Review bicicletă electrică Bizze Cargo Premium - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă electrică Bizze Cargo Premium

Review bicicletă electrică Bizze Cargo Premium

Firma Bizze este o una 100% românească, cu capital românesc, ce a fost înființată destul de recent și care a avut lansarea oficială a produselor pe 23 și 24 septembrie 2017 la Târgul de Biciclete București. Bicicletele lor electrice au fost gândite ca alternative simple și eficiente pentru mijloacele de transport în comun sau a modelelor velo personale clasice.

Cu toate că sunt încă la început de drum, designerii deja au pe piață mai multe modele, pentru a acoperi o paletă cât mai mare de stiluri diferite de pedalat. Astfel, vei putea întâlni biciclete electrice pliabile, de tip cruiser, single speed sau fat, plus două modele destul de ciudate și inedite de biciclete cargo, unul din ele urmând să fie analizat aici.

Așadar, vom prezenta în continuare, în premieră pentru site-ul nostru, un model de bicicletă al cărei principal scop este acela de a fi fiabilă și stabilă, concepută pentru a putea transporta bunuri ce se dovedesc a fi ceva prea mari sau prea grele pentru a putea fi cărate cu o bicicletă tradițională. Adesea acest model va putea fi folosit pentru a face livrări la domiciliul clienților, ori chiar pentru mici afaceri cum ar fi coffe-shop-uri mobile sau mini-magazinașe. Dar înainte de toate, haide să vedem dotările cu care acest e-bike vine.

  •  Cadru

Cadrul este unul al cărui scop este inițial acela de a fi rezistent și de a oferi o bază bună pentru marfa pe care dorești să o cari. Este fabricat din aluminiu 6061, care reprezintă un aliaj cu magneziu și siliciu, ce îi măresc duritatea, scăzând în același timp greutatea în comparație cu oțelul. Furca este una fixă, fabricată tot din aluminiu 6061.

Forma cadrului este unică. Acesta vine cu un spate foarte asemănător cu bicicletele clasice, diferența fiind făcută de faptul că în dreptul tijei de șa, cadrului i s-a montat o platformă, peste care se găsește un coș destul de încăpător, ce este numai bun pentru cărat diverse obiecte. Platforma este prinsă cu șuruburi de down și de top-tube. Punctele de sudură sunt foarte bine executate și finisate, culoarea neagră mat este plăcută și corespunzătoare oricărui business, iar cablurile care duc atât spre fața bicicletei, cât și spre spatele acesteia sunt destul de atent mascate și ascunse.

  • Motor

Motorul este unul destul de bun, un Bafang 8Fun de 36 V și putere de 250 W, montat în dreptul angrenajului. Viteza maximă atinsă cu ajutorul motorului este de 25 km/h, iar acesta poate fi controlat cu ajutorul unui panou de comandă LCD, oferind cinci tipuri diferite de asistență la pedalare. Producătorii sugerează că motorul este suficient de puternic pentru a putea împinge bicicleta încărcată, pe pante cu înclinare de până la 45 grade.

  • Baterie

Bateria este un Li-ion de 36V și 14.5 A de la Samsung, care are o capacitate de 600 W. Cei de la Bizze susțin că autonomia acestei biciclete electrice este de până la 80 km, dar această distanța cel mai probabil a fost obținută în condiții optime de folosire, pe modul economic. Firește că în calcularea autonomiei vor cântări destul de mult tipul de teren și înclinarea pe care vei pedala, precum și greutatea încărcăturii din coșuleț. Bateria vine montată deasupra down-tube-ului.

Echipare bicicleta electrica Bizze Cargo Premium
  • Transmisie

Transmisia este una decentă. Astfel, aceasta este formată dintr-un angrenaj cu 52 dinți, plus o casetă Shimano Acera cu opt pinioane ce au între 11 și 34 dinți. Rapoartele dezvoltate vor fi unele acceptabile pentru turele prin oraș, iar cu ajutorul motorului vei putea pedala pe oriunde vrei. Maneta shifter și deraiorul sunt tot Shimano Acera.

  • Frâne

Sistemul de frânare este unul bunicel, compus dintr-o pereche de frâne hidraulice pe disc de la Tektro. Ele funcționează bine și chiar își fac treaba. Cu toate acestea, cu încărcătura la maxim, pe pante descendente cu unghiuri mari se poate să trebuiască să tragi destul de puternic de manetele, pentru a putea încetini bicicleta.

  • Roți

Roțile sunt compuse din jante duble din aluminiu, de 20 inci pe față și de 26 pe spate, marcă proprie, ce vin echipate cu un set de cauciucuri de bună calitate de la Schwalbe, cu un profil special adaptat pentru turele urbane, pe asfalt.

  • Extra

La capitolul extra, putem aminti în primul rând coșul din față, care face ca această bicicletă să fie una cargo, adaptată pentru a căra diverse lucruri; cric dublu, cu picioare pe ambele părți; protecție de lanț; aripi de protecție împotriva noroiului deasupra ambelor roți; bec față și stop spate, care ambele sunt alimentate de la baterie.

  • Greutate

Greutatea totală este una foarte mare, dacă ar fi să comparăm cu biciclete standard, situându-se undeva la 38.5 kg. Dar cum vorbim despre un model de bicicletă electrică ce este capabilă să transporte încărcături de până la 150 kg, deci aproape de cinci ori masa proprie, putem considera greutatea ca fiind una acceptabilă.

Cu toate că modelul analizat aici este unul ce depășește cu câteva sute de Euro limita de 2000 pe care am setat-o ca maximă în alegerea bicicletelor, a fost analizat pentru simpla unicitate a sa. Firma producătoare Bizze are în ofertă și o variantă de bicicletă electrică tip cargo ceva mai ieftină, cu un preț de achiziție la jumătate, dar aceasta este fabricată din oțel și  are o greutate proprie de 75 kg, așa că nici nu a fost luată în calcul.

În ceea ce privește echiparea, bicicleta se prezintă decent. Vine cu o transmisie Shimano Acera, ce face parte din gama de produse medii a japonezilor dedicate amatorilor, frâne hidraulice pe disc Tektro, anvelope de calitate și o greutate destul de OK. Motorul este suficient de puternic pentru a putea căra bicicleta chiar și încărcată pe pante de până la 45 grade, iar bateria oferă o autonomie acceptabilă. Vine și cu anumite extra-uri, printre care un far și un stop, care îți vor permite pedalarea și după lăsarea întunericului.

Cu toate acestea, prețul de achiziție nu poate fi considerat decât uriaș, așa că cel mai probabil modelul Cargo va fi achiziționat în special de către persoane care vor dezvolta vreun business folosindu-se de această bicicletă, astfel încât să poată amortiza în timp costul inițial mare.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta electrică Bizze Cargo Premium poate fi consultat aici

Lasa un comentariu: