Review bicicletă pliabilă Tern Joe C21 - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă pliabilă Tern Joe C21

Review bicicletă pliabilă Tern Joe C21

Cu toate că a fost lansată abia în 2011, firma Tern a crescut încet, dar sigur, ajungând în prezent unul dintre principalii producători de biciclete pliabile. Lucrul acesta nu ne miră, atunci când ne gândim că finanțatorii principali ai acestei companii sunt Florence Shen și Joshua Hon, nimeni alții decât soția și fiul lui David Hon, fondatorul firmei numărul 1 în fabricarea de biciclete rabatabile, Dahon.

Ca model de lansare, cei de la Tern s-au gândit la ceva inedit, așa că la conferința internațională de presă ce trebuia să anunțe deschiderea fabricii, ei au organizat un concert rock. Toată lumea a fost foarte degajată și încântată de această nouă abordare, motiv pentru care recenziile au fost în exclusivitate pozitive. Acest fapt s-a datorat și calității superioare ale modelelor cu care au venit producătorii, ele fiind unele de înaltă clasă.

Deși nu sunt decât de șase ani pe piață, cei de la Tern au câștigat multe concursuri pe baza performanței și a designului bicicletelor pliabile pe care le produc. Acest fapt se datorează și tehnologiilor foarte avansate pe care le folosesc.

În prezent, ei au baza în Taipei, Taiwan, cu birouri în Statele Unite, China, Finlanda și Marea Britanie.

Modelul Joe C21 este o variantă de bicicletă pliabilă cu dimensiuni standard. Aceasta vine cu roți de 26 inci și cu un design specific pentru bicicletele de oraș. Descrierea lui Joe C21 pe site-ul oficial este cel puțin interesantă și amuzantă. Parafrazând, aceasta spune că viața în zona urbană înseamnă să fii flexibil și capabil să te adaptezi schimbărilor, astfel că și mijlocul tău de transport trebuie să fie la fel. Așa că fie că vrei să te relaxezi într-o duminică seara, fie că vrei să dai o tură până la bar vineri sau o colegă drăguță se oferă să te ducă cu mașina într-o zi ploioasă, Joe C21 le poate face pe toate.

Dar haide să vedem în continuare detaliile tehnice ale acestui model care este încadrat în categoria medie de preț (pentru achiziția sa nu ai nevoie de mai mult de 700 Euro) și să hotărâm împreună dacă au dreptate lăudându-l.

  •  Cadru

Cadrul este creat folosind ultimele tehnologii disponibile. Astfel, cei de la Tern au creat un cadru FBL Joint, a cărei denumire vine de la termenii Four Bar Linkage. Acest lucru înseamnă că datorită designului unic, există pe cadru un punct de întâlnire a patru tuburi, zonă care este întărită, pentru a oferi o rezistență și o durabilitate ridicată în timpul pedalării. Apoi, această arie este foarte bine șlefuită, pentru a oferi o senzație fină la atingere în momentul în care bicicleta este transportată.

Cadru cicicleta pliabila Tern Joe C21

Cadrul este realizat din aluminiu, dar acea zonă unde se întâlnesc toate tuburile și balamaua sunt din oțel inoxidabil, care s-a dovedit a fi ceva mai rezistent la presiunile exercitate în timpul pedalării.

Din punct de vedere estetic, Joe C21 se prezintă excelent. Culorile sunt alese foarte bine, cea principală fiind un negru mat, iar pentru varianta secundară s-a ales un portocaliu, nuanțe care se îmbină de minune. Pentru cei care nu doresc să iasă în evidență, există și varianta albă cu logo-ul negru.

Cablurile care duc spre partea din spate a lui Joe sunt foarte atent trase pe sub tubul principal și pe lateralul triunghiului, pentru un aspect îngrijit. Foarte bine stă și la capitolul suduri. Acestea sunt incredibil de bine realizate depășind cam toate bicicletele care fac parte din aceeași categorie de preț în ceea ce privește calitatea finisajelor.

  • Furca

Tipul de furcă este fixă, tipic pentru o bicicletă de oraș, realizată din oțel inoxidabil Hi-Ten. Această formă de aliaj reprezintă cam cea mai slabă îmbunătățire care poate fi adusă oțelului standard, oferind o valoare destul de mică a raportului greutate/rezistență. Probabil că o furcă din aluminiu ar fi fost ceva mai indicată, însă posibil ca și costul de achiziție să se fi mărit.

  • Pliere

Cu toate că bicicleta are dimensiuni standard, plierea se realizează extrem de simplu. Joe 21 are o balama solidă pe tubul central al cadrului. Aceasta, odată ce este tras cuiul de siguranță, permite pendularea părții din față a bicicletei, până când roata frontală ajunge să fie paralelă cu cea din spate. În același timp, tija de șa se lasă în jos la maximum. Pentru un plus de confort la transportare, Joe C21 vine cu un sistem de magneți, plasați în câteva puncte strategice, care țin bicicleta compactă.

Echipare Tern Joe C21
  • Transmisie

Sistemul de transmisie este un 3 x 7, compus dintr-un angrenaj marcă proprie care vine cu trei foi ce au 48/ 38/ 28 dinți, plus o casetă de la Shimano cu pinioane ce au între 14 și 28 dinți. Rapoartele dezvoltate de combinația foi – pinioane sunt unele decente, mai mult decât suficiente pentru orice tip de plimbare decizi să faci.

Deraiorul este Shimano Altus pe spate, care face parte din gama de amatori mid-level, fiind de bună calitate și un Microshift pentru partea din față. Acestea sunt controlate de manete schimbător Shimano.

  • Frâna

Sistemul de frânare este reprezentat de V-brake-uri marcă proprie, atât pe față, cât și pe spate. Acestea sunt decente, cu toate că se mai putea lucra puțin aici, măcar să se fi mers pe mâna vreunui producător cât de cât cunoscut, dacă tot alegi V-brake-uri, care și așa nu au o calitate prea bună de oprire.

  • Roți

Roțile de 26 inci sunt alcătuite din jante simple din aluminiu, Tern, care sunt echipate cu anvelope Schwalbe Road Cruiser, 47-559, puncture protection. Cauciucurile sunt unele de bună calitate și au o lățime de 1.75 inci.

  • Cockpit

Tija de șa, ghidonul, pipa sunt toate fabricate din aliaj de aluminiu 6061 și sunt produse de Tern. Șaua este și ea una confortabilă, marcă proprie.

  • Extra

Din păcate, aici ne cam oprim cu descrierea, pentru că la capitolul extra, nu avem ce să specificăm, în afară de acei magneți care țin bicicleta compactă în momentul plierii. Joe C21 vine fără posibilitatea montării aripilor de protecție împotriva noroiului sau a portbagajului. Totodată, nu are niciun fel de bec sau stop și nici măcar clopoțel cu care să fie dotat din fabrică, un minus pentru o bicicletă bună, per ansamblu.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta pliabilă Tern Joe C21 poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu: