Review bicicletă pliabilă Pegas Teoretic - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă pliabilă Pegas Teoretic

Review bicicletă pliabilă Pegas Teoretic

Probabil că nu vine ca o noutate pentru tine când îți spun că pe site-ul nostru încercâm, pe cât se poate, să aducem la cunoștința publicului și modele de biciclete românești, în special atunci când avem motive să fim mândri de ele.

Acest lucru se întâmplă și cu varianta Teoretic, a celor de la Pegas. Trebuie să recunosc faptul că sunt un fan a tot ceea ce se întâmplă cu fabrica ce s-a lansat în anul 1972 la Zărnești și care a fost reinventată în anul 2012.

Așadar, istoria cu biciclete Pegas începe acum mai bine de 45 de ani, într-o fabrică de armament, când a fost construit primul cadru de bicicletă, care era inspirat de muscle bike-urile americane. Din punct de vedere al design-ului, bicicletele semănau cu motocicletele chopper ale atât de celebrului brand Harley Davidson. Pentru foarte mulți tineri, de acum adulți responsabili, copilăria a fost marcată de șaua lungă și de coarnele mari ale modelelor fabricate în anii 70 și 80.

După revoluție, la fel ca multe fabrici din țara noastră, și cea care producea biciclete Pegas a fost închisă. Din fericire pentru mulți nostalgici ai acelor vremuri, un grup de tineri au resuscitat brandul în anul 2012 și de atunci se întâmplă lucruri minunate acolo. Modelele care le ies pe poartă sunt superbe, punctând bine în special din punct de vedere estetic, cu toate că nici dotările nu lasă de dorit, iar prețul de achiziție al acestora nu este unul piperat.

Modelul Teoretic vine ca răspuns al creșterii continue în ceea ce privește cererea de biciclete pliabile, în special în zonele urbane dezvoltate ale României. Acestea sunt foarte utile pentru drumul zilnic spre muncă și extrem de practice, ocupând foarte puțin loc de depozitare, atribute pe care cei de la Pegas le-au insuflat modelului în cauză. Dar nu s-au oprit aici. Designerii știu că pentru a achiziționa o bicicletă, utilitatea și practicabilitatea ei nu sunt suficiente. Motiv pentru care au lucrat mult și la partea estetică, pe rafturile magazinelor întâlnindu-se astăzi biciclete Pegas pliabile care arată foarte bine.

Un alt capitol la care stă bine este prețul, acesta fiind undeva sub 450 de Euro, mai mult decât acceptabil pentru un model care se prezintă bine, dar care este dotat și cu niște componente decente. Dar haide să vedem în continuare detalii legate de echiparea existentă pe aceste biciclete pliabile.

  •  Cadru

Cadrul este fabricat din oțel Hi-Ten. Numele acestui material vine de la abrevierea pentru High Tensile steel, adică un oțel care are o rezistență mai ridicată la stres. Acesta conține aliaje de diverse metale, care îi măresc raportul forță/greutate, față de oțelul netratat. Însă, comparativ cu alte tipuri de aliaje de oțel, acesta de față este cea mai ieftină și grea variantă. Cele care folosesc crom sau/și molibden sunt ceva mai performante celui de față, deși net inferioare aluminiului, motiv pentru care aceste materiale sunt în general dedicate unor biciclete nu foarte performante.

La capitolul aspect, însă, Teoretic stă excelent. Încă de la o primă vedere îți dai seama că forma este specifică pentru o bicicletă rabatabilă de oraș mică, cu dimensiunile roților de 16 inci și nu 20, ca mare parte a pliabilelor. Culorile alese poartă denumiri dintre cele mai diverse, de la Negru Stelar, Roșu Candy, la Cupru Nefiltrat sau Mov Vânătă. Cert este că toate variantele se prezintă foarte bine, culorile sunt extrem de plăcute și intense, garantându-ți câteva priviri aruncate în direcția ta atunci când ieși la pedalat.

Cablurile ce duc în spate sunt destul de atent trase pe sub tubul central, oferindu-i un aer îngrijit, împreună cu punctele de sudură, care sunt realizate foarte atent, fiind aproape insesizabile.

Furca este fabricată din același material ca și cadrul, este fixă și are 240 mm.

  • Pliere
Pliere bicicleta pliabila Pegas Teoretic

Plierea este foarte rapidă și simplă. Există o balama la jumătatea cadrului cu ajutorul căreia partea din față se rabatează către cea din spate, pentru a ajunge roțile una lângă cealaltă. Pedalele sunt și ele pliabile, la fel cum este și ghidonul și șaua, care se dă în jos. Partea pozitivă este reprezentată de existența unor magneți amplasați pe cadru, care ajută la păstrarea formei rabatate. Pliată, bicicleta are sub 65 x 70 x 35 cm, deci dimensiuni mici care o fac ușor de transportat și depozitat.

Echipare Pegas Teoretic
  •  Transmisie

Sistemul de transmisie este 1 x 7, alcătuit dintr-un angrenaj marcă proprie, cu brațe de aluminiu de 170 mm și o foaie de oțel cu 52 dinți, plus o casetă Shimano MF-TZ21 cu 7 pinioane ce au între 11 și 28 dinți.

Partea bună este că foaia are suficient de mulți dinți pentru ca, împreună cu cei 28 ale pinionului mare să te ajute destul de mult pe porțiunile de urcare. Totodată, pinionul mic, de 11, va oferi o viteză maximă destul de bună.

Deraiorul de pe spate este Shimano Tourney, la fel ca și caseta. Acestea, cu toate că fac parte din gama de low price a variantelor de amatori, funcționează foarte bine împreună și se vede că sunt fabricate de către un producător cu tradiție în domeniu.

  • Frâna

Sistemul de frânare, atât pe față cât și pe spate, se bazează pe un V-brake, simplu, din aluminiu, cu saboți de 55 mm, care își face foarte bine treaba. Cu toate că nu sunt extrem de performante, V-brake-urile și-au dovedit eficiența de-a lungul timpului.

  • Roți

Roțile sunt alcătuite din jante din aluminiu cu pereți dublii de la CNC. După cum a fost specificat și în introducere, dimensiunea jantelor este mică, de doar 16 inci. Peste acestea sunt montate anvelope care sunt de la o firmă no-name, dar care se prezintă bine. Acestea vin cu un profil foarte neted, special adaptat mersului pe asfalt.

  • Șa

Șaua este destul de lată și confortabilă, este marca Selle Royal și vine cu protecții din plastic pe laterale, care o protejează când sprijini bicicleta de diverse obiecte precum stâlpi, pereți, garduri etc.

  • Extra

Ca extra-uri pot fi notate farul de pe față, protecție pentru pantaloni fixată pe angrenaj, ideală pentru cei care se duc spre birou pe șa, dar și un clopoțel simpatic.

  •  Greutate

Greutatea totală a acestei biciclete Pegas pliabile este de 11.9 kg, deci se poate încadra ca decentă.

Pegas Teoretic este o bicicletă pliabilă foarte frumoasă și cool, atrăgătoare. Vine cu o formă plăcută, culori care vor atrage toate privirile celor din jur, o transmisie decentă, alături de un sistem de frânare care își face treaba. Roțile sunt special adaptate pentru turele prin oraș, iar marele avantaj al bicicletei este că are jante de 16 inci, însemnând că va ocupa un spațiu de depozitare foarte mic și că va fi foarte ușor de transportat.

Una peste alta, este o bicicletă pliabilă foarte bună, pentru prețul de achiziție de sub 450 Euro, la care se găsește.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta pliabilă Pegas Teoretic poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu:

2 comments
Add Your Reply