Review bicicletă de munte Pegas Drumuri Grele - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă de munte Pegas Drumuri Grele

Review bicicletă de munte Pegas Drumuri Grele

Cel mai probabil știi până acum, sau dacă nu, vei afla că pe site-ul nostru încercăm, pe cât posibil să promovăm biciclete de calitate fabricate de conaționali de-ai noștri. Această caracteristică se poate aplica și pentru modelele de biciclete Pegas, care pe lângă faptul că sunt extrem de aspectuoase, au și dotări mai mult decât decente.

Istoria cu biciclete Pegas pornește acum mai bine de 45 de ani, într-o fabrică de armament din Zărnești. Acolo a fost construit primul cadru de bicicletă, care era inspirat de muscle bike-urile americane, în urma unui concurs dintre mai multe fabrici. În ceea ce privește design-ul, bicicletele semănau cu motocicletele chopper ale atât de celebrului brand Harley Davidson. Multor tineri ai acelor vremuri, de acum adulți responsabili, copilăria le-a fost marcată de șaua lungă și de coarnele mari ale modelelor fabricate între anii 70 și 80.

După revoluție, așa cum a fost soarta multor fabrici din țara noastră, și cea care producea biciclete Pegas a fost închisă. Din fericire pentru mulți nostalgici ai acelor vremuri, un grup de tineri au reușit să resusciteze brandul în anul 2012 și de atunci se întâmplă lucruri minunate acolo. Toate modelele care le ies pe poartă sunt foarte frumoase, punctând bine în special din punct de vedere estetic, cu toate că nici dotările nu lasă de dorit, iar prețul de achiziție al acestora nu este unul piperat.

Varianta analizată aici, Drumuri Grele este o bicicletă ce a fost lansată spre finalul anului 2017, dar care este prezentată ca un model 2018. După descrierea celor de la Pegas, bicicleta este un mountain bike veritabil, care îți va permite să descoperi drumurile dificile printr-o experiență de neegalat. Nu doar că vei avea parte de o călătorie unică, dar vei beneficia și de o anumită atitudine în șaua acestei biciclete Pegas, care este capabilă să facă față inclusiv drumurilor cu dificultate ridicată. Haide să vedem împreună dacă este așa.

  •  Cadru

Cadrul, așa cum ne-au obișnuit producătorii români, este unul fabricat din aluminiu 6061. Acesta reprezintă un aliaj cu magneziu și siliciu, materiale cu ajutorul cărora devine mai rezistent, dar la o greutate specifică mai mică decât în cazul oțelului. Design-ul este în ton cu toate modelele Pegas, așadar vine cu un top-tube ușor curbat spre partea posterioară, ce se continuă cu un triunghi spate care de asemenea nu este drept ci cu o formă puțin încovoiată. În ceea ce privește poziția de pedalare, aceasta este ceva mai sportivă.

Din punct de vedere estetic, cadrul se prezintă relativ bine. De ce spunem acest lucru?

În primul rând din cauză că niciunul dintre cabluri nu este introdus prin cadru, cu toate că cele ce duc spre spatele bicicletei sunt prinse destul de bine pe sub down-tube dar și pentru că punctele de sudură sunt ceva mai butucănoase și nu la fel de bine mascate cum ne obișnuiau cei de la Pegas. Culorile, în schimb, sunt superbe, bicicleta venind într-o mulțime de nuanțe foarte plăcute și puternice, precum bleu, albastru sau mov.

Cadrul vine cu două prinderi de bidon, fapt îmbucurător.

Review-Biciclete.ro vă pune la dispoziție un calculator cadru biciclete de munte unde vă puteți alege mărimea bicicletei potrivită staturii dumneavoastră.

  • Furca

Furca este una bună și destul de performantă, pe arc și cu o cursă de 120 mm, RST Alpha model 27 +. Aceasta chiar dacă nu are funcția de lock-out, vine cu comandă de preload care este asemănătoare și care oferă un confort ridicat ciclistului în timpul deplasării pe suprafețe de teren off-road accidentat.

Echipare bicicletă de munte Pegas Drumuri Grele
  • Transmisie

Transmisia este formată dintr-un angrenaj marcă proprie, cu un disc de 34 dinți, plus brațe pedalier din aluminiu de 170 mm, ce vine cuplat cu caseta Microshift CS-H100 cu zece pinioane ce au între 11 și 36 dinți. Ele sunt controlate prin intermediul deraiorului Microshift RD-M61L, plus maneta Microshift SL-M760.

Transmisia este una absolut decentă, schimbul vitezelor executându-se destul de exact și de precis, fără prea mult zgomot, dar are ceva probleme în privința rapoartelor. Dacă pe turele cu înclinări nu foarte mari te vei descurca ok, atunci când vei dori să traversezi fie sectoare ce coboară la un unghi ridicat, ori, în special care urcă pante agresive, în mod cert vei dori să ai mai multe foi din care să poți alege.

  •  Frâne

Sistemul de frânare este compus din două frâne mecanice pe disc Tektro Aries MD-M300, cu discuri de 180 mm atât pe spate, cât și pe față, care sunt controlate prin intermediul manetelor Tektro 319A, cu levier pentru 2 degete. După cum știi deja, firma taiwaneză este una ce are un istoric destul de bun în ceea ce privește fabricarea frânelor pentru biciclete.

Modelul de față va oferi o încetinire decentă, făcându-și treaba bine. Este drept că nu vor funcționa la fel de bine precum un sistem hidraulic, dar chiar nu ne așteptam la așa ceva în dotările lui Drumuri Grele.

  • Roți

Roțile sunt compuse din jante marcă proprie, de 27.5 inci, din aluminiu, cu pereți dublii, ce vine echipate cu anvelope Chaoyang H-5176 cu grosime de 3 inci. Acestea au un profil suficient de bun pentru turele de off-road, iar calitatea generală a roților este decentă.

  • Extra

Ca extra, putem aminti șaua care este un brand-name veritabil, fiind produsă de firma Selle Royal și butucii, atât pe față cât și pe spate sunt Neco din aluminiu și vin cu prinderi QR ale roților.

  • Greutate

Pegas Drumuri Grele este o bicicletă destul de grea, cântărind 15.3 kg.

Pegas ne prezintă o bicicletă de munte mai mult decât acceptabilă. Acesta vine cu un cadru din aluminiu, cu niște culori extrem de frumoase, dar la care se mai putea lucra în special în ceea ce privește punctele de sudură. Furca este bună, la fel ca și transmisia, care din păcate vine cu dezavantajul de a avea o singură foaie mare, ce te va încurca destul de serios pe sectoarele de urcare ceva mai dificile.

Frânele sunt bune, fabricate de un brand de renume în domeniu și care funcționează ok, dar din nou avem un alt minus în ceea ce privește greutatea, cele 15.3 kg cântărind cam mult. Un capitol la care putem afirma din nou că stă acceptabil este prețul, acesta fiind situat sub valoarea de 550 Euro, deci nefiind foarte mare.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de munte Pegas Drumuri Grele poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu: