Review bicicletă de munte Devron Riddle M1.9 2018 - Review-Biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Review bicicletă de munte Devron Riddle M1.9 2018

Review bicicletă de munte Devron Riddle M1.9 2018

Devron reprezintă o linie și un branch total separat al producătorului de biciclete DHS. Acesta are sediul central la Deva, dar a fost lansat în anul 1999, la Petroșani, mulțumită unor investiții destul de importante venite dinspre China. Ce regulă generală a producătorilor a fost, încă de la început, să scoată pe piață biciclete care să fie imbatabile în ceea ce privește raportul preț/calitate. Datorită succesului de care s-au bucurat modelele lor, cu timpul și-au extins linia de producție și chiar au construit o nouă fabrică în orașul reședință a județului Hunedoara. Așa au apărut și bicicletele Devron.

Devron este practic un brand ce aparține celor de la DHS, care a fost lansat inițial pentru bicicletele lor MTB, dar rezervat numai gamei superioare de modele, pe la finele anului 2012, după ce s-a lucrat intens pentru a produce cele mai bune variante de mountain bike-uri existente pe piață, la prețuri mai mult decât atractive. Cu timpul, și-au extins puțin gama de produse, astfel că în prezent toate bicicletele de top produse de DHS, indiferent de tipologia lor, poartă logo-ul Devron.

Varianta prezentată aici, Riddle M1.9 este una ce se încadrează perfect în tiparele clasice Devron. Vine cu dotări peste media bicicletelor ce fac parte din același segment de preț, printre care o transmisie cu componente Shimano Altus, furcă Suntour și frâne hidraulice pe disc și multe alte caracteristici care vor fi prezentate în detaliu în cele ce urmează.

  •  Cadru

Cadrul este unul fabricat din aluminiu 6061. Așa cum probabil știi, acest tip de material este foarte des folosit în industria velo, pentru că datorită adiției de magneziu și siliciu este mai rezistent ca aluminiul clasic și vine cu o greutate inferioară oțelului. În plus, este maleabil și poate lua forma dorită fără prea mari bătăi de cap. Tot ca un avantaj pot fi amintite și calitatea sudurilor, care sunt unele ce se execută destul de rapid.

Acesta vine cu o formă foarte interesantă și modernă. Astfel, top-tube-ul este puțin curbat și chiar și down-tube-ul când pleacă din head-tube are o curbură care face bicicleta să fie în pas cu moda din industria velo, dacă se poate spune așa. Ce ne-a impresionat este că unul dintre cabluri, acela care controlează frâna spate, este introdus prin cadru, fapt nemaiîntâlnit la acest segment de preț. Cel care are ca rol direcționarea deraiorului este atent prins pe sub down-tube.

Din punct de vedere vizual, bicicleta se prezintă chiar bine. Vine vopsit în roșu, dacă citești descrierea, dar care este mai mult un fel de portocaliu închis, culoare nu foarte atrăgătoare, dar gusturile sunt personale și un albastru mai deschis, care într-adevăr o face să arate mai bine. Pe lângă acestea mai există varianta neagră, sau verde deschis. Punctele de sudură sunt foarte bine și atent realizate și finisate, fiind imperceptibile. Acestea, împreună cu cablurile atent mascate, fac ca bicicleta să fie una foarte curată și care punctează ok la capitolul estetic.

Review-Biciclete.ro vă pune la dispoziție un calculator cadru biciclete de munte unde vă puteți alege mărimea bicicletei potrivită staturii dumneavoastră.

  • Furca

Furca este una care poate fi numită bună. Cu toate că nu face parte din gama de produse de top a celor de la Suntour, modelul XCM, HLO pe arc și cu o cursă de 100 mm vine cu toate caracteristicile specifice acestui brand de renume din industria velo și anume fiabilitate și siguranța calității.

Ea prezintă cu sistem de lock-out hidraulic pe brațul drept, care poate fi controlat prin intermediul unui buton montat pe ghidon, un mare plus în fața competiției. Este suficient de moale încât să ofere ciclistului o plimbare destul de confortabilă pe toate tipurile de terenuri off-road.

Echipare bicicletă de munte Devron Riddle M1.9 2018
  • Transmisie

Nici la capitolul echipare, Devron nu dezamăgește deloc. Așadar, transmisia este una compusă dintr-un angrenaj Shimano Tourney FC-TY301, ce vine cu trei doi de 24, 34 și 43 dinți și brațe pedalier de 175 mm, în vreme ce caseta este un Shimano Altus CS-HG31 cu opt pinioane ce au între 11 și 32 dinți. Controlul vitezelor se face prin intermediul schimbătoarelor Shimano Altus FD-M313 pe față și Shimano Altus RD-M310 pe spate, plus maneta shifter din același set.

Rapoartele dezvoltate de acest sistem sunt unele decente. Ele vor fi bune pentru mersul pe teren drept și pentru coborâri, însă te vor chinui puțin pe urcări. Acestea fiind spuse, ținând cont că vorbim despre un model ce poate fi încadrat în categoria de biciclete MTB ieftine, nu putem decât să ne bucurăm pentru transmisia full Shimano. Chiar dacă elementele sunt unele ce fac parte din gama entry-level, dedicate amatorilor, totuși vei avea parte de o anumită fiabilitate.

  •  Frâne

Frânele sunt și ele unele bune, ce funcționează bine. Sistemul hidraulic pe disc Shimano M315 vine cu discuri de 160 mm atât pe față cât și pe spate. Acesta face parte din gama de produse Altus și da, va avea ceva probleme în special pe coborârile ceva mai agresive sau pe zonele mai tehnice, unde se va încălzi și va începe să se facă simțită apariția fading-ului.

Însă nu putem nega faptul că, din nou, cei de la Devron sunt net superiori tuturor competitorilor din segmentul de preț din care Riddle M1.9 face parte. Mare parte a acestora au fie V-brake-uri, fie, în cel mai bun caz, frâne mecanice pe disc.

  • Roți

Roțile sunt unele decente, compuse din jante WTB de 29 inci, ce vin echipate cu anvelope Mitas V85 Ocelot, care se prezintă decent și cu un profil destul de puternic pentru a face față bine turelor off-road.

  • Extra

Ca extra-uri putem aminti lanțul de calitate și rezistent, de la un brand cunoscut KMC și butucii atât spate cât și față Joytech, cu prindere QR a roților.

  • Greutate

Nici la capitolul greutate Riddle M1.9 nu stă rău deloc. Acest model cântărește puțin peste 14 kg, depășind mare parte a bicicletelor ce fac parte din același segment de piață.

Devron vine cu un model de bicicletă MTB care se prezintă foarte bine, în special comparând cu alte modele ce se încadrează sub prețul de 400 Euro, la fel ca Riddle M1.9 2018. Așadar, cu un cadru de bună calitate, ce se prezintă mai mult decât decent, cu puncte de sudură bine realizate și parte din cabluri trase prin cadru, la capitolul estetic bate mare parte a competiției.

Și în ceea ce privește echiparea, Devron întrece toate celelalte modele din segmentul ei de preț. Astfel, vine cu transmisie full Shimano Altus, mai puțin angrenajul, care și el este tot produs de către japonezi, dar din gama de produse ceva mai slabe, Tourney. Furca este fabricată de Suntour și are funcția de lock-out hidraulică, fiind suficient de moale încât să preia mare parte a denivelărilor. Sistemul de frânare este net superior comparativ cu ce suntem obișnuiți pentru acest preț de achiziție, fiind unul hidraulic pe disc, tot din gama Altus a celor de la Shimano.

Așadar, una peste alta, un model ce face parte din categoria de biciclete MTB ieftine, dar care vine cu dotări bune.

Rating

Preț

Cel mai bun preț pentru bicicleta de munte Devron Riddle M1.9 2018 poate fi consultat aici.

Lasa un comentariu: