Review bicicletă de oraș Romet Huragan 2 - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă de oraș Romet Huragan 2

Review bicicletă de oraș Romet Huragan 2

Polonezii de la Arkus & Romet Group au devenit cu timpul unii dintre liderii pieței de biciclete din Europa. Ei au o puternică istorie și experiență în producerea bicicletelor, cu o vechime de peste 65 ani. Datorită inovației și research-ului continuu, folosesc printre cele mai noi tehnologii pentru a oferi constant biciclete adaptate trendului și preferințelor publicului.

Dacă inițial această firmă producea numai biciclete de concurs, care erau dedicate doar profesioniștilor, cu timpul au observat că pot reduce costurile de producție și că pot veni cu modele care să fie la îndemâna tuturor doritorilor. Astfel a luat naștere modelul Huragan 2.

Cu un cadru de aluminiu, transmisie Shimano Sora – Tiagra, Huragan 2, este posibil una dintre cele mai bune biciclete de șosea ce poate fi achiziționată cu mai puțin de 700 Euro.

Trăsăturile sale distincte includ un design armonios cu linii clasice, greutate destul de redusă, ținând cont segmentul de piață către care se adresează și un cadru compact. Dar haide să aflăm mai multe detalii tehnice.

  •  Cadru

Cadrul este fabricat dintr-un aluminiu 6061. Acest material este un aliaj de aluminiu, oțel și magneziu ce oferă o rigiditate și o duritate ridicată cadrului, dar la o greutate ceva mai mică decât cea specifică oțelului. În plus, este maleabil, putând căpăta foarte ușor forma dorită. Furca fixă este și ea produsă tot din aluminiu 6061.

Este fabricat destul de bine și atent. Culorile cenușiu și roșu sunt încântătoare, iar sudurile sunt elegante, frumos realizate, dar care ar fi arătat mult mai bine finisate. Probabil că lucrul acesta nu se întâmplă din cauză că întreaga linie de producție a polonezilor este una complet automatizată și nu mai au încă o arie unde să se ocupe special de suduri. Dar și așa, se vede că s-a lucrat destul de atent la îmbinarea pieselor, astfel încât să nu îi strice aspectul general.

Din păcate, nu aceleași lucruri bune pot fi spuse și în legătură cu cablurile. Dintre acestea, niciunul nu este tras prin interiorul cadrului, toate fiind rulate pe la exterior. Din păcate, spre deosebire de alte firme concurente ce fac parte din același segment de piață, dar care au grijă ca toate cablurile să fie trase atent pe sub tuburi, acestea de față sunt ceva cam vizibile. Chiar și așa, nu se văd extrem de rău.

Cadrul mai prezintă și două prinderi pentru bidon, fapt îmbucurător, încurajând parcurgerea unor distanțe destul de mari până când va trebui să oprești pentru realimentarea cu apă.

Una peste alta, pentru segmentul de preț căruia i se adresează, cadrul este unul bun, cu toate că nu foarte ușor. 

Echipare Romet Huragan 2
  •  Transmisie

Cursiera vine cu o transmisie 2 x 9. Angrenajul este Shimano Sora R345 cu foile de 50 și 34 dinți, iar caseta cu pinioane Shimano Tiagra HG-500 are nouă discuri cu 12 - 27 dinți. Astfel, această combinație de piese oferă niște rapoarte foarte bune în aproape toate situațiile, atât pe zonele descendente, cât și pe urcările mai abrupte, cu toate că niște pinioane mai mari ar fi fost mai bune pe cățărări.

În rest, celelalte componente ale bicicletei de sunt Shimano Sora. Astfel, și deraiorul față și cel spate, împreună cu manetele schimbător (toate Shimano Sora M3500) sunt aceeași gamă precum angrenajul. Din această cauză, schimbarea vitezelor are loc rapid, exact, sistemul fiind unul fiabil și de încredere.

În ceea ce privește calitatea componentelor Shimano special dedicate pentru biciclete le oraș, Tiagra face parte din gama de mid-level sau semi-profesionist, în vreme ce Sora este una tipică produselor mid-level. Așadar, încă de aici ne dăm seama că bicicleta nu este una dedicată concursurilor, ci mai degrabă turelor în viteză, pe porțiuni de drum cu asfalt.

  •  Frâne

Sistemul de frânare este unul cu doi pivoți, atât pe față cât și pe spate, marca Promax, modelul RC-481. Acestea sunt unele acceptabile, dar care nu impresionează absolut deloc. Cu toate că frânează destul de bine, reușind să oprească decent bicicleta, ele sunt destul de rigide, pe piață existând alternative mult mai bune, care nu ar fi ridicat prea tare prețul final de achiziție al lui Huragan.

  •  Roți

Roțile sunt formate din jante de 28 inci Alexrims și butuci Joytech, ce vin echipate cu anvelopele Michelin Dynamic Sport. Cu toate că jantele sunt unele destul de performante, nu același lucru poate fi spus și despre cauciucuri, care deși pot fi suficient de rapide, nu excelează din punctul de vedere al randamentului. Observăm, deci, trendul folosit de mulți producători de biciclete dedicate clasei de mijloc sau entry-level, care cu toate că echipează destul de bine modelele lor, dau rabat în privința calității atunci când vine vorba despre roți. Probabil pentru că acestea sunt ușor și nu foarte scumpe de înlocuit.

  •  Roți

Cele 9.6 kg cu care Romet vine nu pot fi considerate foarte multe, cu toate că nici nu poți afirma că ai în față o bicicletă de șosea ușoară. Este o greutate medie, pentru o bicicletă ce face parte din gama de mid-level.

Romet Huragan 2 este o bicicletă care rulează destul de bine la viteze ridicate. Datorită confortului sporit, poți străbate distanțe mari fără să te simți amorțit sau fără să resimți vreun disconfort exagerat. În plus, cele două bidoane de apă ce pot fi montate pe cadru ajută în parcurgerea a cât mai multor kilometri fără să trebuiască să oprești să reumpli recipientele pentru apă.

Sistemul de transmisie este unul de calitate, dedicat clasei mid-level sau poate chiar semi-profesionist, cu toate că performanțele sale nu vor fi unele care vor da pe spate sau cu ajutorul cărora să câștigi vreun concurs. Frânele și ele sunt decente, de la o firmă relativ cunoscută, cu toate că în mod cert s-ar fi putut găsi niște variante ceva mai performante, care nu ar fi fost neapărat mult mai scumpe.

Una peste alta, așa cum a fost precizat și la începerea descrierii, avem aici o bicicletă destul de bună, ce depășește multe modele din același segment de piață.

Note Acordate

Pe urcări

Pe coborâri

Manevrabilitate

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de oraș Romet Huragan 2 poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu: