Review bicicletă hibrid Cannondale Quick 7 - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă hibrid Cannondale Quick 7

Review bicicletă hibrid Cannondale Quick 7

De reţinut

De la data postării acestei pagini și până în prezent, acest produs a fost retras de la comercializare (end of life) de către toate magazinele online din România. Poți citi în continuare despre acest produs, însă linkurile de mai jos nu vor duce undeva de unde să poți comanda produsul. Îți recomandăm să citești ghidul compativ pentru biciclete hibrid sau ultimele review-uri de biciclete hibrid.

Istoria firmei Cannondale este una interesantă și cel puțin ciudată. Astfel, firma a fost înființată în anul 1970 ca una ce producea și distribuia case prefabricate. De acolo, neavând succesul dorit, Joe Montgomery și Murdock Mac Gregor, americanii care au lansat compania, au trecut la industria auto, încercând cu succes să introducă amoniacul ca sursă de combustie. În același timp, o divizie de-a lor se ocupa cu piese pentru biciclete și motoare.

Astfel, în anul 1980 au inventat un rucsac special pentru biciclete, care a avut un succes imens, în doi ani de zile primind comenzi de la mai bine de 2500 de dealeri de pe întreg teritoriul Statelor Unite. Cu banii strânși, au lansat divizia dedicată cadrelor și pieselor de aluminiu pentru biciclete, iar în anul 1983 au lansat primul model propriu Cannondale. În prezent, ei produc multe tipuri de biciclete, dar sunt renumiți pentru modelele lor high-end, care cu toate că sunt extrem de scumpe, sunt incredibil de bune, fiabile și rezistente, folosind cele mai performante materiale.

Modelul Quick 7 este o variantă de bicicletă hibrid ce este mult mai orientată către partea de cursieră decât spre cea de off-road. Ea vine cu un cadru cu furcă fixă, fără niciun fel de suspensie, care este capabilă pentru ture lungi, întinse pe zile întregi sau poate chiar pe săptămâni sau de ce nu, luni. Pe parcursul lor, atunci când vei da peste zone cu asfalt mai prost sau inexistent, le vei putea depăși, netrebuind să te dai jos din șa.

În continuare, vor fi prezentate caracteristicile tehnice ale acestui model de bicicletă trek ce este inclus în gama entry-level, prețul ei încadrându-se în suma de 500 Euro.

  •  Cadru

Cadrul este unul hidroformat, din aliaj de aluminiu 6061. Prin hidroformare se înțelege modelarea materialului cu ajutorul unei matrițe și a unui fluid ce este împins la o presiune ridicată. Aluminiul este introdus în matrița respectivă, iar cu ajutorul unui jet puternic de apă, acesta capătă forma dorită, întărindu-se în același timp.

Un astfel de cadru este rezistent, are o rigiditate bună, iar durabilitatea este una crescută. Geometria lui Cannondale este evident spre o bicicletă de șosea, dar cu o poziție mai verticală și mai relaxată, ce duce puțin spre un mountain bike.

Din punct de vedere estetic, bicicleta stă bine. Culorile alese sunt frumoase, aceasta venind în variantele galben cu sigla neagră sau gri-șobolan, cu sigla argintie. Cablurile care duc în spate sunt trase prin cablu, fapt îmbucurător, și doar cele de la frâna față și schimbătorul de la pedalier sunt la vedere. Acesta din urmă este frumos tras pe sub downtube. Punctele de sudură sunt superb mascate, aproape insesizabile și este evident încă de la o primă vedere că ai de-a face cu un producător de top în domeniul Velo.

Echipare Cannondale Quick 7
  • Furca

Așa cum a fost precizat și mai devreme, bicicleta fiind una axată mai degrabă spre partea de cursiere, furca este una fixă. Marca proprie Cannondale, modelul New Quick vine format din oțel chromoly, denumire ce este dată unui aliaj de oțel cu adaos de crom-molibden. Acesta este specific pentru unele modele de furci sau chiar cadre de biciclete. Cu toate că nu este la fel de ușor precum aluminiul, are avantajul de a fi mai maleabil și are o forță tensilă ceva mai mare.

  •  Transmisia

Transmisia 3 x 8, este formată dintr-un angrenaj Shimano M-131, care vine cu trei foi, ce au 48/ 38/ 28 dinți, în parte și o casetă Shimano HG-31 cu opt pinioane, cuprinse între 11 și 32 dinți. Practic, este o combinație Tourney – Altus. Schimbătoarele sunt Shimano Altus pe față și Acera pe spate, iar manetele schimbător Shimano EF51, tipice pentru deraioarele combinate Altus/Acera.

Sistemul de transmisie este integral Shimano. Cu toate că angrenajul este cel mai slab element, fiind un Tourney, celelelate piese sunt destul de bune, iar toate împreună funcționează decent.

  •  Frâne

Sistemul de frânare este marcă proprie, Cannondale, un V-brake bun, care face față foarte bine majorității situațiilor cu care se va întâlni. Din păcate, la fel ca toate V-brake-urile, prezintă anumite dezavantaje și anume calitate scăzută a frânării în condiții de umiditate ridicată și atunci când se îndoaie puțin janta.

  •  Roți

Roțile de 28 inci sunt compuse din jante duble, din aluminiu cu 32 de găuri, pe care sunt montate anvelopele Kenda K192, 700 x 35c. Acestea au un profil destul de fin, care le face să fie rapide pe drumuri asfaltate, dar care se vor prezenta bine inclusiv pe zonele off-road de bună calitate, cu condiția să nu te prindă ploaia.

  •  Extra-uri

Ca extra, se poate trece în revistă faptul că vine cu suporți de montare a aripilor protectoare împotriva stropilor de noroi și cu posibilitatea montării unui portbagaj pe spate. Totodată, cadrul este dotat cu doi suporți pentru bidon, lucru ideal pentru turele ce se vor lungi pe mai multe zile.

  •  Greutate

Greutatea este excelentă, la cele 12 kg ale sale, putând fi considerată o bicicletă cu adevărat ușoară, poate chiar una dintre cele mai ușoare din această categorie de preț.

Bicicleta Quick 7 este o bicicletă ușoară, care arată foarte bine și care este dotată decent. Echipată bine și specializată pe turele lungi, ce se vor întinde pe mai multe zile sau chiar pe săptămâni întregi, Cannondale va face față tuturor traseelor pe care le vei întâlni în drumul tău.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta hibrid / trekking Cannondale Quick 7 poate fi consultat aici

Lasa un comentariu: