Review bicicletă pentru copii Pegas Strada Mini - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicleta pentru copii Pegas Strada Mini

Review bicicletă pentru copii Pegas Strada Mini

Iată că printre review-urile noastre ne-am decis să analizăm și un model de bicicletă românească, și anume Pegas Strada Mini. Dacă ai mai citit parte dintre articolele ce se regăsesc pe site-ul nostru știi deja, iar dacă nu, te informăm că încercăm pe cât se poate să aducem la cunoștința cititorilor modelele bune de biciclete românești, pe cât se poate. Ei bine, Pegas Strada Mini este exact o astfel de bicicletă, despre care este bine să ai mai multe informații.

Dar întâi haide să începem cu un scurt istoric al celor mai renumiți producători de biciclete de la noi din țară, modelele cărora ne-au marcat copilăria multor dintre noi, cei care ne apropiem sau am trecut de vârsta de 30 de ani. Așadar, istoria cu biciclete Pegas începe acum mai bine de 45 de ani, într-o fabrică de armament din Zărnești, unde a fost construit primul cadru de bicicletă. Acesta era inspirat de muscle bike-urile americane.

Din păcate, după revoluție, la fel ca în cazul multor fabrici din țara noastră, și cea care producea biciclete Pegas a fost închisă. Partea bună, pentru mulți nostalgici ai acelor vremuri, este că un grup de tineri au resuscitat brandul în anul 2012 și de atunci se întâmplă lucruri grozave acolo. Modelele care le ies pe poartă sunt foarte frumoase, dotările nu lasă de dorit, iar prețul lor nu este unul piperat.

Aceste atribute îl caracterizează și pe Strada Mini 3. După cum îi spune și numele este deja a treia variantă a unui model prin care cei de la Pegas au dorit readucerea la viață a unui clasic și care a reprezentat modelul de bicicletă cel mai dorit de pasionații producătorului local. Mini 1 a apărut în 2013, iar cel pe care îl prezentăm acum este generație 2017 și vine cu elemente Shimano Nexus și frâne Promax și un aspect care îi va da pe spate pe toți copiii din cartier. Dar haide să aflăm mai multe detalii tehnice despre Strada mini 3, model de bicicletă de copii care poate fi achiziționat cu un preț de sub 350 Euro.

 •  Cadru

Cadrul este construit dintr-un oțel Hi-Ten, prezintă o geometrie de mini-Cruiser și are o dimensiune de 13 inci, însemnând că este ideal pentru copiii ce au între 140 și 170 cm înălțime. Legat de materialul din care este fabricat, putem spune că această formă de oțel își derivă numele de la cuvintele High Tensile, dar cu toate acestea reprezintă o variantă nu foarte îmbunătățită față de materialul de bază. Cu toate că oferă o rezistență ceva mai sporită în comparație cu oțelul simplu, are o greutate puțin cam mare, fapt care va fi resimțit de către copii. Furca este una fixă și este construită din același tip de aliaj ca și cadrul.

Din punct de vedere estetic, bicicleta se prezintă foarte bine. Cu toate că poate că este ceva mai greu decât aluminiul, oțelul se sudează foarte bine și mult mai rapid, fapt care se observă și pe Strada Mini. Punctele de sudură prezente pe cadrul acestei biciclete Pegas sunt imperceptibile. Foarte bine stă și la capitolul culoare. Vine cu clasicele denumiri trăsnite, precum ”Albastru Călător”, ”Roz Piersică”, ”Roșu Bomboană”, ”Galben Bondar” sau ”Verde Neon”. Toate variantele impresionează prin intensitatea stratului de vopsea și vor fi atracția tuturor copiilor din cartier, cu siguranță.

Cablurile, cu toate că în partea din față sunt lăsate ceva mai libere, pentru a păstra aspectul retro al bicicletei, cel care duce către schimbătorul de viteze este bine prins pe sub down tube, odată ajuns pe cadru și mascat relativ OK.

Echipare bicicleta de copii Pegas Strada Mini
 • Transmisie

Sistemul de transmisie este compus dintr-un angrenaj Shun, cu o singură foaie din aluminiu, cu 42 dinți și brațe pedalier de 152 mm. Dimensiunea acestora este numai bună pentru bicicletele dedicate copiilor cu vârste mai mari de 12 ani, mărimea ideală fiind cuprinsă între 140 și 150 mm. Taiwanezii de la Shun, chiar dacă nu sunt la fel de cunoscuți precum firma japoneză Shimano, produc piese de calitate, durabile, care se comportă foarte bine. La fel este și cazul angrenajului prezent pe bicicleta Mini Strada 3.

Pegasul analizat aici are un singur pinion, iar rapoartele sunt controlate prin intermediul butucului Shimano Nexus SG-3C41. Acest sistem este unul bun și oferă trei viteze diferite. Marele lui avantaj este acela că vine capsulat și nu permite infiltrarea apei sau a mizeriei între piese.

 • Frâne

Frânele de pe acest model de bicicletă de copii sunt de două tipuri, și anume un V-brake decent pe față, din aluminiu, de la Promax, care își face treaba relativ OK, plus o frână stil torpedo, care se regăsește în butucul Shimano Nexus. Pentru acționarea lor, V-brake-ul este controlat de o manetă de frână Tektro, în vreme ce pentru a o pune în funcțiune pe cea din butuc este nevoie să pedalezi spre înapoi.

Calitatea încetinirii este una destul de bună. Frâna torpedo funcționează bine la viteze mici, însă poate derapa o bicicletă dacă aceasta se deplasează ceva mai rapid. Aici vine în ajutor V-brake-ul, pe care l-ai putea considera ca o frână de siguranță.

 • Roți

Roțile sunt compuse din jante de 20 inci din aluminiu, marcă proprie, ce sunt echipate cu anvelope de la Kenda, modelul Kid Block.

 • Ghidon

Ghidonul este fabricat de către cei de la Pegas și este stil Cruiser, dictând o poziție de pedalare ceva mai relaxată, mai lăsată pe spate.

 • Șa

Șaua de pe Strada Mini este punctul de rezistență al bicicletei. Aceasta este marcă proprie, are formă de banană și o lungime de 19 inci. Datorită formei sale, dar și a spumei cu densitate mare din care este fabricată, turele vor fi foarte confortabile.

 • Extra

La capitolul extra, trebuie amintite aripile de protecție din aluminiu și protecția de lanț.

 • Greutate

Greutatea totală a acestei biciclete Pegas este, din păcate de 14 Kg, putând fi considerată o bicicletă destul de grea.

Una peste alta, Pegas vine cu un model de bicicletă ieftin, care este numai bun pentru cei mici:

 • este atrăgător, datorită designului stil cruiser, care încurajează o poziție de pedalare mai relaxată și lăsată pe spate;
 • culorile în care Strada Mini vine vopsit sunt foarte puternice și frumoase;
 • sistemul de transmisie, cu toate că nu este specific vitezelor mari, este unul bun și rezistent;
 • frânele sunt destul de performante;
 • șaua este foarte confortabilă;
 • prețul de achiziție este mai mult decât acceptabil.

Cu toate acestea, trebuie să amintim și partea mai puțin bună, și anume greutatea, care este cam mare pentru copii și faptul că acest model de bicicletă Pegas este mai degrabă dedicat turelor relaxante și nu se potrivește deloc celor care doresc să facă întreceri sau curse pe off-road cu el.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de copii Pegas Strada Mini poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu: