Review bicicletă pentru copii Strider 12 - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă pentru copii Strider 12

Review bicicletă pentru copii Strider 12

Iată-ne într-o situație ceva mai puțin obișnuită pentru noi, aceea de a prezenta un model de bicicletă copii fără pedale. Cu toate că elementele clasice din review-urile noastre, precum transmisia și frânele nu vor fi prea puternic dezvoltate, pentru că sunt practic inexistente, vom vorbi ceva mai mult despre părțile bune pe care Strider le are, iar acestea sunt multe. Așadar citește în continuare ce face din acest model de bicicletă copii cel mai bun cadou pe care poți să îl faci copilului tău.

Povestea bicicletelor Strider începe în 2006 în când Ryan McFarland, un tip foarte pasionat de biciclete, dar și de motociclete, a dorit să îl urce pe fiul său de doi anișori în șaua unei biciclete de copii. Atunci tatăl a observat cum cel mic, neputând să țină piciorușele cum trebuie pe pedale, se tot lovea de ele de fiecare dată când încerca să meargă înainte. Așa că a luat bicicleta acasă și a început să taie brațele pedalierului, pentru a elimina pedalele. Rezultatul a fost o balancing bike, pe care cel mic a îndrăgit-o numaidecât. Văzând fericirea din ochii copilului, Ryan s-a gândit că ar fi o idee bună să fabrice astfel de modele de biciclete.

Astfel, în anul 2007, Ryan a înființat Strider Bikes în Rapid City, Dakota de Sud din Statele Unite ale Americii. Acesta este în continuare CEO-ul companiei, care a crescut rapid, de la an la an inventând modele noi și din ce în ce mai diferite de balancing bikes. În prezent, mai bine de 1.6 milioane de biciclete le ies pe porțile celor două fabrici pe care le dețin, care sunt vândute în peste 4000 de magazine din SUA, dar și din Europa.

Modelul prezentat aici, 12, a fost dezvoltat special pentru a fi utilizat de copii de vârste mici. De la cei care abia învață să meargă, până la prichindei de 5 anișori, toți se pot bucura de acest Strider, care poate fi achiziționat cu un preț apropiat de 100 de Euro.

 •  Cadru

Design-ul cadrului este unul simplu, fără pedale, care permite celor mici să învețe foarte repede cum să meargă și, în special, să își păstreze echilibrul pe două roți. Spre deosebire de variantele de biciclete copii standard, prichindeii vor putea evita căzăturile, datorită faptului că picioarele le vor fi permanent în contact cu solul. Totodată, vei observa cum la început, fiecare pas va fi făcut mic, timid, pentru ca, odată cu trecerea timpului și cu creșterea încrederii în forțele proprii, pașii să devină din ce în ce mai mari, echilibrându-se între aceștia, în timp ce stau în șa.

Cadrul este incredibil de ușor, spre deosebire de multe dintre modelele de biciclete copii existente pe piață, în special în segmentul de preț din care Strider face parte. Este fabricat din metal, pentru a-i oferi anduranță și rezistență, dar cu toate acestea, producătorii americani au reușit să păstreze greutatea acestuia la sub 3 kg. Furca este și ea realizată tot din metal și este foarte rezistentă.

Din punct de vedere estetic, arată foarte bine și cu siguranță va fi apreciat de către cei mici. Culorile cu care vine sunt puternice și foarte bine alese, printre ele numărându-se albastru, roșu, roz, verde, galben sau portocaliu.

Așa cum a fost specificat și în introducere, la capitolul echipare nu sunt prea multe de spus despre transmisie sau despre frâne. Mersul spre înainte se realizează atunci când cel mic pășește, iar frânarea are loc atunci când se oprește din pășit.

Echipare bicicleta pentru Strider 12
 • Șa și ghidon

Ce îți va plăcea și vei aprecia destul de mult la acest model este faptul că vine cu o înălțime inițială foarte mică a șeii. Este una dintre puținele biciclete fără pedale care poate fi folosită inclusiv de copiii de 18 luni, datorită acestei înălțimi reduse. Astfel, cei mici pot învăța să își țină echilibrul în șa începând cu vârste foarte fragede. Acest fapt îi va ajuta atunci când vor dori să treacă la modele standard, deoarece vor prinde încredere în ei și nu vor fi speriați când se vor trezi sus pe șa, cu piciorușele pe pedale.

În același timp, un mare avantaj al lui Strider este că vine cu șa și ghidon ajustabile, în funcție de înălțimea utilizatorului. Abilitatea de a modifica aceste două componente este un atu în fața altor modele, pentru că cel mic va putea folosi bicicleta până la vârsta de 5 anișori. Aceasta fiind în permanență conformă cu dimensiunile sale, el nu va fi nevoit să stea cu piciorușele îndoite, pentru că bicicleta rămâne prea mică pentru înălțimea sa.

 • Roți

Strider vine echipat cu o pereche de roți solide, care sunt recomandate pentru bicicletele de copii mici. Astfel de modele se vor comporta bine, indiferent de terenul pe care cel mic decide să se plimbe. Așa că prichindelul se va simți confortabil fie că vrea să o ia pe aleile parcurilor sau pe drumuri pietruite, iar tu nu vei sta cu grija presiunii roților sau a penelor.

Totodată, pe lângă roțile dure care vor asigura un confort crescut în momentul abaterii de la asfalt, acest aspect va fi asigurat și de șaua ce vine cu un strat destul de gros de burete și cu ghidon care este și el, la rândul său, îmbrăcat într-un material ce absoarbe foarte bine un eventual impact.

Un alt avantaj al lui Strider este acela că în timpul iernii, dacă este zăpadă afară, poți scoate roțile și se pot monta șenile în locul lor, pentru a folosi bicicleta pe post de săniuță, dacă cel mic dorește să se plimbe pe omăt.

 • Testat pentru a fi sigur

Știind că siguranța copiilor este pe primul loc în ochii oricărui părinte și că niciunul dintre ei nu va face vreun compromis atunci când vine vorba despre copilul lor, Strider este testat foarte strict pe partea de Health and Safety. Este proiectat pentru a fi solid și confortabil, iar tu nu va trebui să ai vreo grijă când cel mic vrea să iasă să se plimbe.

Așa cum a fost specificat și mai devreme, ghidonul este badijonat, șaua este moale, iar greutatea bicicletei este mică, astfel că și în cazul în care copilul se întâmplă să se dezechilibreze și să cadă, el nu se va lovi prea tare.

 • Greutate

Greutatea acestui balance bike este de 3 kg, fiind una dintre cele mai ușoare biciclete de copii din categoria de preț din care face parte.

Pentru a concluziona, va fi făcută o listă cu plusuri și minusuri pe care le are Strider și se va începe cu părțile pozitive:

 • Bicicleta îi va învăța pe cei mici cum să își țină echilibrul, cum să dirijeze o bicicletă și cum să își coordoneze mișcările atunci când stă în șa;
 • Un design minimalist, care îi permite celui mic să se plimbe nestingherit, fără să se lovească în pedale sau în lanț;
 • Cadru cu o greutate redusă, dar fabricat din metal, fiind astfel solid și rezistent;
 • Se poate începe a fi folosit încă de la vârsta de 18 luni;
 • Ghidon și șa ajustabile în funcție de înălțimea utilizatorului, pentru o poziție cât mai confortabilă;
 • Roți solide cu care copiii se pot plimba pe toate tipurile de terenuri care le ies în cale, fără a face pană.

Minusuri:

 • Cu toate că sunt multe lucruri care ne plac la Strider, partea mai puțin bună este că pentru a ajusta ghidonul și șaua, vei avea nevoie de o cheie, cu care să desfaci șuruburile. La alte modele de biciclete de copii nu ai nevoie de nicio sculă pentru această parte.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Strider 12 poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu: