de luat în calcul.

Lasa un comentariu:

2 comments
Add Your Reply