Review bicicletă DHS Kreativ 2605 2018 - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicleta hibrid DHS Kreativ 2605 2018

Review bicicletă DHS Kreativ 2605 2018

Aceasta este a doua bicicletă ce poartă sigla DHS care este analizată aici, așa că nu se vor mai spune forte multe legate de compania ce s-a lansat în Petroșani în anul 1999, grație unor investiții chinezești și care momentan activează din Deva, acolo unde și-au deschis o nouă linie de producție, mai modernă și mai aproape de autostrăzile occidentale.

Probabil că te întrebi de ce am ales să analizăm la modelele de biciclete hibrid 2018 două variante de la DHS, una Devron, care este practic un DHS mai bun și două de la Romet( Romet Orkan 5D 2018 si Romet Aspre 2018). Ei bine, s-a întâmplat acest lucru din cauză că celelalte companii producătoare velo nu au scos încă variante noi de biciclete hibrid pentru piața din România.

Modelul ce urmează să fie analizat aici, Kreativ 2605 a fost ales în special datorită prețului mai mult decât acceptabil la care se găsește. Chiar dacă în ceea ce privește performanțele nu putem spune că ne impresionează câtuși de puțin, bicicleta poate fi a ta pentru un cost de sub 150 Euro, ceea ce o face interesantă. Dar haide să vedem cu toții dotările tehnice ale acestei biciclete DHS.

  •  Cadru

Cadrul lui Kreativ 2605 este unul simplu, fabricat din oțel. Cu toate acestea, deși te-ai putea aștepta să cântărească foarte mult, vei observa la finalul recenziei faptul că de fapt, greutatea totală este doar cu câteva sute de grame mai mare față de modele chiar și duble la preț, așa că citește în continuare.

Din punct de vedere estetic, acesta se prezintă mai mult decât acceptabil. Vine cu o geometrie specifică pentru o bicicletă hibrid, nici extrem de sportivă, dar nici prea relaxată, cu tuburi nu foarte groase, dar despre care nu se poate spune că sunt subțiri. Punctele de sudură sunt perfect realizate, fiind imperceptibile – un avantaj de a folosi oțelul ca material de bază, care este mult mai ușor de sudat în comparație cu aluminiul.

Culorile țevilor sunt destul de interesante și vin în mai multe variante: negru cu inserții de galben – verzui, maro cu negru sau gri cu negru. Toate arată decent, cu toate că nu te fac să întorci capul pe stradă la vederea unei astfel de biciclete DHS. Cablurile ce duc spre partea din spate a bicicletei sunt prinse pe sub top-tube, cu toate că vor fi ceva cam la vedere.

Cadrul vine și cu o prindere pentru bidon, lucru care lipsește în general de pe bicicletele ieftine.

Review-Biciclete.ro vă pune la dispoziție un calculator cadru biciclete hibrid unde vă puteți alege mărimea bicicletei potrivită staturii dumneavoastră.

  • Furca

Furca este una fabricată de către firma ce are sediul în România, și vine cu suspensie pe arc, brațe de oțel și o cursă de 60 mm. Ea funcționează, dar nu ne putem pronunța prea mult în legătură cu fiabilitatea și rezistența ei.

Echipare bicicleta hibrid DHS Kreativ 2605 2018
  • Transmisie

La capitolul transmisie, Kreativ 2605 nu stă teribil de rău. Așadar, sistemul este format dintr-un angrenaj producție proprie, cu trei foi de 42, 34, respectiv 24 dinți, care este controlat prin intermediul unui deraior marca S. Shine, o companie chinezească, practic necunoscută în lumea velo, plus o casetă no-name cu 7 pinioane ce au între 14 și 28 dinți și care este controlată cu ajutorul unui schimbător Shimano Tourney TY21. Manetele shifter sunt și ele tot Shimano Tourney, modelul TZ20 3 x 7.

Așadar, după cum spuneam, lucrurile nu se prezintă prea rău la acest capitol. Este drept că foile și pinioanele în sine nu poartă sigla vreunui producător renumit, dar schimbătorul de viteze spate și manetele sunt totuși fabricate de către cei de la Shimano.

Este drept că întreaga gamă de produse Tourney este cea mai ieftină dintre toate fabricate de japonezi, însă ele au ca țintă persoane ce nu doresc performanțe deosebite în șaua unei biciclete, ci vor doar să pedaleze de câteva ori pe an, când își amintesc că dețin un model velo. Vor veni, totuși cu fiabilitatea și siguranța calității oferite de o companie atât de mare și de renumită în fabricarea de componente pentru ciclism.

Rapoartele dezvoltate de transmisia de pe Kreativ 2605 nu sunt unele bune, însă pentru câteva ieșiri în week-end, pe străzile orașului în care locuiești sau prin parcurile din apropiere vor fi mai mult decât suficiente.

  •  Frâne

Și când vine vorba de sistemul de frânare, lucrurile puteau sta mai rău. Așadar, pe cadrul acestei biciclete DHS vei găsi montată o pereche de frâne mecanice pe disc, cu rotor de 160 mm atât pe spate, cât și pe față, ce poartă sigla WinZip. Este drept că această companie nu este una de renume în industria velo, dar măcar este cât de cât cunoscută, întâlnită adesea pe bicicletele de buget, iar componentele fabricate de ei sunt mult mai bune față de unele no-name, produse cine-știe unde.

În ceea ce privește performanțele frânelor, acestea sunt unele care funcționează decent, mult mai bine față de un V-brake de la o firmă necunoscută. Chiar dacă sunt ceva cam zgomotoase și nu foarte fiabile, îți vor opri bicicleta în condiții de siguranță atâta timp cât nu te trezești testându-le pe trasee tehnice.

  • Roți

Roțile sunt compuse din jante de 26 inci Cerurim, la fel ca în cazul modelelor mai scumpe ce poartă sigla DHS, care vin echipate cu anvelope Kenda K849, unele acceptabile, ce au un profil suficient de pronunțat astfel încât să poată fi utilizate atât pe zone de off-road, cât și pe asfalt.

  • Extra

La capitolul extra putem aminti angrenajul marcă proprie, care este construit după un Shimano Tourney și care vine cu protecție de lanț integrat, astfel încât îți va proteja pantalonii dacă te gândești să folosești bicicleta pentru naveta zilnică spre muncă.

  • Greutate

Greutatea totală a lui Kreativ 2605 este de 15 kg, după cum spuneam și la începutul descrierii, una mare, dar care nu depășește decât cu câteva sute de grame modele și de două ori mai scumpe.

Spre deosebire de alte descrieri întâlnite pe site-ul nostru, modelul Kreativ 2605 al celor de la DHS este unul incredibil de ieftin, ce poate fi achiziționat cu mai puțin de 150 Euro și trebuie privit în primul rând din această perspectivă.

Chiar dacă vine cu un cadru de oțel, greutatea finală nu este una care să te îngrijoreze. Vine cu puncte de sudură bine realizate și cu nuanțe care chiar dacă nu te dau pe spate, nici nu creează repulsie.

Transmisia este una ce are componente no-name, dar care sunt controlate printr-un schimbător spate Shimano Tourney și prin manete shifter din aceeași gamă de produse, care oferă o anumită fiabilitate.

De altfel, și sistemul de frânare este unul acceptabil, produs de o companie de care măcar am mai auzit și care este des întâlnită pe modelele de buget și nu de o firmă no-name.

Bicicleta Kreativ 2605 este ideală pentru următoarele categorii de utilizatori:

  • începătorii în ciclism care nu știu exact dacă le va plăcea sau nu să pedaleze și nu vor să piardă prea mulți bani achiziționând un model scump;
  • pentru copiii de peste 13 sau 14 ani, care au ajuns la înălțimea propice modelelor pentru adulți, dar care încă nu sunt deciși pe un anumit stil de pedalat și vor să dețină o bicicletă ce poate face față mai multor tipuri de teren;
  • pentru cicliștii amatori, care ies la pedalat o dată la câteva luni, doar pentru o relaxare de week-end, iar apoi uită de bicicletă până la următoarea plimbare, care poate avea loc cine-știe când.

Disponibilitate după preț, crescător

sportaddict.ro

emag.ro

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta hibrid DHS Kreativ 2605 2018 poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu: