Review bicicletă pentru copii Merida Matts J20 Race 2018
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Merida Matts J20 Race 2018 Review

Review bicicletă pentru copii Merida Matts J20 Race 2018

Bicicletele Merida sunt recunoscute în întreaga lume pentru calitatea premium, fiecare model de bicicletă fiind conceput cu atenție în centrul de dezvoltare și cercetare Merida din Germania. Abia după ce fiecare prototip este riguros testat începe și producția în serie a bicicletelor, la sediul fabricii din Taiwan.

Bicicletele Merida din seria Matts Junior, din care face parte și modelul analizat în cadrul acestui review, sunt robuste, durabile și cu o geometrie și specificații potrivite pentru copii. Acestea sunt produse într-o gamă largă de mărimi și culori, ceea ce face alegerea modelului dorit foarte simplă.

Și dacă tot a venit vorba de design și culori, bicicletele Merida sunt cunoscute pentru aspectul modern și coloritul atractiv, atât în cazul bicicletelor pentru adulți cât și ale celor destinate copiilor. Iar modelul de față nu face excepție. Așadar, dacă vrei o bicicletă frumoasă, care îți ia ochii, dar care are și calități pe măsura prețului (nu foarte mare, dar nici foarte mic pentru unele buzunare), atunci Merida Matts J20 Race 2018 poate fi o alegere inspirată.

Ca o descriere generală, pot să îți spun că modelul Matts J20 Race 2018 are roți de 20 inch, cadru din aluminiu de 10 inch, furcă fixă din oțel, frâne V-brake și 7 viteze. Materialele din care este construită sunt ușoare și de calitate, făcând ca bicicleta să fie foarte flexibilă, ușoară și simplu de manevrat.

Dacă te-ai hotărât că o bicicletă de munte din gama Matts Junior de la Merida ar putea fi ideală pentru copilul tău, află din cele ce urmează și alte detalii privind caracteristicile acesteia și felul în care se comportă la drum.

  •  Cadru

Așa cum spuneam și mai sus, cadrul bicicletei Matts J20 Race de la Merida este din aluminiu, mai exact un aliaj de aluminiu tip racelite 6061, după cum se specifică și pe website-ul producătorului. În plus, cadrul este realizat cu ajutorul unei tehnologii moderne (se folosește un tratament mai intens cu căldură, precum și pereți dubli la componentele cadrului), care îți garantează că produsul final este durabil, rigid, dar și foarte ușor.

Datorită tehnologilor folosite s-a dovedit în timpul testărilor că aceste modele se comportă foarte bine pe trasee dintre cele mai dificile. Bicicleta J20 Race s-a dovedit a fi foarte ușoară și simplu de manevrat, chiar și de către copiii situați la limita minimă de vârstă recomandată pentru bicicletele cu roți de 20 inch, adică de doar 5-6 ani. 

Dacă doriți să fiți siguri de mărimea bicicletei aveți la îndemână și un calculator cadru biciclete pentru copii

  • Geometrie

În ceea ce privește geometria cadrului, aceasta este una potrivită copiilor. Cadrul este destul de jos, iar unghiurile nu foarte ascuțite. Asta înseamnă că cel mic va putea sta fără probleme cu tălpile pe sol atunci când bicicleta este staționată. Acest lucru este foarte important având în vedere faptul că la aceste vârste (5-8 ani) copiii nu stăpânesc, totuși, chiar atât de bine mersul pe bicicletă. Și aici mă refer la cei care merg ocazional pe bicicletă, nu la cei care au de mici pasiunea ciclismului și practică frecvent acest sport.

Revenind la ce spuneam anterior, este important ca geometria cadrului să permită copilului să pună cu ușurință piciorul pe sol (și să oprească în acest fel bicicleta) atunci când situația o impune. Se pot evita astfel accidente din cele mai neplăcute.

De asemenea, trebuie să știi că acest model are suficient clearence (spațiu între ghidon și pelvisul copilului) atunci când acesta stă pe bicicletă, în picioare și cu tălpile pe sol. Cred că este evident de ce e important acest aspect, așa că nu voi mai intra în detalii. Am mai vorbit despre acest lucru și în alte articole sau recomandări privind bicicletele potrivite pentru copii.

  • Aspect

Nu e nicio urmă de îndoială în faptul că bicicletele Merida stau foarte bine la capitolul acesta. Culorile folosite pentru finisarea cadrului și a celorlalte componente sunt extrem de atractive nu doar pentru copii, ci și pentru adulți.

Așa vei ajunge în situația de a alege bicicleta Merida în detrimentul uneia poate mai bine dotate și la același preț. Căci copiii din parc vor fi mult mai interesați de culoarea țipătoare decât de ultimul model de schimbător cu care ar fi dotată bicicleta. Aparențele contează și bicicletele nu fac excepție în acest caz.

În afară de coloritul atractiv, Matts J20 Race primește un punct și pentru calitatea finisărilor. Sudura este bine realizată, cablurile sunt trase cu atenție pe lângă elementele cadrului, iar aspectul general este unul curat și îngrijit.

Merida Matts J20 Race 2018 Echipare
  • Transmisie

Transmisia este compusă dintr-un angrenaj cu de 32 dinți și brațe ale pedalierului de 140 mm lungime. Acestea pot fi un pic prea mari pentru copii (dimensiunile recomandate find între 110-130 mm) și este posibil să trebuiască să le scurtezi. Însă acest lucru depinde multe de fiecare copil în parte, așa că cel mai bine îți vei da seama dacă brațele pedalierului sunt potrivite atunci când cel mic va proba bicicleta.

Caseta cu pinioane care vine în completarea angrenajului este Shimano MF-TZ21, cu 7 discuri ce au între 14 și 28 dinți. Deraiorul care controlează schimbul discurilor casetei este Shimano FT35. Manetele shifter sunt Shimano RS35.

Per ansamblu transmisia este una decentă, însă se pot găsi variante și mai bune în aceeași arie de preț. Depinde foarte mult ce îți dorești. Având în vedere că modelul de față, deși se încadrează în categoria de preț de până în 400 de euro, se adresează mai degrabă începătorilor, dotările sunt unele standard, dar de calitate. S-ar putea spune că Merida Matts J20 Race 2018 reprezintă gama de vârf din categoria entry level.

  • Frâne

Sistemul de frânare al acestui model este de tip v-brake, cu plăcuțe din aliaj. Deși nu aparține vreunui brand de renume (fiind marcă proprie a celor de la Merida), sistemul funcționează destul de bine. Are o putere mare de frânare și este acționat de o manetă mică (special creată pentru copii) din aliaj.

Având în vedere că bicicleta este destinată micilor cicliști amatori, sistemul de frânare este suficient de performant. Cei mici vor putea opri bicicleta în deplină siguranță atunci când situația o va cere.

  • Roți

La capitolul roți, J20 Race 2018 nu excelează, dar nici prea rău nu stă. Aș putea spune că acestea sunt unele standard pentru această categorie de preț. Deși se puteau face mai multe, trebuie avut în vedere faptul că modelul de față nu este destinat competițiilor neapărat ci pedalatului de ocazie, de plăcere. În acest caz, jantele de aluminiu, cu spițe negre din oțel și anvelope tip MTB, sunt mai multe decât suficiente.

E adevărat că nici jantele, nici anvelopele nu aparțin vreunui producător specializat, dar de ce ai plăti mai mult pe un brand când și acestea (marcă proprie) se comportă foarte bine având în vedere destinația bicicletei?

  • Extra

Bicicletele Merida Matts J20 Race 2018 sunt dotate cu apărătoare pentru lanț. Aceasta îl va împiedica pe cel mic să își agațe pantalonii sau piciorul între lanț și discuri, dar va proteja și lanțul de murdărie și șocuri. Deși protecția pentru lanț ar trebui să fie obligatorie în cazul bicicletelor pentru copii, multe din modelele ieftine de pe piață nu vor avea această dotare.

În afară de aspectul practic, apărătoarea are și un puternic aspect decorativ. Iată încă un indiciu care arată că cei de la Merida chiar vor să le ofere celor mici biciclete cool, aspectuoase.

Bicicletele Merida Matts J20 Race 2018 sunt disponibile atât pentru băieți, cât și pentru fete. Culorile în care pot fi găsite sunt verde, portocaliu și roz.

  • Greutate

Merida Matts J20 Race 2018 cântărește doar 10,4 kg și pentru asta primește un mare punct în plus. Pentru o bicicletă de 20 inch greutatea este una chiar foarte bună, având în vedere că sunt biciclete de 16 inch care cântăresc cu câteva kilograme mai mult decât acest model.

Cutie bicicleta Merida Matts J20 Race 2018

Faptul că bicicleta Merida Matts J20 Race 2018 face parte din categoria de preț de până în 400 de euro se simte. Deși nu este chiar pentru toate buzunarele, bicicleta merită din plin investiția.

 Modelul de față este foarte bine realizat, cu atenție la detalii și din materiale foarte ușoare, dar durabile. În plus, pentru că este o bicicletă de o calitate superioară, de ea se va putea bucura nu doar un copil, ci chiar mai multe generații.

Rating

Preț

Bicicleta pentru copii Merida Matts J20 Race 2018 poate fi achiziționată la prețuri rezonabile de aici.

Lasa un comentariu: