Review bicicletă de șosea Romet Huragan 3 2018 - Review-Biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicleta de sosea Romet Huragan 3 2018

Review bicicletă de șosea Romet Huragan 3 2018

Grupul polonez Arkus & Romet reprezintă una dintre cele mai moderne companii producătoare de biciclete din Europa, clasându-se totodată printre liderii pieței velo de pe Bătrânul Continent. Cu o vechime de peste 70 ani, ei au o puternică istorie și experiență în fabricarea modelelor velo. Mulțumită inovației și research-ului continuu, în prezent folosesc printre cele mai noi tehnologii pentru a oferi constant biciclete adaptate trendului și preferințelor publicului.

Inițial, această firmă producea numai biciclete dedicate concursurilor, care erau folosite doar de cicliști profesioniștilor. Cu timpul, însă, inginerii polonezi au observat că pot reduce costurile de producție suficient de mult încât să vină și cu modele care să fie la îndemâna tuturor doritorilor, lucru care s-a și întâmplat. Filosofia după care Romet se ghidează a fost mereu axată pe oferirea unei experiențe de pedalat încântătoare.

Pentru modelele lor de top, în procesul de design se folosesc de printarea 3D a prototipurilor, care ulterior sunt analizate din punct de vedere al rezistenței și durității, dar și al aerodinamicii. Linia de producție este complet automatizată, asigurând o calitate ridicată a produsului finit. Totodată, odată ieșite din etapa de fabricare, bicicletele sunt individual verificate, pentru a primi OK-ul din punct de vedere al controlului tehnic.

Exact același lucru se poate spune și despre modelul Huragan 3 2018. Acesta vine cu schimbări semnificative, în comparație cu varianta din anul precedent. Astfel, cadrul a fost puțin modificat, astfel încât să ofere o eficiență și un confort pe traseu ceva mai sporite, furca și ea, la rândul ei este una din carbon și nu din aluminiu. Pe lângă aceste componente, transmisia este una diferită, dar haide să vedem descrierea completă a acestei biciclete Romet.

  •  Cadru

Cadrul lui Huragan 3 2018 este unul fabricat din aluminiu, care continuă trendul modern lansat anul trecut. Încă de atunci se putea observa o tendință a polonezilor de a subția țevile și de a curba top-tube-ul, caracteristici care sunt întâlnite și pe modelele de top ale unor firme multe mai renumite în producerea de biciclete. În cazul de față, tubul superior are o încovoiere ceva mai puternică, down-tube-ul este mai subțiat, iar triunghiul spate vine cu tuburi puțin mai înguste față de modelul precedent.

Poziția de pedalare va fi una sportivă, cu ciclistul aplecat spre înainte. În acest sens, pe lângă cadrul cu formă specifică vitezelor mari, vei dispune și de mânare care să îți permită controlul frânelor și al treptelor atunci când alegi să te lași mult pe top-tube, pentru a atinge velocitatea maximă.

Din punct de vedere estetic, cadrul se prezintă excelent. Astfel, culorile sunt foarte bine alese, parcă ceva mai inspirate decât în cazul modelului precedent, când baza era neagră și aveai câteva inserții de alb și roșu. Aici nuanța dominantă este un portocaliu aprins, care se combină excelent cu negrul și cele câteva litere albe.

Punctele de sudură, așa cum ne-au și obișnuit polonezii pe ale lor modele ceva mai bune, sunt realizate absolut impecabil, fiind perfect executate și șlefuite. Iar un alt punct în plus pe care Romet îl primește la partea vizuală este dat de cablurile ce duc spre partea din spate a bicicletei, dintre care cele ale transmisiei sunt trecute prin down-tube, iar cel dedicat frânei prin top-tube, oferind un aspect general extrem de plăcut și de curat.

Review-Biciclete.ro vă pune la dispoziție un calculator cadru biciclete de șosea unde vă puteți alege mărimea bicicletei potrivită staturii dumneavoastră.

  • Furca

Furca este și ea îmbunătățită în comparație cu varianta de pe Huragan 3 2017. Așadar, aceasta este fixă și vine fabricată din fibră de carbon, față de aluminiul folosit în trecut și este tapered (adică partea superioară a tuburilor are un diametru mai mic față de cea inferioară), astfel că rigiditatea furcii va fi mai mare, în vreme ce greutatea generală net inferioară. Deci încă un capitol la care varianta 2018 stă mai bine.

Echipare bicicleta de sosea Romet Huragan 3 2018
  • Transmisie

La o primă vedere, sistemul de transmisie de pe Huragan 3 2018 poate părea unul ceva mai slab față de cel întâlnit pe varianta 2017. Dacă cel precedent era compus dintr-un grup Shimano Tiagra M4700, acesta de față este alcătuit din Shimano Sora R3000. În clasamentul celor de la Shimano, Tiagra se regăsește peste Sora din punct de vedere al calității și al fiabilității.

Dar varianta Sora de pe această bicicletă Romet este una ce a fost modificată în 2017, deci una nouă. Astfel, pe lângă faptul că vine cu un facelift major, care o face să pară identică cu grupurile din clase superioare, precum Tiagra sau chiar 105, vine și cu performanțe foarte bune.

Așadar, angrenajul cu două foi de 50 și 34 dinți, împreună cu caseta cu nouă pinioane ce au dințarea cuprinsă între 11 și 28 oferă un raport excelent calitate/preț, fiind capabile să facă 90 % din tot ce sunt pot modelele cotate mai sus, doar că vin cu o greutate ceva mai mare față de ele. Deraioarele sunt și ele tot Shimano Sora.

Ca o noutate, shifterele vin cu cablurile prinse pe sub adezivul de pe ghidon, pentru un aspect curat, iar acestea au funcția Dual Control, putând fi astfel controlate fie din butoanele mici de la baza manetei Shimano Sora, care acționează și ca manetă frână, fie prin apăsarea înspre lateral a acestor manete.

  •  Frâne

Despre sistemul de frânare se poate spune exact același lucru: la o primă vedere Huragan 3 2018 stă ceva mai slab, varianta anterioară fiind dotată cu un model V-brake Shimano 105 R561, în vreme ce modelul de față face parte din grupul Sora. 105 poate fi catalogat ca un entry-level din gama produselor dedicate ciclismului profesionist, în vreme ce Sora este un mid-level veritabil.

Dar îmbunătățirile aduse lui Sora în anul 2017, ce au fost prezentate puțin mai sus, se aplică și pentru sistemul de frânare. Așadar, acesta funcționează asemănător cu varianta 105, doar că vine cu o greutate puțin mai mare, dar care nu va influența mult masa generală a acestei biciclete Romet, în special dacă nu este folosită pentru concursuri profesioniste. După cum a fost specificat și mai devreme, acestea sunt controlate tot de aceeași manetă care efectuează și schimbul vitezelor, doar că pentru a încetini trebuie să tragi de ele în jos, clasic, cum ai face cu orice tip de frână.

  • Roți

Roțile sunt alcătuite dintr-o pereche de jante de 28 inci, ușoare, de bună calitate, din aluminiu cu perete dublu, Alexrims CX35, care vin echipate cu niște cauciucuri Michelin Dynamic Sport.

Acestea sunt unele destul de banale, care nu impresionează cu nimic, însă un lucru bun este greutatea decentă și faptul că pot fi înlocuite fără să trebuiască să scoți prea mulți bani din buzunar.

  • Extra

La capitolul extra-uri putem aminti butucii, care din păcate ne cam dezamăgesc. După câte lucruri bune am văzut în dotarea acestei biciclete Romet, ne-am fi așteptat ca și butucii să fie măcar din același grup ca și sistemul de frânare sau transmisia, în schimb ei sunt JoyTech A171 față și F192 spate, care cu toate că sunt decenți și vin cu prindere QR, nu sunt la nivelul Shimano.

Șaua, în schimb, este una de calitate, fabricată de Selle Italia, companie cu istorie de mai bine de 120 de ani în industria velo.

  • Greutate

Ca capitolul greutate, producătorii de la Romet chiar ne impresionează. Astfel, această bicicletă de șosea cântărește numai 9.6 kg, identic cu modelul din anul precedent.

Romet Huragan 3 2018 vine ca o variantă îmbunătățită față de modelul 2017. Așadar, cadrul are un design ceva mai modern, vine cu tuburi mai înguste și cu o furcă fabricată în totalitate din fibră de carbon, sistemul de transmisie Shimano Sora care cu toate că la prima vedere pare inferior lui Tiagra, este unul fabricat în 2017 și vine cu îmbunătățiri semnificative față de variantele mai vechi și cu calitate echivalentă cu modelele cotate mai sus. Același lucru poate fi spus și despre frână, care funcționează foarte bine, iar greutatea, chiar dacă neschimbată, este una într-adevăr bună.

Una peste alta avem o cursieră de calitate superioară, ce vine la un preț de achiziție de sub 850 Euro și care oferă un raport calitate/cost peste media majorității modelelor întâlnite pe piață.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta Romet Huragan 3 2018 poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu: