Recomandări biciclete de copii 16 inch – modele 2018 - www.review-biciclete.ro
www.review-biciclete.ro
Ajută-ne să creștem, DISTRIBUIE!
Recomandari biciclete de copii 16 inch – modele 2018

Recomandări biciclete de copii 16 inch – modele 2018

Atunci când alegi o bicicletă pentru copilul tău este necesar să iei în considerare câteva aspecte esențiale pe care aceasta trebuie să le îndeplinească. Începând de la dimensiuni, caracterisctici, durabilitate și până la siguranța oferită, toate sunt detalii ce trebuie atent analizate înainte de a lua o decizie.

Dimensiunea bicicletei este însă cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când faci o astfel de achiziție. Este clar că nu poți lua o bicicletă prea mare pentru că cel mic nu va ajunge la pedale, deci nu o va putea folosi. De asemenea, dacă bicicleta e prea mică, genunchii vor fi prea flexați, nu va putea pedala corespunzător și deci nu o va putea folosi nici pe aceasta.

Este bine de știut că bicicletele pentru copii au dimensiuni cuprinse între 12 și 24 de inch. Pentru a face alegerea cea mai bună în ceea ce privește dimensiunile, poți folosi un calculator online sau să testezi modelele dorite, alături de copil, într-un magazin fizic.

Bicicletele de copii de 16 inch sunt recomandate pentru grupa de vârstă 4-6 ani, copii cu o înălțime de 105-125 cm. Atenție însă, vârsta și înălțimea sunt pur informative, o altă măsurătoare importantă este și lungimea interioară a piciorului. În acest caz, bicicletele de 16 inch se adresează copiilor cu o lungime interioară a piciorului de 45-55 cm.

Și pentru că știm că bugetul este o parte importantă din decizia de aciziție a unui anumit model, vom grupa recomadările noastre de biciclete de 16 inch pe categorii de preț. Înainte de a începe recomandările vrea să-ți spun ce NU vei găsi aici:

 • nu vei găsi biciclete ”făcute pe vapor” cum zic unii, adică biciclete de o calitate foarte slabă, deoarece securitatea copiilor este un aspect crucial;
 • nu vei găsi biciclete care se vând de regulă în supermarket, ele fac parte dintr-o categorie de biciclete care nu trec de pragul minim de calitate pe care ni l-am autoimpus;

Astfel, există și biciclete de 16 inch cu prețuri de 250 – 400 lei, dar ele sunt atât de slabe calitativ încât din primele zile vei începe să înlocuiești piese care se defectează, să refaci reglajele, să repari roți sparte etc.

Un preț care să reflecte un nivel minim de calitate începe de pe la 600 lei, din acest motiv pragul nostru de jos este până în 150 euro.

Biciclete copii de 16 inch până în 150 de euro

Modelele de biciclete din această categorie de preț oferă caracteristici de bază pentru o bicicletă de copii, dar evident că nu se pot compara cu cele dintr-o categorie de preț superioară. 

Unele dezavantaje ce trebuie menționate se referă la greutatea bicicletei (dată de materialele din care este confecționat cadrul) sau la sistemul de frânare care la unele biciclete este acționat prin retropedalare (pedalare înapoi, sau frână torpedo), acțiune destul de greu de învățat de către un copil de patru ani, de exemplu. Dar aceste aspecte sunt unele minore, raportul preț/calitate fiind unul bun în final.

Per ansamblu, trebuie avut în vedere că în această categorie de preț pot fi găsit biciclete durabile și confortabile, potrivite nevoilor micilor cicliști.

Bicicleta de copii 16 inch Pegas Mezin B

Acest model de bicicletă pentru copii este produs de Pegas, companie cu tradiție în fabricarea bicicletelor la noi în țară. Primul model de bicicletă Pegas a apărut în anul 1972, pentru ca mai apoi, după 1989, legenda Pegas să dispară de pe piață. Doar nostalgicii se mai bucurau de vechile modele, păstrate și recondiționate cu grijă.

Din fericire pentru fanii acestor biciclete, cu design specific (șa lungă și coarne, inspirate de muscle bike-urile americane și britanice, după cum chiar producătorul spune), în anul 2012 s-a reluat producerea de biciclete Pegas de oraș.

Descriere generală

În ceea ce privește modelul Mezin B de 16 inch, acesta este un model destinat micilor aventurieri și se încadrează în categoria de preț de până în 150 de euro. Evident, acesta variază în funcție de fiecare comerciant și ofertele disponibile în momentul achiziționării.

Revenind la specificațiile acestui model de bicicletă de copii, aceasta este una de oraș și vine echipată din fabrică cu roți ajutătoare. Asta pentru cazul în care micul aventurier nu stăpânește încă pedalatul pe două roți. Roțile ajutătoare îl vor ajuta pe cel mic să se obișnuiască cu menținerea echilibrului în timpul pedalării.

În plus, pentru o notă suplimentară de farmec, dar și pentru utilitate, bicicleta are amplasat pe ghidon un coș ce poate fi utilizat pentru transportarea jucăriilor preferate ale copilului, a sticlei cu apă sau a altor ”accesorii” de joacă de care nu vă puteți lipsi atunci când ieșiți afară.

În ceea ce privește dimensiunile modelului Mezin B de la Pegas, deși o bicicletă de 16 inch se adresează copiilor între 4-6 ani, de maxim 125 cm înălțime, în acest caz producătorul recomandă utilizarea modelului de față de către copii cu vârste cuprinse între 4-7 ani, cu o înălțime maximă de până la 135 cm.

Iată, deci, dacă mai era nevoie de lămuriri suplimentare, că alegerea bicicletei potrivite pentru copil nu se poate rezuma doar la alegerea dimensiunii recomandate.

Caracteristici bicicletă copii Mezin B (16") de la Pegas

 • Cadrul bicicletei Mezin B de 16 inch este din oțel și respectă geometria specifică a bicicletelor cruiser (de oraș) fabricate de către Pegas.
 • Cadrul din oțel face ca această bicicletă să fie destul de grea - are 11,4 kilograme - pentru o bicicletă de 16" și destul de greu de manevrat pentru un copil de 4-6 ani.
 • Dimensiunea cadrului este de 240 mm, iar înălțimea ghidonului (tot din oțel) este de 200 mm. Tija ghidonului este fabricată din aluminiu, are o lungime de 150 mm și un diametru de 22.2 mm.
 • În ceea ce privește sistemul de frânare, modelul Mezin B are frâne atât pe față cât și pe spate. Frâna de pe față este acționată cu o manetă de aluminiu, montată pe partea stângă. Frâna de pe spate se acționează prin retropedalare (pedalare în sens invers).
 • Șaua bicicletei este lungă, confortabilă și respectă modelul tradițional folosit de Pegas, jantele sunt confecționate din aluminiu, iar corpul pedalelor este din plastic. Din plastic este și coșul din față, cu prindere pe ghidon.
 • Culoarea bicicletei este potrivită atât pentru băieți de vârste mai mici, cât și pentru cei mai mari, având în vedere aria mare de adresabilitate a acestui model. Bicicleta Pegas Mezin B de 16 inch este disponibilă în culorile: Albastru Cobalt, Roșu Bomboană, Galben Bondar și Verde Neon

Preț

Prețul bicicletei Mezin B (16") de la Pegas este unul foarte accesibil după cum poți vedea la acest link.

Disponibilitate după preț, crescător

emag.ro

Rating și concluzii

Având în vedere că se încadrează în segmentul de biciclete ieftine, cu prețuri de până în 150 de euro, dar că are o adevărată istorie în spate și un design pe măsură, acest model de bicicletă Pegas merită toți banii.

Este construită din materiale durabile și se poate conduce în siguranță de către copii, având în vedere că este dotată cu roți ajutătoare, dar și frâne pe față și pe spate. Pierde, totuși, jumătate de punct pentru greutatea un pic prea mare pentru o bicicletă micuță, de 16 inch.

Bicicleta de copii 16 inch Pegas Mezin F

Acest model de bicicletă face parte din aceeași gamă de biciclete de copii a celor de la Pegas, doar că este destinată fetițelor și vine într-o culoare foarte ... delicioasă :). Astfel, orice fetiță va fi mai mult decât încântată să se plimbe prin parc cu o bicicletă ce respectă designul clasic al bicicletelor Pegas.

Dacă mai socotești și prețul rezonabil, materialele rezistente și vârsta până la care poate fi folosită (vezi mai jos specificațiile), atunci cu siguranță trebuie să ai în vedere acest model dacă vrei să îi faci prințesei tale o surpriză de zile mari.

Descriere generală

Modelul de bicicletă Mezin F de 16 inch, cu o singură viteză, este unul ideal pentru micile prințese moderne. La fel ca și în cazul modelului pentru băieți, prețul bicicletei se încadrează în categoria de preț de până în 150 de euro. Și în acest caz acesta variază în funcție de fiecare comerciant și ofertele disponibile în momentul în care te-ai hotărât să faci achiziția.

Specificațiile modelului Mezin F de la Pegas nu diferă de cele ale modelului destinat băieților, prezentat anterior. Aceasta este o bicicletă de oraș și vine echipată din fabrică cu roți ajutătoare, utile în cazul în care fetița nu știe încă să pedaleze doar pe două roți.

La fel ca în cazul modelului pentru băieți, și cea pentru fetițe are amplasat pe ghidon un coș cochet cu care micile prințese pe două roți (sau patru, dacă le folosesc și pe cele ajutătoare) vor putea să își ia la plimbare și păpușa preferată, sticla cu apă sau..accesoriile de înfrumusețare.

În ceea ce privește dimensiunile bicicletei Mezin F (16") de la Pegas, producătorul recomandă utilizarea acesteia de către copii cu vârste cuprinse între 4-7 ani, cu o înălțime maximă de până la 135 cm.

Caracteristici bicicletă copii Mezin F (16") de la Pegas

 • Cadrul bicicletei Mezin F de 16 inch este din oțel și respectă geometria specifică a bicicletelor cruiser (de oraș) fabricate de către Pegas.
 • Dimensiunea cadrului este de 9 inch, iar înălțimea ghidonului (tot din oțel) este de 200 mm. Tija ghidonului este fabricată din aluminiu, are o lungime de 150 mm și un diametru de 22.2 mm.
 • În ceea ce privește sistemul de frânare, modelul Mezin F are, la fel ca și modelul de băieți, frâne atât pe față cât și pe spate.
 • Frâna de pe față este pe jantă, acționată cu o manetă de aluminiu, montată pe partea stângă a coarnelor.
 • Frâna de pe spate se acționează prin retropedalare (pedalare în sens invers) și este amplasată pe butuc.
 • Șaua bicicletei este lungă, confortabilă și respectă modelul tradițional folosit de Pegas (Pegas Banana mini).
 • Jantele sunt confecționate din aluminiu, iar corpul pedalelor este din plastic. Din plastic este și coșul din față, cu prindere pe ghidon.
 • Culorile bicicletei sunt extrem de frumoase și cu siguranță vor fi pe placul tuturor fetițelor. Modelul Mezin F 16” se poate achiziționa în culorile Verde Oac Oac, Roz Gumă, Bleu Arctic, Roz Piersică și Crem Înghețată.
 • Bicicleta are o singură viteză.
 • Greutatea este destul de mare pentru o bicicletă de 16 inch, și anume 11,4 kilograme.

Preț

Bicicleta pentru copii Mezin F (16"), cu o singură viteză și culoarea roz gumă, este disponibilă la prețuri foarte accesibile, pe care le poți consulta la acest link.

Rating și concluzii

Având în vedere prețul rezonabil la care poate fi achiziționată, dar și materialele rezistente și de calitate din care este confecționată, se poate spune că această bicicletă e un chilipir.

În plus, are un design specific bicicletelor Pegas (deci va atrage toate privirile) și o culoare absolut delicioasă.  Așadar, poate reprezenta fără probleme cadoul ideal chiar și pentru cele mai mofturoase prințese.

Bicicleta de copii 16 inch Romet SALTO G 16 2018

Brandul care produce acest model de bicicletă copii, Arkus & Romet Group, este unul din liderii pieței de profil din Europa, cu o istorie de peste 65 de ani în domeniu.

Filosofia de design a celor de la Romet este centrată pe a oferi o experiență unică de pedalat, iar linia de producție modernă și complet automatizată asigură o calitate bună a produsului finit. Atât designul bicicletelor, cât și producția lor, se realizează în spațiul UE.

Descriere generală

Bicicleta de copii Salto G de la Romet, cu jante de 16 inch și sistem de frânare V-brake, are un design modern, este prevăzută cu roți ajutătoare și poate deveni cel mai bun prieten pentru băiețelul tău. Este ușor de manevrat, iar coloritul asemănător unei mașini de curse îl va face cu siguranță pe cel mic să se îndrăgostească de acest model.

Sistemul de frânare include atât frâna pe față, pe jantă, cât și pe spate, deci este sigură din acest punct de vedere. Cadrul este din aluminiu, ceea ce face ca greutatea totală a bicicletei să fie de doar 10 kg, mai ușoară, deci, decât modelele prezentate anterior.

În plus, bicicleta face parte din categoria de preț sub 150 de euro, deci poate fi un adevărat chilipir.

Caracteristici bicicletă pentru copii Romet SALTO G 16 Alb-Negru 2018

 • Cadrul bicicletei Romet SALTO G 16 este din aluminiu și are un design modern, special conceput pentru o plimbare cât mai confortabilă.
 • În schimb, butucul față și cel din spate, precum și pipa și jantele, sunt confecționate din oțel. Asta arată că bicicleta este construită să reziste cât mai mult, chiar și în mâinile unor mici distrugători.
 • În ceea ce privește sistemul de frânare, modelul SALTO G 16 are atât frâne pe față cât și pe spate.
 • Ambele frâne sunt montate pe jantă, iar sistemul v-brake asigură o mai bună manevrabilitate. De asemenea, plăcuțele de frână sunt mult mai ușoare și mai simplu de întreținut decât în cazul celor amplasate pe butuc.
 • Șaua bicicletei este destul de lată și asigură un suport adecvat nu doar pentru plimbări scurte, ci și pentru unele mai prelungite.
 • Pedalele sunt confecționate din plastic și asigură o bună aderență în timpul mersului.
 • Combinația de culori folosită pentru decorarea bicicletei, precum și designul general duce cu gândul la o mașină de curse, deci va fi cu siguranță apreciată de cei mici. Poți achiziționa bicicleta Romet Salto G 16 în combinația de culori Alb-Negru sau Alb-Roșu.
 • Greutatea este una potrivită pentru o bicicletă de 16 inch. Modelul cântărește 10 kg și poate fi manevrat cu ușurință.
 • Bicicleta SALTO G 16 este recomandată copiilor de peste 4 ani, dar care nu depășesc înălțimea de 135 cm.

Preț

Bicicleta pentru copii Romet SALTO G 16 Alb-Negru 2018 poate fi achiziționată la prețuri foarte bune, și se poate comanda de aici.

Disponibilitate după preț, crescător

biciclop.eu

emag.ro

Rating și concluzii

Principalul avantaj al achiziționării acestui model de bicicletă este reprezentat de greutatea mică, comparativ cu alte modele din aceeași categorie de preț.

Un alt plus este reprezentat de sistemul modern de frânare, cu V-brake-ul montat pe janta, atât pe față cât și pe spate.

 În final, coloritul atractiv și designul modern, va fi cu siguranță pe placul celui mic.

Biciclete copii de 16 inch până în 250 de euro

Primele lecții de mers pe bicicletă le dau emoții nu doar copiilor, ci și părinților. Acestea pot fi efectuate la o vârstă mai fragedă sau mai înaintată, pe diferite tipuri de teren (pământ, asfalt), dar trebuie să aibă un numitor comun: bicicleta trebuie să fie sigură, ușoară și ușor de manevrat.

Așadar, la această categorie de preț, așteptările sunt cu siguranță altele. Bicicleta trebuie să fie construită din materiale durabile și ușoare, iar designul să te dea pe spate. În plus, tehnologiile folosite pentru frâne, tipul anvelopelor și al șeii vor fi superioare celor din categoria anterioară de preț.

Bicicleta de copii 16 inch Merida Matts J16 2018

Bicicletele Merida sunt recunoscute în întreaga lume pentru calitatea premium, fiecare model de bicicletă fiind conceput cu atenție în centrul de dezvoltare și cercetare Merida din Germania. Apoi un prototip este adus la viață și testat în cele mai dure condiții.

Ulterior, cu atenție la cele mai mici detalii, noul model este fabricat în celebra fabrică din Taiwan, care a adus brandului Merida zeci de premii pentru excelență de-a lungul anilor.

Descriere generală

Bicicletele Merida Matts Junior sunt robuste, durabile și cu o geometrie și specificații potrivite pentru copii. Acestea sunt produse într-o gamă largă de mărimi și culori, ceea ce face alegerea modelului dorit foarte simplă.

Modelul de față are roți de 16 inch și este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 4-7 ani, cu o înălțime ce nu depășește 135 cm. Materialele din care este construită sunt ușoare și de calitate, la fel și sistemul de frânare.

În ceea ce privește greutatea, aceasta cântărește în jur de 11 kg, ceea ce ar face să fie un pic mai greu de manevrat de către copii. Cu toate acestea, celelalte calități și beneficii cu care vine la pachet fac din acest model unul de luat în calcul.

Caracteristici Merida Matts J16, 2018

 • Cadrul bicicletei Merida Matts J16 este din aluminiu, cu o dimensiune de 9 inch, și are un design modern, specific bicicletelor Merida destinate copiilor.
 • În ceea ce privește sistemul de frânare, modelul Matts J16 are atât frâne pe față (Caliper) cât și pe spate (torpedo).
 • Șaua bicicletei este specifică producătorului, tip Junior 16, și asigură un suport optim pentru cei mici. Este, de asemenea, suficient de lată pentru a nu cauza disconfort în timpul pedalării.
 • Combinațiile de culori folosite la aceste modele le fac atractive atât pentru părinți, dar mai ales pentru cei mici. Merida Matts J16  este disponibilă în combinații interesante de culori: Albastru cu Galben și Bleu; Roșu cu Verde și Galben.
 • Aspectul lor este unul deosebit, și se știe că aspectule ste principalul criteriu care se ia în calcul când se cumpără o bicicletă pentru cei mici; pentru că, indiferent cât de performantă este bicicleta, dacă puștiului nu-i place cum arată, nu o va folosi 🙂
 • Greutatea nu este una foarte mare , bicicleta cântărind în jur de 11 kg, dar poate fi totuși destul de dificil de manevrat de un copil mai mic.
 • Bicicleta Merida Matts J16 este recomandată copiilor de peste 4 ani, dar care nu depășesc înălțimea de 135 cm, la fel ca și în cazul altor modele cu aceste dimensuni.
 • Culorile bicicletei sunt extrem de frumoase și cu siguranță vor fi pe placul tuturor fetițelor.

Preț

Bicicleta Merida Matts J16, 2018, poate fi achiziționată la un preț care se încadrează la un buget mai generos, cele mai recente prețuri putând fi consultate AICI.

Rating și concluzii

Având în vedere materialele de calitate din care este construită, precum și ultimele tehnologii folosite la realizarea acesteia, se poate spune că bicicleta Merida Matts J16 reprezintă o alegere foarte inspirată dacă vrei ca cel mic să se bucure cât mai mult timp de o bicicletă sigură și de calitate, rating-ul primit fiind maxim.

Bicicleta de copii 16 inch Cannondale Trail 16" 2018

Noile modele Cannondale pentru copii au fost proiectate pentru ca cei mici să aibă de fiecare dată o experiență senzațională la pedalare. Performanța Cannondale, combinată cu noile caracteristici Kid-correct, esențiale pentru confort și manevrabilitate, fac ca aceste modele să fie cea mai bună alegere pentru cei proaspăt initiați în tainele ciclismului sau care fac abia primii pași într-ale pedalalatului.

Compania Cannondale a fost fondată de către Joe Montgomery în anul 1971, într-o mansardă, denumirea acesteia provenind de la numele gării din Wilton, Connecticut.

În 1983, Cannondale a revoluționat domeniul ciclismului lansând prima lor bicicletă, un model de Touring cu cadru din aluminiu deosebit de ușor si mult mai rezistent decât cele care dominau piața la acea vreme.

Astăzi, Cannondale produce unele dintre cele mai versatile și performante biciclete din lume, indiferent că sunt modele pentru copii sau adulți.

Descriere generală

Bicicleta pentru copii Cannondale Trail 16" 2018 este construită să reziste. Cadrul din aluminiu vine cu o garanție de 55 (da, cincizecișicinci) ani din partea producătorului, iar celelalte piese sunt garantate doi ani.

Acest model este realizat cu mare atenție la detalii și chiar îi va oferi copilului o experiență extraordinară în timpul pedalării. Modelul de frânare v-brake, cu frâne montate pe jantă (atât pe față cât și pe spate), jantele din aliaj ușor, precum și celelalte tehnologii utilizate în realizarea acestuia fac din acest model unul de clasă superioară.

Caracteristici bicicletă Cannondale Trail 16" 2018

 • Cadrul bicicletei Cannondale Trail 16" 2018 este din aluminiu și are un design modern, specific bicicletelor Cannondale Trail pentru copii din anii anteriori.
 • În ceea ce privește sistemul de frânare, modelul Cannondale Trail 16" 2018 este dotat cu sistem v-brake, cu frâne montate pe jantă, atât pe față cât și pe spate.
 • Șaua bicicletei este specifică producătorului, tip Cannondale Kid's Comfort, și asigură un suport optim pentru cei mici. Nu este foarte lată, dar are un design care asigură confortul celor mici în timpul pedalării.
 • Combinațiile de culori unt variate și extrem de atractive pentru cei mici. Cu siguranță posesorul unei astfel de biciclete va atrage atenția atunci când iese la plimbare. Cannondale Trail 16 poate fi achiziționată în două culori intense, care îți vor atrage cu siguranță privirea: Portocaliu (pentru băieți) și Turcoaz (pentru fete).
 • Bicicleta Cannondale Trail 16" 2018 este recomandată copiilor de peste 4 ani, dar care nu depășesc înălțimea de 135 cm, la fel ca și în cazul altor modele de 16 inch.

Preț

Bicicleta pentru copii Cannondale Trail 16" 2018 se poate achiziționa la un preț care se încadrează la un buget mai generos, cele mai recente prețuri putând fi consultate AICI.

Rating și concluzii

Având în vedere atenția la detalii cu care a fost realizată, precum și materialele și tehnologia utilizate, bicicleta pentru copii Cannondale Trail 16" 2018 reprezintă o alegere ideală atunci când vrei să îi oferi copilului tău tot ce e mai bun.

În plus, aceasta este stabilă, are un sistem de frânare modern și oferă astfel siguranță în timpul mersului. Roțile ajutătoare sunt stabile și de calitate, se montează și demontează ușor, așa că bicicleta este versatilă și ușor de manevrat atât de părinți cât și de copii.

Acestea fiind spuse, acest model primește, fără nicio urmă de îndoială, 5 stele.

Lasa un comentariu: