Review bicicletă pentru copii Raleigh Performance Road - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă pentru copii Raleigh Performance Road

Review bicicletă pentru copii Raleigh Performance Road

Raleigh este una dintre cele mai vechi firme producătoare de biciclete din lume, având o vechime ce se întinde pe mai bine de 130 de ani. Compania a luat ființă în anul 1887, fiind finanțată de Sir Frank Bowden, iar numele a fost dat de strada pe care s-a decis să înființeze fabrica, în orașul Nottingham din UK.

Dacă modelele care ieșeau inițial pe porțile fabricii erau în special destinate navetei muncitorilor, cu timpul, Raleigh s-a adaptat pieței și a început să producă modele ceva mai competitive și mai adaptate pentru competiții de viteză. Astfel, în anul 1897 Zimmy Zimmerman a devenit campion mondial la ciclism pedalând pe un model de bicicletă fabricat în Nottingham.

În anul 1932 Sir Harold Bowden se retrage din conducerea firmei, lăsând în urma sa o companie care deja producea un record la vremea aceea de 62.000 modele de biciclete pe an. În 1952, firma a fost preluată de către Ducele de Edinburgh, care a construit o nouă linie de producție, iar numărul de biciclete ce le ieșea pe porți a crescut de la an la an.

În prezent, și datorită achiziționării brandului Diamondback în 1999, reprezintă unul dintre cei mai mari fabricanții de biciclete din lume, modelele lor fiind foarte variate, de la BMX-uri, la variante rapide dedicate asfaltului.

Modelul Performance Road, care este analizat aici, nu poate fi considerat o simplă bicicletă de copii. Ea vine cu un cadru ușor, de 13 inci, special adaptat pentru a fi utilizat de cei cu vârsta mai mare de opt ani. Cu piese precum frâne de la Tektro și schimbătoare Altus, performanțele pe care prichindeii le vor avea pe acest Raleigh sunt cu adevărat interesante.

Chiar dacă nu este o bicicletă ideală pentru începători, copiii care sunt deja inițiați în tainele ciclismului vor îndrăgi viteza și calitatea plimbării oferite de Performance Road. Dar haide să vedem mai multe detalii legate componentele acestei biciclete copii, care vine cu un preț de achiziție sub suma de 400 Euro.

  •  Cadru

Cadrul de pe Performance Road este fabricat dintr-un aliaj 6061 de aluminiu, care îi oferă bicicletei o rezistență sporită, ce vine cu o greutate generală ceva mai scăzută față de variantele din oțel. Design-ul cadrului este unul specific pentru modelele de biciclete de șosea, care încurajează o poziție a ciclistului ceva mai aplecată spre înainte, adaptată curselor și vitezelor mari. Pe cadru vei putea observa prezența unei singure prinderi pentru bidon, lucru la care te și aștepți, din cauza mărimii mici ale acestuia, neîncăpând mai multe, nici dacă s-ar vrea.

În ceea ce privește partea estetică, bicicleta se prezintă bine. Culoarea aleasă, un roșu aprins, este foarte inspirată. Ea va face bicicleta să sară în ochi, lucru foarte apreciat și dorit de către cei mici. Punctele de sudură sunt foarte bine și atent executate și se vede că britanicii sunt interesați ca fiecare aspect al acestei biciclete de șosea să fie bine pus la punct.

Cablurile sunt destul de atent prinse de cadru: cel care duce la schimbătorul din spate se regăsește sub down tube, în vreme ce cablul care îi revine frânei spate se află deasupra top tube-ului. Nu știm exact dacă această variantă inedită este și una bună. Chiar dacă scurtează distanța de la maneta de frână și V-brake și, cu siguranță, îi crește viteza de reacție a acestuia, se poate ca cel mic să își prindă hăinuțele sau să își pună continuu degetele pe acest cablu, pentru că este la vedere, iar ei vor fi curioși să vadă ce se întâmplă dacă se joacă cu el.

  • Furca

Furca este una tipică pentru bicicletele de șosea. Ea poartă sigla Raleigh și este fixă, care răspunde bine comenzilor și ideală pentru cursele agile. Este fabricată din oțel chromoly. Această denumire este o abreviere de la ”Chromium - molybdenum”, însemnând că reprezintă un aliaj de oțel, bogat în crom și molibden, ce este adesea utilizat în fabricarea tuburilor pentru biciclete. Chiar dacă nu este la fel de ușor precum aluminiul, vine cu avantajul de a fi mai maleabil și de a rezista mai bine forțelor tensile aplicate asupra sa.

Echipare bicicleta de copii Raleigh Performance Road
  • Transmisie

Transmisia este formată dintr-un angrenaj RSP Junior, cu un singur disc, cu brațe pedalier de 140 mm. Așa cum a fost prezentat și în ghidul comparativ dedicat bicicletelor de copii, pentru modelele cu roți de 24 inci, mărimea ideală a acestora este fix de 140 mm, însemnând că cei de la Raleigh au luat în calcul și acest aspect atunci când s-au gândit cum să fabrice bicicleta Performance Road.

Angrenajul vine împreună cu o casetă Shimano HG30, ce are 8 pinioane cu discuri de la 11 la 32 dinți. Rapoartele dezvoltate sunt unele tipice pentru biciclete de șosea, adaptate vitezelor mari de deplasare. Deraiorul de pe spate este Shimano Altus, care face parte din gama low-mid-level, dedicate amatorilor. Manetele schimbător sunt Microshift și sunt montate pe ghidon, dar vin și cu manete pe manșoane, care sunt ideale în momentul în care cel mic pedalează la putere maximă.

  • Frâne

Sistemul de frânare este alcătuit din două V-brake-uri de calitate, Tektro Oryx 992a Cyclocross, atât pe față, cât și pe spate, care așa cum le spune și numele, sunt perfecte pentru bicicletele de șosea. Acestea, pe lângă faptul că sunt destul de performante și oferă o oprire sigură a bicicletei, vin cu manete special adaptate mânuțelor mici ale copiilor. Astfel, vei putea sta liniștit știind că prichindelul tău poate frâna în condiții de siguranță, ori de câte ori este nevoie.

  • Roți

Roțile sunt compuse din jante Alex Da22 de 24 inci din aluminiu, care vin echipate cu anvelope Kenda Concept. Atât butucul de pe față, cât și cel de pe spate vin cu opțiunea de quick release, care permit înlăturarea rapidă a roților, atunci când este cazul.

  • Greutate

Greutatea totală a bicicletei este una foarte bună, mică în comparație cu multe biciclete copii din aceeași categorie de preț din care modelul acesta face parte. Astfel, la cele 9.8 kg ale sale, va fi considerată ușoară de către copii, în momentul în care vor fi nevoiți să o care.

Raleigh Performance Road este o bicicletă despre care putem afirma că ne place. Chiar dacă nu este ideală pentru începători, fiind mai degrabă dedicată copiilor care deja au ceva experiență în ciclism, ea vine cu piese de calitate și cu rezultate destul de bune. Prețul de achiziție nu este unul ridicat cu toate că nici nu poate fin considerată o bicicletă ieftină, dar Raleigh își merită fiecare bănuț. Cu o transmisie dedicată turelor în viteză, frâne performante și o greutate de sub 10 kg, Performance Road într-adevăr se ridică la nivelul numelui și oferă performanțe bune pe șosea.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Raleigh Performance Road poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu: